• BIST 100

    9002,11%-0,12
  • DOLAR

    34,13% -0,15
  • EURO

    37,73% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2907,62% -0,53
  • Ç. ALTIN

    4887,16% -0,57

TEKNOFEST Adana | İkinci gününde binlerce kişi ziyaret etti

TEKNOFEST Adana İkinci Gününde Binlerce Kişiyi Buluşturmaya Devam Ediyor

Teknoloji 3.10.2024 22:41:00 0
TEKNOFEST Adana | İkinci gününde binlerce kişi ziyaret etti

TEKNOFEST Adana 2. gününde binlerce kişinin akınına uğradı

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Adana’da ikinci gününde hız kesmeden devam ediyor. Ziyaretçiler uçuş gösterileri, ana sahne ve TEKNOFEST Çocuk sahnesinde gerçekleşen etkinlikler ile yine dopdolu bir program ile buluştu. Festival bugün ayrıca Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ı da alanda misafir etti. 

 

T3 Girişim Merkezi Demoday Gençlere İlham Verdi… 

T3 Girişim Merkezi yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Girişim Programı, DENEYAP Girişim Programı ve ROTA Hızlandırma Programı'nda yer alan girişimler, TEKNOFEST Adana’da düzenlenen Demoday’de mezun oldular. 

TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi sahnesinde gerçekleşen etkinlikte TEKNOFEST Girişimleri Deneyim Paylaşım Paneli gerçekleştirildi. Etkinlik T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve T3 Girişim Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar Aksakal’ın açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından İrem Bayraktar Aksakal’ın moderatörlüğünde TEKNOFEST Girişimleri Deneyim Paneli ile etkinlik devam etti. BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktarın katıldığı etkinlikte sahnede sunum yaparak mezun olan ekipler ödüllerini Bayraktar’ın elinden aldı.

Gaziantep Keşif Kampüsü Mezuniyet Töreni TEKNOFEST Adana Ana Sahnesi’nde!

Çocukları bilim ve teknoloji ile buluşturarak onların geleceğe hazırlanmasını hedefleyen bir çocuk üniversitesi projesi olan Keşif Kampüsü kapsamında öğrenciler, bilimsel sorgulama ve keşfetme becerilerini geliştiren eğitimler alırken, aynı zamanda sanat ve kişisel gelişim atölyeleri ile sosyal ve duygusal becerileri de destekleniyor. Türkiye’nin ilk Keşif Kampüsü olma özelliği taşıyan Gaziantep Keşif Kampüsü, 23 Nisan 2022’de Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, T3 Vakfı, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Üniversitesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle kuruldu. 

Gaziantep Keşif Kampüsü'nde iki aşamalı sınavla seçilen 265 öğrenci, iki yıl süresince 384 saatlik atölye eğitimini başarıyla tamamladı. Bu süreçte öğrenciler, bilim şenlikleri ve projelerle zenginleşen bir eğitim yolculuğu yaşamış, ayrıca birçok farklı akademisyenden "Akademisyen Programı" kapsamında önemli eğitimler aldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler TEKNOFEST Adana Ana Sahnesinde “Gaziantep Keşif Kampüsü Mezuniyet Töreni”nde diplomalarını TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’dan aldılar. Mezuniyet törenine ayrıca Gaziantep Vali Yardımcısı Murat Akyüz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç da katıldı. 

 

TEKNOFEST Adana’da Gözler Yine Semaya Döndü!

Festival kapsamında ikinci günde yine nefes kesen uçuş gösterileri gerçekleşti. Aksungur yine gökyüzünde unutulmaz süzülüşü ile izleyenleri büyülerken, Hürkuş, Hürjet ve Anka-III’ün birlikte yaptığı uçuş ziyaretçileri etkiledi. Atak Helikopterinin gösteri uçuşu, F-16 Solotürk & Bayraktar TB3 kol uçuşu sonrasında Bayraktar Akıncı ile Hürjet’in kol uçuşu izleyenlerden büyük alkış aldı. Her TEKNOFEST olduğu gibi yine milli gururumuz Türk Yıldızları gökyüzüne damgasını vurdu.

 

Teknoloji yarışmaları, bilim atölyeleri ve seminerler, teknolojiye ilgi duyan her yaştan katılımcıya ilham veren festivalde ziyaretçiler, insansız hava araçları, robotik teknolojiler ve uzay keşifleri gibi pek çok farklı alanda düzenlenen etkinliklere de katılma fırsatı buldu.
 

TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nda yarışmacılara ödüllerini Haluk Bayraktar verdi

TEKNOFEST Adana’yı ikinci gününde BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar ziyaret etti. TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nın Adana’da düzenlenen final etabında dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Haluk Bayraktar’ın elinden aldı. Öte yandan World Drone Cup yarışmasının antrenman turunda yarışma alanını ziyaret eden Bayraktar, yarışmacılarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

TEKNOFEST’te İlkler Rüzgarı Adana’da Esiyor

TEKNOFEST Adana kapsamında 6 Ekim akşamına kadar Şakirpaşa Havalimanı’nda devam eden festivalde ilkler de yaşanıyor. Festival boyunca gökyüzünde gerçekleşecek akrobasi gösterilerinden, ileri teknoloji simülasyonlarına, bilimsel atölyelerden, sürükleyici sergilere kadar her yaştan katılımcı için unutulmaz bir etkinlik programı yer alıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi, Türkiye’nin en başarılı teknoloji takımlarını festivalin ikinci gününde de buluşturmaya devam ediyor.  Adana Şakirpaşa Havalimanında 2-6 Ekim tarihlerinde devam eden bu prestijli yarışta takımlar, birincilik ödülü için 500 bin TL, ikincilik ödülü 300 bin TL ve üçüncülük ödülü için ise 200 bin TL için heyecan dolu mücadele içerisinde yer alıyor. Alanında uzman jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda en başarılı olan takımlar, final gününde yarışmaya hak kazanacak. 

Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren deneyim alanında, geçmişin köklü bilimsel mirası ile günümüzün teknolojik başarıları buluşuyor. Katılımcılar, Anadolu’dan çıkan bilim insanlarının izinde dijital bir yolculuğa çıkıyor. 

Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı ile katılımcılar, Çanakkale cephesinde Mehmetçik’in zorlu mücadelesini olağanüstü bir simülasyonla yaşayarak ve bu deneyimi bugünün teknolojisiyle harmanlanmış bir zafer alanında tamamlayarak kendilerini Tam Bağımsız Türkiye alanında buluyorlar. 

 

TEKNOFEST Adana’da ziyaretçiler zamanda büyüleyici bir yolculuk ile buluşuyor. TEKNOFEST Zaman Tüneli, geçmişten günümüze tüm TEKNOFEST festivallerinin hikayesini gözler önüne seriyor. Her yılın en önemli olaylarını ve teknolojik yeniliklerini görsellerle anlatan bu özel alan, ziyaretçilere TEKNOFEST’in tarihini adım adım keşfetme fırsatı sunuyor. Ayrıca, festivallerde ilk kez hayata geçirilen projelerden, organizasyonun genel işleyişine kadar birçok önemli detay bu tünelde ziyaretçileri bekliyor. 

2-6 Ekim 2024’te TEKNOFEST Adana, Türkiye’nin dört bir yanından gelen teknoloji meraklılarını ağırlayan, bilimden havacılığa, dijital deneyimden mühendisliğe kadar birçok alanda ziyaretçilerine unutulmaz bir festival sunuyor. Festivale katılacak ziyaretçilerimiz alana ulaşım konusunda, belirlenen ring alanlarından toplu taşıma araçlarını tercih edebiliyor. Eşsiz gösterileri yakından takip etmek isteyen ziyaretçiler alana www.teknofest.org web sitesi üzerinden online kayıt yaparak hızlı giriş yapabiliyor. Girişlerin tamamen ücretsiz olduğu festivalde, 7 yaş altındaki ziyaretçiler için kayıt zorunluluğu bulunmuyor. 


TEKNOFEST Adana | İkinci gününde binlerce kişi ziyaret etti

Yılkı Atları magandalarını hakim serbest bıraktı

Bungalov sezonu açıldı

Togg Yönetim Kurulu’nda yeni dönem

FIBA Kadınlar Süper Kupası, 2’nci kez Fenerbahçe Opet’in oldu

Kastamonu Entegre'de 100 milyonluk vurgun

İmamoğlu | İstanbul'un üzerinden partizanlığı söküp attık

Üsküdar'da evde sağlık hizmeti başladı

Fedon | Belgeselim yapılsın

“Kusursuz Arkadaş” filminin ilgi çekici fragmanı yayınlandı

İSKİ, Baltalimanı'na atık su akışı olduğunu yalanladı

Ekrem İmamoğlu'ndan Ahmak Davası hamlesi

Hava değişimleri çocuklarda astım ataklarını tetikleyebilir

Bitfinex 124. Alpha Raporu’nu yayımladı: Ekim ayı yükseliş ayı olabilir mi?

51 ilde Narkoçelik-41 operasyonu

Huawei yeni nesil GT5 Prokadın saat modelleri ön satışa çıktı

TUİK enflasyonu yüzde 50'nin altına indirmeyi başardı

Siber Zorbalık ve Sağlık Turizmi İstanbul’da Buluşuyor

Gözde ışık parlamaları retina yırtığı habercisi olabilir

Zehra Gün'ün ölümü | Güzellik uzmanı, arkadaşının evinde ölü bulundu

Biyodinamik Tarım Festivali 2024: Doğa ile Uyum Kutlandı!

Okulda beslenmenin neşeli ve sağlıklı yolu

EİB’den Eylül ayında 1 milyar 542 milyon dolarlık ihracat

Altın Portakal Başlıyor

İmam hatipte 16 erkek çocuğa cinsel istismar

Kitap | Akif Manaf | Affetmek

TEKNOFEST Heyecanı Adana’da Büyük Coşkuyla Başladı!

Sergi | İmgesel Zaman İçin Öneriler sergisi açıldı

Yasemin İlan TürkMedya Dijital Magazin Müdürü oldu

Sinan Ateş davasında karar beklenirken Selma Ateş'e saldırı!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 6 0 1 15 19
2.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
3.Beşiktaş 6 5 0 1 10 16
4.Samsunspor 7 5 2 0 5 15
5.İstanbul Başakşehir 6 4 1 1 5 13
6.Eyüpspor 7 3 1 3 4 12
7.Göztepe 6 2 1 3 4 9
8.Bodrum FK 7 3 4 0 -2 9
9.Alanyaspor 7 2 2 3 -2 9
10.Trabzonspor 6 1 0 5 1 8
11.Konyaspor 7 2 3 2 -2 8
12.Sivasspor 7 2 3 2 -2 8
13.Antalyaspor 7 2 3 2 -5 8
14.Kasımpaşa 7 1 2 4 -2 7
15.Gazişehir Gaziantep 6 1 4 1 -4 4
16.Rizespor 7 1 5 1 -12 4
17.Kayserispor 6 0 3 3 -7 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 7 0 6 1 -11 1

YAZARLAR