Tarih: 11.08.2024 23:43

Tuzla'da göçük, 2 işçinin cenazesi çıkarıldı

Facebook Twitter Linked-in

Tuzla'da göçük, 2 işçinin cenazesi çıkarıldı

 

İş kazalarının ardından son dönemde savcılıkların kararlı tutumu can kayıplarını azaltacak mı? İstanbu Tuzla'da bir binanın alt yapı çalışmaları sırasında meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti. Ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışmasının ardından 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. 2 işçinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, villanın müteahhidinin yakalanması için Muğla'da çalışma başlatıldı.

Göçük, bugün saat 17.30 sıralarında Tepeören Mahallesi, Akbaşak Sokak'ta meydana geldi. Bir binanın alt yapı çalışmalarının yapıldığı sırada göçük meydana geldi. Salih İğne ve Cengiz Öcalan göçük altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaklaşık iki saat süren çalışmaların ardından 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Göçük altında kalan işçilerin yakınları olay yerine akın ederken bazılarının sinir krizi geçirdiği görüldü. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından 2 işçinin cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

2 İŞÇİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ GÖÇÜKLE İLGİLİ 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Tepeören Mahallesi'nde bir villanın alt yapı çalışmaları sırasında yaşanan göçükte 2 işçi göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan incelemelerde, Villa inşaatında kanal döşemesi için kazı yapıldığı sırada C.Ö. ve S.İ. isimli işçilerin kanal borusu temizliği yapmak için 5 ile 6 metre yüksekliğindeki alana indikleri sırada toprak kayması meydana gelerek göçük altında kaldıkları anlaşılmıştır. E.U. ve Ö.K. isimli kepçe operatörleri, S.A. ve K.A isimli kırıcı operatörleri olay sonrasında gözaltına alınmış, müteahhit olan şüpheli M.Z.V. isimli şahsın ise Muğla ilinde yakalama çalışmaları devam etmektedir" denildi. Gözaltına alınan 4 kişinin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —