Rafael Sadi


Kudüs'te çatışma gecesinin sonu ağır oldu


Kudüs'te çatışma gecesinin sonu ağır oldu, 207 gösterici ve 17 polis yaralandı

Kudüs'te iftar sonrası gösteriler patladı. Sebebi ise Sheyh Cerrah Bölgesinde emlak konusunda alınan bir mahkeme kararına göre Araplar tarafından yasal olmayan usüllerle işgal edilen bazı emlakların Yahudi sahiplerine (Tapulu) verilmesi kararı infiale neden oldu. 


Devlet ve kurum arazileri savaşlar esnasında işgal edilmesine rağmen şahsi mülkler ve tapulu emlakların konumu değişmez. Tapunun üzerinde kimin adı yazılı ise dini ve milleti fark gözetmeksizin per türlü yasa bu hakkı korumakla yükümlüdür.


Filistinli güçler ise sadece kendi haklarının peşinde olup, oturdukları evlerinde yasal sahiplerine verilmesi halinde savaş çıkartırız tehdidi ile İsrail devletini tehdit etmekteydiler.
FKÖ lideri Abu Mazen bile gerek Şeyh Cerrah, gerekse Tapınak Dağı'ndaki gösterileri kınamış ve halkın evlerine gitmesini tavsiye etmiştir. 
Hamas ve İslami Cihad ise mahkeme kararının iptal edilmemesi halinde savaşacaklarını beyan etmişlerdir.

Kudüs'te çatışma gecesi: Binlerce Filistinli ayaklandı, düzinelerce polis Tapınak Dağı'na tırmandı
Ramazan'ın sonunun hassas günleri ve Şeyh Cerrah'daki fırtına, başkentte bir kez daha alevlenmeye yol açtı: El Aksa Camii'ndeki üç dalga şiddetli çatışmanın ardından, 163 Filistinli ve 17 yaralı polis, polis hepsini topladı. ibadet edenler camiye girdi ve bölgeye tüm girişleri kapattı. Ebu Mazen isyancıları destekledi, Hamas doğrudan Netanyahu'ya döndü - ve cihat acil bir yanıtla tehdit ediyor

Gerilimin doruğunda şiddetli çatışmalar: Ramazan orucunun kopmasıyla dün gece (Cuma) Tapınak Dağı'nda ve Şeyh Jarrah'da isyan çıktı. ISIS polis Onlarca Aksa Camii'nin bileşik üzerine yürüdü ve ses bombasıyla binlerce Filistinliyi dağıttı.


Şiddetli çatışmalar birkaç dalga halinde ve provokasyonların ardından ihlal edilen kısa sükunetlerle gerçekleşti. Üçüncü dalgadan sonra, tüm ibadet edenler camilere yerleştirildi ve polis, bir uzantıyı isyancılardan uzak tutmaya çalıştı.

Kızılay döneminde, 163 kişi yaralandı ve polis, ayaklanmalarda 17 polis memurunun yaralandığını bildirdi. Kudüs bölgesi, 'Polis güçleri, Tapınak Dağı bölgesinde meydana gelen şiddetli kargaşa ve ayaklanmanın ardından, yüzlerce şüphelinin polis kuvvetlerine taş, şişe ve nesne fırlatmaya başlaması sonrasında, araçları kullanarak düzeni sağlamak için kısa süre önce operasyonlar başlattı.' Dedi. Ayaklanmaların ardından polis, kompleksin tüm girişlerini kapatmaya karar verdi. Bu gece polis, bazı isyancıların camilere barikat kurduğunu ve daha sonra tahliye edildiğini söyledi.
IDF ve güvenlik organları, hükümete ve polise, tüm sektörlerde alevlenme korkusuyla Kudüs'teki rüzgarları sakinleştirmeleri için baskı yapıyor - özellikle El Kader gecesi, Nakba Günü ve Kudüs Günü kutlamaları öncesinde - ancak durum daha da kötüye gidiyor gibi görünüyor. . 
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ayaklanmaların ardından yaptığı açıklamada, Filistin televizyonuna yaptığı açıklamada El Aksa'da yaşananlardan İsrail hükümetini suçladığını söyledi. Müslümanlara ve Hıristiyanlara Azizler, 'dedi. 
Terör örgütleri mecburi kalmadı ve katıldı: Hamas lideri doğrudan Başbakan Netanyahu'ya döndü ve şöyle dedi: 'Ateşle oynamayın. Bu, sizin, ordunuzun, polisinizin ve tüm ülkenin olmayacağı bir savaş. kazanmak mümkün. Yapmamız gereken fedakarlıklardan bağımsız olarak Kudüs'ü savunacağız. ' İslami Cihat da tehditlere katıldı. Terör örgütünün lideri Ziad Nahala, 'Kudüs'te olup bitenlere sessiz kalmanın imkansız olduğunu. Düşman her an yanıtımızı beklemeli' dedi.


Aynı zamanda Şeyh Jarrah'daki protestocular bir kez daha protesto etmeye başladı ve bölgedeki polisler şok bombaları kullanarak onları dağıtmaya başladı. Yer oldukça hızlı bir şekilde boşaldı ve protestocular Tapınak Dağı'ndaki çatışmalara taşındı.
Dün erken saatlerde, mahallede düzinelerce insan Arap aileleri Yahudiler tarafından satın alınan evlerden tahliye etme tehlikesine karşı gösteri yaptı. Yerinde olan polisler göstericileri dağıttı ve Knesset üyesi Ahmed Tibi'yi ortak listeden itti. Mahallede gösteri yapan Issawiya sakini Muhammed, 'Evler boşaltılırsa burada savaş çıkacak' dedi.


Öte yandan, bir grup genç Yahudi, sağcı aktivistleri güçlendirmek için Şabat'ı orada geçirmek için geldi. 'Bütün Arapların önünde olmaktan korkmuyorum,' diyen Yaakov, gelişinin sağın kıdemli hahamlarından biri olan Haham Dov Lior tarafından desteklendiğine dikkat çekti. 'Haham, durum nedeniyle Şabat'ta fotoğraf çekmenin mümkün olduğunu varsaydı. Ayrıca bize atılırsa taşların atılmasına da izin verdi.'

İBB Tarihi Camilere Gözü Gibi Bakıyor

Antalya’nın Uluslararası Büyük Gastronomi Festivali Food Fest Başladı

Duygularınıza yenilmeyin, önce bilgiyi teyit edin!

İstanbul'da metrobüs yangını, trafik kilitlendi

Üsküdar'da Ünalan - Küçükçamlıca mahallesi ring seferleri başladı

İlber Ortaylı Bilecik'te hastaneye kaldırıldı

Her hafta bir kredi kartını 'Yiyoruz'

Yeni Şafak Gazetesi'ne iktidardan 'Plaza arsası' hediyesi

Vaniköy gerçeği | Üsküdar'da polis, Vaniköy'de bakanlık engelledi

AKP'li Güler kürsüye çıktı, halk toplantıyı terk etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR