• BIST 100

    10647,90%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45

Yazlık Evlerde Temizlik Sanıldığı Kadar Zor Değil!

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatil ve yazlık sezonu da açıldı. Kışın tüm yorgunluğunu atmak için yazlıklarının yolunu tutanlar, ilk gittiklerinde büyük bir temizlikle evlerini yaza hazırlarlar.

Teknoloji 28.06.2024 23:41:00 0
Yazlık Evlerde Temizlik Sanıldığı Kadar Zor Değil!

Yazlık Evlerde Temizlik Sanıldığı Kadar Zor Değil!

Yaz aktivitelerine ve yakın dostlara ev sahipliği yapan yazlıklar gündelik olarak da temiz tutulmalıdır.  Hal böyle olunca pratik ve hızlı temizlik imkanı sunan çözümlere başvurmak gerekiyor.

Yazlığınızı kapatırken ne kadar temizlerseniz temizleyin, bir sonraki yaz sezonuna kadar kirlenip tozlanması kaçınılmaz. Tüm kış kapalı, temizlenmeyen ve havasız kalmış bir ev sizi bekliyor! Ayrıca, plajdan döndüğünüzde kum olan araba ve eve kumlu ayaklarıyla giren çocuklar, dostlarınızla bir araya gelip yaptığınız barbekü partileri, bahçe ve ev arasında mekik dokuyan patili dostunuz yaz boyunca temizlik konusunda başa çıkmanız gereken etkenlerden sadece birkaçı...

 

Temizlik konusunda yaptığı araştırmalar ve sunduğu teknolojilerle fark yaratan Dyson; deniz, kum ve güneş keyfine kaldığınız yerden devam ederek yazlık evlerimizi nasıl hızlı ve kolay şekilde temizleyeceğimize dair soruların cevabını veriyor. 

Yazlık evinizi hızlı ve pratik temizlemek için ipuçları…

Doğru elektrik süpürgesini seçin: Elektrikli süpürgeler söz konusu olduğunda herkese uyan tek bir model yoktur. Farklı zemin tipleri ve ev boyutları için farklı elektrikli süpürgeleri tasarlanmıştır. Eviniz için doğru süpürgeyi seçmek, evinizi temizleme kolaylığı ve hızında büyük değişim yaratacaktır.

Doğru başlığı kullanın: Temizlik söz konusu olduğunda her duruma ve her noktaya uyan tek başlık olmadığından, evdeki farklı yüzeyler ve alanlardan, tüm toz ve kalıntıların toplanıp tamamen temizlenmesini sağlamak için farklı başlıklar gerekiyor. Dyson kablosuz süpürgeleri belli alanlara özel aksesuarlar içeriyor. Bu nedenle, kullanıcılar her temizlik ihtiyacı için doğru aksesuarı kullanabiliyor. İşinizi kolaylaştıracak ve sahip olmanız gereken bazı kullanışlı başlıklar:

  • Derin tüylü halılardaki ve zemindeki kiri temizleyebilen Anti- tangle teknolojisine sahip bir temizleme başlığı,
  • Sert zeminlere dökülmüş sıvıları ve lekeleri baştan sona temiz su kullanarak temizleyen Islak temizleme başlığı ve sert yüzeylerde görünmeyen tozları iki kat açığa çıkaran aydınlatıcı toz teknolojisine sahip başlık, 
  • Merdivenleri, arabaları, şilteleri veya döşemeleri temizlerken uzun saçları ve evcil hayvan tüylerini fırçaya dolanmadan toplayan Anti-tangle mini motorhead başlık,
  • Boşluklar, ara yerler veya ulaşılması zor alanlar için aralık temizleme başlığı,
  • Farklı temizlik ve toz alma işleri arasında kolay geçiş sağlayan evinizde ve aynı zamanda arabanızda kullanabileceğiniz kombinasyon başlığı.

Yavaş süpürün: Toz, yumuşak mobilyalarda ve halılarda derinlere yerleşebilen toz akarları, alerjenler, bakteriler ve virüsler de dahil olmak üzere bir dizi bileşenden oluşur. Yavaşça süpürmek, makinenin birikintilerdeki gizli tozu ve özellikle yüzeydeki kiri temizlemesi için daha fazla zaman tanıyor. 

Evde en çok vakit geçirilen noktalara odaklanınSevdiklerinizle çok keyifli vakit geçirseniz de konuklarınız ve özellikle patili dostunuz evinize gelirken toz ve polen gibi diğer parçacıkları da beraberlerinde getiriyor. Parti sonrası temizlik yapılırken kalabalığın daha çok vakit geçirdiği noktalara öncelik verilmelidir. Buna oturma odası ve arka bahçe gibi ortak alanlar ve tabii ki evin girişi de dahildir. 

Havanızın temiz olduğundan emin olun: Hijyen sağlamanın en önemli yöntemlerinden biri ev ortamına temiz havanın hakim olmasıdır. Bu nedenle yazlığınızın temizliğine başlamadan önce yapmanız gereken şey, tüm sezon kapalı kalan evin bütün odalarını havalandırmak. Sıcaklarla baş etmeye çalışırken klimanın olumsuz etkilerinden korunmak ve mutfaktaki kötü kokulardan uzaklaşmak için ultra ince tozları ve alerjenleri yakalamak ve hatta formaldehit dahil potansiyel olarak tehlikeli VOC'leri (Uçucu Organik Bileşik) yok etmek için tasarlanan ayrıca serinletme özelliği bulunan Dyson Purifier Hot+Cool™ Formaldehyde hava temizleyiciden faydalanabilirsiniz.

Arabanızın temizliğini unutmayın: Yazın arabaların içleri deniz sonrası kum ve küçük tozlarla dolar ve bu kirleticileri evlerimize taşırız. Bunu minimum düzeye indirmek için araba içi temizliği çok önemli. Belirli aralıklarla özellikle süpürgenizin Anti-tangle mini motorhead başlığını kullanarak koltuk ve döşemelerinizi süpürün ve dar köşelere girmek, kırıntıları ve görünmez kirleri temizlemek için süpürgenizin aralık temizleme başlığını kullanın.

Son dokunuşlar: Biriken tozlar havada uçuşma eğilimindedir ve yüksek noktalarda birikir. Eğer yazlığınızda jaluzi veya panjur varsa bunları da temizlemeyi unutmayın. Süpürgenizin kombinasyon başlığını veya yumuşak toz alma fırçasını kullanarak jaluzileri ve panjurları temizleyebilirsiniz. Sadece süpürerek temizliğinizden yüzde yüz verim almanız pek mümkün değil. Var olan halı, perde veya koltuk örtüsü gibi eşyaları yıkamalısınız. 

 

Yazlıklarımızın belki de en çok vakit geçirilen noktaları olan balkon ve terası es geçmeyin. Bu alanlar kapalı olmadığı ve evin dışında kaldığı için en çok kirlenen yerler arasında yer alıyor. Kış boyunca rüzgarla taşınan yapraklar, tozlar, hayvan tüyleri ve çamur, yaz sezonu açılana kadar balkonlarımızda birikiyor. Elbette balkonu temizlemenin en iyi yolu yıkamak, fakat balkon ve teras gibi yerler temizlenmesine rağmen, açık havada olduğundan devamlı kirlenme eğilimindedir. Balkonunuzu günlük süpürerek ve ıslak temizleme başlığı ile silerek tozların giderilmesine yardımcı olabilirsiniz. 

 

Dyson V15s Detect Submarine™ kablosuz süpürge:  Islak ve kuru temizleme özellikli kablosuz süpürge sert zeminlerde ıslak temizlik, toz tespiti, saç ve tüylerin dolanmasını önleyen Anti-Tangle teknolojileri içeren hepsi bir arada özelliğiyle kapsamlı bir ev temizliği sağlıyor. Dyson tarafından icat edilen Hyperdymium motoru, 240 hava watt'lık güçlü emiş sağlıyor. Dyson'ın HEPA filtreleme sistemi, daha temiz hava sağlamak için 0,3 mikron kadar küçük partiküllerin yüzde 99,99'unu yakalıyor. 

Dyson Gen5detect™ kablosuz süpürge: Yeni nesil Hyperdymium™ motora sahip, yüksek kaliteli temizlik performansı ve emiş gücüne sahip kablosuz süpürgesi Dyson Gen5detect™ derinlemesine bir temizliğin bilimsel kanıtı için mikroskobik tozu tespit etme, temizleme ve hesaplama özelliklerine ayrıca tüm makineyi kapsayan tamamen sızdırmaz HEPA filtreleme sistemine sahip. HEPA filtreyle ultra ince partiküllerin %99,9'unu yakalayıp hapsediyor.

Dyson V12™ Detect Slim kablosuz süpürge: Kullanıcılara yaşam alanlarındaki tüm tozun temizlendiğini garanti ederken, performanstan ödün vermeyen daha hafif, daha kompakt bir kablosuz süpürge arayanlar için tasarlanmıştır. Gizli tozu ortaya çıkarmak için lazer teknolojisi ve partikülleri algılamak, boyutlandırmak ve saymak ve partiküller tanımlandığında emiş gücünü otomatik olarak ayarlamak için yeni Piezo sensörüne de sahiptir.

Dyson Purifier Hot+Cool™ Formaldehyde hava temizleyici: İç alandaki alerjen ve zararlı maddeleri tespit ederken, tamamen yeni katı hal formaldehit algılama ve tam yalıtım sağlayan HEPA 13 standardında  filtreleme sunarak daha temiz bir ev ortamı sağlıyor. Dengeli bir hava akışı için Air Multiplier™ teknolojisi kullanan ürün otomatik olarak odayı hedef sıcaklıkta tutuyor. Odanın her yerinde kontrol sağlamak için havayı karıştırıyor ve dağıtıyor. Bu şekilde temizlenen havanın yayılımı için güçlü bir hava akışı yaratıyor. Bulunduğu ortamı yazın serinletiyor, kışın ısıtıyor.

Dyson Purifier Humidify + Cool™ Formaldehyde nemlendirme özellikli hava temizleyici: Dyson nemlendirme özellikli hava temizleyici, hava kalitenizi iyileştirmeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Aktif karbon filtre gazları nötrler, HEPA H13 filtre 0,1 mikron kadar küçük partiküllerin yüzde 99,95'ini yakalıyor ve bir katalitik filtre formaldehiti yok ediyor. Ardından, Air Multiplier™ teknolojisi temizlenmiş, nemlendirilmiş havayı odaya yansıtıyor ve gerektiğinde sizi serinletiyor. 

Dyson Purifier Cool™ Formaldehyde hava temizleyici: Bir odanın havasını doğru şekilde temizlemek için gereken standart test koşullarının ötesine geçerek partikülleri ve gazları otomatik olarak algılıyor ve tamamen yalıtımlı HEPA 13 standardında filtrelemeyle ultra ince partikülleri yüzde 99,95 oranında yakalıyor ve formaldehiti tespit ediyor. Air Multiplier™ teknolojisiyle temizlenmiş havayı dağıtıp yayan ürün bulunduğu ortamı dilediğiniz zaman serinletebiliyor. Aynı zamanda yüzde 20 daha sessiz olacak şekilde akustik açıdan yeniden tasarlandı.


Kayseri'de Suriyeli sapık isyanı | Vatandaşlardan sert tepki

Kılıçtaroğlu, Sinan Ogan'a açı ağzını yumdu gözünü

Şırdancıda sanayi tüpü patladı, 5 ölü var

İBBden 326 öğrenci kapasiteli Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu

Türkan Şoray'a Van'da büyük ilgi

İzmir'de 5 ilçede 15 ayrı orman yangını var, oteller boşaltılıyor

‘Rezil olacağım’ düşüncesi sosyal anksiyeteyi tetikliyor!

Ödül maması obeziteye neden olabilir!

İzmir Adnan Menderes’ten Bükreş uçuşları başladı

2023 ihracat şampiyonu Bonna oldu!

İBB’den LGS tercih döneminde ücretsiz danışmanlık

Prof. Dr. Şengör | Artık Togg değil kağnı bile yapamayız!

Devre mülk vaadiyle 36 bin kişiyi defalarca dolandırmışlar

30 ilde bahis operasyonu | 450 milyon dolar dönmüş

Yaşam maliyeti İstanbul 130, Ankara 208'nci sırada

İlker Kaleli, İspanya'dan dünyaya açılıyor

Sarııyer Belediyesi 15. Yaz Spor Okulları açılıyor

Kilo Vermenin Önündeki Engel “İnsülin Direncinin” 5 Belirtisi

Memoli ile Zeyno yıllar sonra Gather-in platformda buluştu

Kylie Minogue Bodrum'a konser vermek için geliyor

Swiissotel'de Fibabanka ile yaz sahneleri

Dış Kulak İltihabı Nedir ve Nasıl Ortaya Çıkar?

Yazlık Evlerde Temizlik Sanıldığı Kadar Zor Değil!

Yaz aylarında çocukları ishalden korumanın 5 yolu

“Türkiye’de bu yıl 500 bin Polonyalı turist ağırlayacağız”

Meryem Uzerli'yi doktoru 'Emre ile fazla buluşma' diye uyarmış

YASED Başkanı Aksoy | Doğrudan yatırım artacak

Gratis'te indirim kavgası | Kadınlar saç saça birbirine girdi

Engin Günaydın kayıvalidesini ziyaret etti

Şarkıca Züleyha Ortak'a doğum günü sürprizi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR