Rafael Sadi


GAZZE VE YERUSHALAYİM EŞ ZAMANLI KAYNIYOR


OLAYLAR BİRBİRİNDEN AYRI DEĞERLENDİRİLEMEZ

Matan Zuri , Yoav Zeitun ,İtamar Eichner , Liad Osmo ,Haim Goldich , ve Elisha Ben Kimon haberi…

Türkçe: Rafael Sadi

Natanyahu Orduya Verdiği  talimat ile  her tarafı sukunete davet etti ve gerek Gazze’de gerekse  yersuhalayim’de  hukuki düzenin sağlanmasını emrettiğini belirtti..

Description: יירוט כיפת ברזל לאחר ירי לעבר שדרות

Sderot  bölgesinde  demir kubbe  savunma atışı

Demir Kubbe, Sderot bölgesinde bir roketi yakaladı, Eşkol bölgesinde bir roket patladı

Gazze Şeridi'nden Sderot bölgesine atılan bir roket, Iron Dome savunma sistemi tarafından saat 21: 00'den kısa bir süre önce durduruldu. Bir buçuk saat sonra, Eşkol Belediyesi'ndeki çevre çitin yakınında bir roket patladı. 18 yaşında bir genç kız panik atak’tan muzdaripti. Salı günü Gazze Şeridi'nden onlarca roket fırlatıldı. IDF, Kudüs'te devam eden çatışmaların ardından ateş çemberini genişletme korkusuyla Demir Kubbe bataryalarını artıracak

Description: עימותים בין שוטרים למפגינים בחברון

Hebron kenti dün….

Gazze Şeridi'nde Kudüs'teki çatışmalar ve ayaklanmalara paralel olarak bir başka roket ve alarm akşamı : Gazze Şeridi'nden atılan bir roket dün gece (Cumartesi) saat 22: 30'da İsrail topraklarında çevre çitin yakınında patladı ve kırmızı bir alarm verildi. Eşkol Konseyi'nde Kibbutz Nirim'de seslendi. Daha önce, Sderot bölgesinde bir demir kubbe kullanılarak bir roket ateşlendi. Sderot'tan 18 yaşındaki bir kız panik atak’tan muzdaripti ve Ashkelon'daki Barzilai Hastanesi'nin acil servisinde tedavi altına alındı.

Dün akşam saat 21: 00'den kısa bir süre önce Sderot ve civardaki mahallelerde kırmızı alarm çaldı ve sakinler sığınaklara girdiler. Müdahalenin sonucu olan bir patlama bildirdiler. Bir buçuk saat sonra, bu kez Eşkol Konseyi'nde Kibbutz Nirim'de kırmızı alarmlar tekrar çaldı. Gece yarısından önce, Gazze Şeridi'ne düşen Gazze Şeridi'nden başarısız bir fırlatma tespit edildi. Başlatmanın bir sonucu olarak, widget'ta bir uyarı etkinleştirildi.

Description: עימותים עם מפגינים בשער הפרחים

Nablus kapısında gözlatılar…

Salı gecesi Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına düzinelerce roket fırlatıldı. Dün IDF, Kudüs'te devam eden çatışmaların ardından ateş çemberini genişletme korkusuyla geniş alanlarda Demir Kubbe bataryalarını artıracak.

Description: עימותים עם מפגינים בשער הפרחים

Çiçekler kapısı Yerushlayim’de  göstericiler ile çatışma…

Gazze Şeridi medyası dün gece IDF güçlerinin Gazze Şeridi'nin merkezindeki çite yakınına hafif bombalar attığını bildirdi. Nedeni net değil.Yahudiye ve Samiriye'de de IDF güçleri ile çok sayıda çatışma olduğuna dair haberler vardı. Ana olanlar Hebron, Huwara, Nablus'un güneyinde ve Kalandiya.

Description: המשטרה מפזרת מפגינים באזור שער שכם בירושלים באמצעות רימוני הלם ופרשים

Nablus Kapısı Yerushalayim’de atlı polisler…

Şimdiye kadar Hamas, Gazze Şeridi dışındaki yerleşim yerlerine ateş etmekten kaçındı ve barajlarını çitin etrafındaki alana odakladı, ancak IDF, ateşin yeniden başlamasıyla ateş çemberinin güneydeki diğer bölgelere yayılacağına dair endişelerini dile getirdi. Ve

Description: המשטרה מפזרת מפגינים באזור שער שכם בירושלים באמצעות רימוני הלם ופרשים

Nablus kapısı  dün…

Description: המשטרה מפזרת מפגינים באזור שער שכם בירושלים באמצעות רימוני הלם ופרשים

Doğu Yerushalayim…

Description: המשטרה מפזרת מפגינים באזור שער שכם בירושלים באמצעות רימוני הלם ופרשים

Description: המשטרה מפזרת מפגינים באזור שער שכם בירושלים באמצעות רימוני הלם ופרשים

Sınır önünde devam eden güvenlik. Cumartesi günü gerginliklere rağmen bölge sakinleri, çiftçiler ve ziyaretçiler için serbest dolaşım sağlandı.

İsrail, Hamas ile durumu yatıştırmak için hafta sonu diplomatik kanallardan hareket etti. Kudüs'te ibadet özgürlüğünü sürdürmekle ilgilendiğine dair mesajlar verdi - tırmanmakla değil. Bu ruhtaki mesajlar Ürdünlüler, Mısır ve BM Ortadoğu barış süreci koordinatörü Thor ve Nesland'a iletilirken, Hamas da tırmanışla ilgilenmediğini ve ateşin Kudüs'teki çatışmalar nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. .

Netanyahu güvenlik durumunu değerlendirdikten sonra: 'Hukuku ve düzeni sağlamak istiyoruz, her taraftan sükunet çağrısı yapıyorum'

IDF, Kudüs'teki gece olaylarının Gazze Şeridi'nden devam eden ateş ve hatta Yahudiye ve Samiriye'deki ayaklanmalar üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olacağını tahmin etti. Dün akşam Kudüs'ün Nablus Kapısı bölgesinde yüzlerce genç polis güçleriyle çatıştı. , sersemletici bombalar atarak ve süvari kullanarak yanıt veriyor.

Aynı zamanda, Sınır Polisi savaşçıları Kalandiye geçişi yakınında yaklaşık yüz isyancının önünde molotof kokteyli, taş ve havai fişek atarak çalıştı. Savaşçılar gösterileri dağıtmak için araçlar kullandılar. Sınır Polisi, 'transit rutini ve güvenlik güçlerinin ihlaline izin vermeyeceklerini, terörü engellemek ve ayaklanmaları ortadan kaldırmak için harekete geçmeye devam edeceklerini' belirtti.

Polis, Şam Kapısı'nın Kudüs bölgesindeki protestocuları sersemletici el bombaları ve atlılarla dağıttı

Dün öğleden sonra, Başbakan Benjamin Netanyahu, Savunma Bakanı Bnei Gantz, İç Güvenlik Bakanı Amir Ohana, Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, GSS Başkanı Nadav Argaman, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben Shabbat ve Polis Komiseri Kobi Saturn ve diğer yöneticiler. Tartışmanın sonunda Netanyahu, 'Herhangi bir senaryo için hazırlık emri verdim,' dedi. Siyasi bir kaynak, 'İsrail'in Gazze'den çıkan roket ateşine sert tepki vereceği' uyarısında bulundu.

Gantz, 'Barış sağlanmadığı takdirde, Gazze ciddi şekilde zarar görecek - sivil, ekonomik ve güvenlik ve sorumlular Hamas liderleri olacak,' diye uyardı. 'İsrail Silahlı Kuvvetlerinin tırmanma olasılığına hazır olduğu onlar için çok açık. '

Polis, Şam Kapısı'nın Kudüs bölgesindeki protestocuları sersemletici el bombaları ve atlılarla dağıttı

Gazze Şeridi'ndeki yetkililer, bu sabah okullardaki birinci sınıfın güneydeki tırmanma üzerine öğrencilerle diyaloğa ayrılacağını söyledi. 'Çocukların dahil olma ve duruma duyarlılık içinde özümsemesi için hazırız. Bir sınıf diyaloğu döngüsü olacak ve gün boyunca 'duyguların havalandırılmasına' izin verecek ve onlarla başa çıkmak için araçlar ve kaynaklarda etkinlikler oluşturacağız.' yetkililer ve Milli Eğitim Bakanlığı söyledi

Kaynak https://www.ynet.co.il/news/article/rk9u2AZD00#autoplay

İBB Tarihi Camilere Gözü Gibi Bakıyor

Antalya’nın Uluslararası Büyük Gastronomi Festivali Food Fest Başladı

Duygularınıza yenilmeyin, önce bilgiyi teyit edin!

İstanbul'da metrobüs yangını, trafik kilitlendi

Üsküdar'da Ünalan - Küçükçamlıca mahallesi ring seferleri başladı

İlber Ortaylı Bilecik'te hastaneye kaldırıldı

Her hafta bir kredi kartını 'Yiyoruz'

Yeni Şafak Gazetesi'ne iktidardan 'Plaza arsası' hediyesi

Vaniköy gerçeği | Üsküdar'da polis, Vaniköy'de bakanlık engelledi

AKP'li Güler kürsüye çıktı, halk toplantıyı terk etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR