Tarih: 23.10.2024 21:53

TUSAŞ'a terör saldırısı | İstihbarat gelmedi mi?

Facebook Twitter Linked-in

TUSAŞ'a terör saldırısı | İstihbarat gelmedi mi?

 

Ankara TUSAŞ ana üretim tesislerini hedef alan teröristlerin gasp ettikleri taksi sürücüsü ile birlikte sırt çantaları ve ellerindeki ağır silahlarla nasıl geldiği henüz belirlenemedi. Bir kadın ve erkek teröristin Suriye'den kaçak yollarla gelmiş olabileceğini paylaşan uzmanlar olayın analizini yaparken önemli tespitlerde bulundu. Bu arada terör saldırısında 5 şehit ve 22 yaralının bulunduğu açıklandı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristin etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında şehit olan görevlilerin isimleri de belli oldu.
TUSAŞ Makine Mühendisi: Zahide Güçlü, TUSAŞ kalite kontrolcü: Cengiz Coşkun, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canmaz,Güvenlik görevlisi: Atakan Şahin Erdoğan, Taksi şoförü: Murat Arslan
TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

YERLİKAYA'DAN YENİ AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terör saldırısında şehit olanların sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı. Yerlikaya, toplam yaralı sayısının ise 22'ye çıktığını belirtti.Bakan Yerlikaya, burada yaptığı açıklamada, "Maalesef şehit sayımız beş oldu. Toplam yaralı sayımız 22. Bir yaralımız taburcu oldu. İkisi daha taburcu olmak üzere. 19 yaralımızın tedavi süreçleri altı hastanede devam ediyor. İki yaralımızın durumu ağır. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Bunlar belli olunca gerekli bilgileri vereceğiz. Biz başından beri bu eylemin oluş biçimini, oradaki izlemiş olduğumuz görüntüler büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili. Değerlendirmemiz bu ama kimlik tespitlerinin belirlenmesi ve diğer delil tespitlerinin netleşmesiyle birlikte tekrardan paylaşacağız. Hain terör örgütünü lanetliyoruz. Terörün bir insanlık suçu olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Biz terörün nefesini kesmek, onların en sonuncusunu da etkisiz hale getirmekte kararlı olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

ERDOĞAN: 4 ŞEHİDİMİZ VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit sayısının 4'e yükseldiğini açıkladı. Erdoğan "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. 
BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA 3 ŞEHİT, 14 YARALI VAR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın bir terör saldırısı olduğunu duyurarak şehit ve yaralıların bulunduğunu açıkladı.

Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

''Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.

Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör saldırısının düzenlendiği TUSAŞ’a geldi. Yerlikaya yaptığı ikinci açıklamada 3 şehit 14 yaralının olduğunu bildirdi. Ayrıca 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı.

YERLİKAYA'DAN YARALILARIN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında yaralanan 14 kişiden 3'ünün durumunun ağır olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya "Teröristlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor, kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Tunç sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

''Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu ise saldırıda 3 şehit, 5 de yaralı olduğunu duyurdu.

SALDIRGANLAR GÖRÜNTÜLENDİ
Tesislerde yapılan terör saldırısını gerçekleştiren 3 saldırganın kuruma giriş görüntüsü kameraya yansıdı. 
PERSONEL SIĞINAKLARA YÖNLENDİRİLDİ
Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara gönderildiği bildirildi. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

MANSUR YAVAŞ: DERİN ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİM
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun" açıklamasında bulundu.  

KAHRAMANKAZAN'DA İKİNCİ PATLAMA
Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerinde ikinci bir patlama daha meydana geldi. sığınakta tutulan personelin hala olduğu sığınaklardan uzun süre çıkmadığı bildirildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —