Tarih: 18.10.2024 23:02

Yenidoğan skandalı | Hastane kapandı, tabelası söküldü

Facebook Twitter Linked-in

Yenidoğan skandalı | Hastane kapandı, tabelası söküldü


 

Sayı önce 10'la başladı, şimdiden 30'a yaklaştı. Çok sayıda yeni doğan bebeği ölüme yollayan çetenin kanlı bağlantıları içinde yer alan 19 kurum içinde adı geçen Bağcılar Şafat Hastanesi tabelaları söküldü. 'Yenidoğan Çetesi'nin bebekleri anlaşmalı olarak sevk ettikleri 19 özel hastane arasında yer alan Şafak Hastanesi'nin Bağcılar'daki tabelasının söküldükten sonra kapısına da 'Kapalı' yazısı asıldı.

Türkiye'de, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 'yenidoğan çetesi' skandalı büyük tepki çekti.


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22’si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı 'Yenidoğan Çetesi' hakkındaki iddianamede, "malen sorumlu" sıfatıyla yer alan 19 özel hastaneden ikisinin faaliyetlerinin askıya alındığı öğrenildi.

Hastanelerden Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nin geçen eylül ayından itibaren herhangi bir faaliyette bulunmadığı biliniyor.

TABELA SÖKÜLÜYOR
Daha önce camına asılmış kağıt üzerine el yazısıyla "Hastane kapalıdır" görseli ile gündeme gelen Bağcılar Özel Şafak Hastanesi şimdi de tabelaların kaldırılması ile tepki çekti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde adı skandallarla anılan Bağcılar Şafak Hastanesi'nin tabelasının söküldüğü görüldü.

KENDİNİ YENİDOĞAN DOSTU İLAN ETMİŞTİ
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22’si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı 'Yenidoğan Çetesi' hakkındaki iddianamede, "malen sorumlu" sıfatıyla yer alan 19 özel hastaneden ikisinin faaliyetlerinin askıya alındığı ortaya çıktı.

Hastanelerden Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nin geçen eylül ayında, Bağcılar Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi’nin ise geçtiğimiz mayıs ayı itibarıyla herhangi bir faaliyette bulunmadığı öğrenildi.

‘YENİDOĞAN DOSTU HASTANE’ YAZILI GÖRSEL DİKKAT ÇEKTİ
Skandalların yaşandığı hastanelerden biri olan Bağcılar Medilife Hastanesi'nin camına yapıştırılmış reklam görseli üzerinde ‘Yenidoğan dostu hastane’ yazdığı, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nin ise camına asılışmış kağıt üzerine el yazısıyla "Hastane kapalıdır" yazdığı görüldü.

Öte yandan iki hastanenin bahçesinde bulunan güvenlik kulübelerin de kimsenin olmaması dikkat çekerken, hastanenin girişinin ise dubalar ile kapatıldığı görüldü.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —