Tarih: 15.08.2023 12:08

Yazın son ayında spor aktivitelerine ağırlık verin

Facebook Twitter Linked-in

Yazın son ayında spor aktivitelerine ağırlık verin


 

Çocukların spor yapması, sağlıklı büyüme ve ruhsal gelişim için önemlidir. Araştırmalar, çocukların düzenli fiziksel aktivite ve spor yapmalarının pek çok faydası olduğunu göstermektedir. Spor yapmak, çocukların özgüvenlerini artırır, sosyalleşmelerini sağlar, merak ve keşfetme becerilerini destekler. Ayrıca fiziksel aktivite eksikliği, erken yaştan itibaren obezite, kalp hastalığı ve diyabet gibi durumların ortaya çıkmasına katkıda bulunarak hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Yaz tatili, çocuklara ve gençlere farklı spor dallarını deneme ve keşfetme şansı sunar. Örneğin, plaj voleybolu, su topu, sokak basketbolu, mini golf, tenis, jimnastik, voleybol sörf, yüzme veya dağ bisikleti gibi sporlar, farklı kas gruplarını çalıştırır ve yeni deneyimler sunar. Bu gibi sporlar özellikle yaz döneminde çok daha rahat şartlarda yapıldığından bunların denenmesi daha kolaydır. 

Erken çocukluk döneminde sporla tanışmanın çok sayıda yararı var 

Erken çocukluk dönemindeki deneyimlerin, kişilik ve karakter oluşumunda ilerleyen yaşlarda etkisi olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, çocukların sağlıklı büyümeleri için hareket ve fiziksel aktiviteye yönelmesini sağlayan ebeveynler ve eğitimcilerin desteği önemlidir. Erken yaşta spor alışkanlığı kazanan bireyler bunu hayatın bir gerekliliği olarak görür ve spor yapmayı bir rutin haline dönüştürür. İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Spor Kulübü, çocuklarını sporla yeni tanıştıracak olan veliler ve profesyonel sporcu aileleri için bazı önerilerde bulundu.

Spora yeni başlayanların farklı branşlarla tanışmasını sağlayın

Profesyonel sporcu aileleri sporcuların yaz tatilinde spor dışı aktivitelerine destek olmalılar:

Çocuğuma Uygun Sporu Nasıl Seçerim?

  1. Çocuğun yaşına ve fiziksel gelişimine uygun bir spor dalı seçilmelidir. Örneğin, jimnastik gibi esneklik ve denge gerektiren sporlar daha genç yaşlardaki çocuklar için daha uygundur.
  2. Çocuğun ilgi duyduğu ve eğlendiği bir spor dalı seçilmelidir. Çocuk, spor yapmaktan keyif aldıkça daha istekli ve motive olacaktır.
  3. Çocuğun yetenekleri ve istekleri dikkate alınmalıdır. Örneğin, dans etmeyi seven bir çocuk için dans veya futbolu seven bir çocuk için futbol gibi sporlar tercih edilebilir.
  4. Seçilen spor dalının çocuğun sağlığına uygun olması ve güvenli bir ortamda yapılabilmesi önemlidir. Örneğin, kask kullanımı gerektiren sporlarda uygun koruyucu ekipmanların kullanılmasına dikkat edilmelidir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —