• BIST 100

    9132,3%0,97
  • DOLAR

    34,23% 0,03
  • EURO

    37,56% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2874,71% 0,19
  • Ç. ALTIN

    4820,13% 0,00

TEGV’in yeni öğrenim birimi Gölcük’te hizmete girdi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) yeni öğrenim birimi 9 Ekim’de düzenlenen törenle Gölcük’te hizmete girdi.

Eğitim 10.10.2024 11:07:00 0
TEGV’in yeni öğrenim birimi Gölcük’te hizmete girdi

TEGV’in yeni öğrenim birimi Gölcük’te hizmete girdi


“Halime Yıldızel - Keriman Acara” adını taşıyan yeni Öğrenim Birimi’nin resmi açılış törenine çok sayıda çocuk, gönüllü, okul müdür ve öğretmenleri, TEGV çalışanı, TEGV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Üyeleri, protokol ve basın mensubu katıldı.
 

 

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla nesillerin çağdaş ve evrensel değerler ile Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) yeni öğrenim birimi 9 Ekim Çarşamba günü düzenlenen törenle Gölcük’te açıldı. TEGV bağışçısı ve eğitim dostu Ayhan Yıldızel tarafından ailesi adına vakfa bağışlanan arazi üzerinde inşa edilen öğrenim biriminde sanat etkinliklerinin yapılacağı Düşler Atölyesi, kütüphane, Okuma Adası, gönüllü odası ile mutfak, ofis, teknik oda, depo ve bahçesinde spor alanları bulunuyor. Gölcük’ün İhsaniye Merkez Mahallesi’nde 700m² alanda kurulu birimin yılda 1150 çocuğu ağırlaması hedefleniyor. Bağışçı ailenin değerli büyükleri Halime Yıldızel ve Keriman Acara’nın adlarını yaşatacak olan yeni birim, 2016 yılında faaliyete geçen Selma ve Mesut Kavurt Öğrenim Birimi ile TEGV’in Kocaeli’ndeki ikinci etkinlik noktası olacak. 

 

Düzenlenen resmî törene, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol, TEGV Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeleri bağışçı Ayhan Yıldızel veAilesi, TEGV çalışanları, veliler, gönüllüler, çocuklar ve basın mensupları katıldı.

 

“Ayhan Bey’i ve bütün aile fertlerini TEGV adına yürekten kutluyorum”

 

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kurulduğu günden bugüne sayısı 3,5 milyona yaklaşan çocuğumuzun yaşamına dokunarak onlara umut pencereleri açan TEGV adına sizlere hoş geldiniz diyorum. TEGV olarak 27 ilde faaliyet gösteriyoruz, 26 Ateşböceğimiz, 6 Eğitim Parkımız, bugün resmi açılışını yapacağımız TEGV Gölcük Halime Yıldızel-Keriman Acara Öğrenim Birimi ile 43 Öğrenim Birimimiz var. Yurt çapında 75 noktada etkinlik gerçekleştiriyoruz. Deprem bölgesindeki çalışmalarımızı ise 15 konteyner kent birimi ve 26 Ateşböceğimiz ile sürdürüyoruz. 2022 yılında kıymetli Ayhan Yıldızel Beyefendi’nin, ailesinden kalan arazi üzerine bir öğrenim birimi yapılmasını talep etmesi sonucunda, 3 etkinlik odalı prefabrik bir yapıda karar kılmıştık. Bugün, TEGV Gölcük Halime Yıldızel-Keriman Acara Öğrenim Birimi’nin resmi açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kurucumuz ve Onursal Başkanımız Suna Kıraç, vakfımızı kurarken şöyle demişti; ‘Tüm sorunların altında ‘eğitim noksanlığını’ görüyor ve bunların çözümünü bizleri idare edenlerden beklerken sadece eleştirmekle yetiniyorduk. Ancak eğitimdeki sorunların giderek ülkenin geleceğini tehdit eder hale geldiğinin belirgin bir hal alması, birdenbire sağduyulu birçok kişiyi bir şeyler yapabilmenin arayışına itti. İşte böyle bir dönemde düzenden şikâyet etmek yerine, bir adım öne çıkmak gerekiyordu.’ Suna Kıraç’ın izinden giderek ‘bir adım öne çıkan’ Ayhan Bey’i ve bütün aile fertlerini TEGV adına yürekten kutluyorum. Yeni öğrenim birimimizin içinde bulunduğu İhsaniye Mahallesi başta olmak üzere, Gölcük ilçemize eğitim alanında yeni boyutlar kazandırmasını diliyorum ve açılışımıza katılımınızdan ötürü hepinize sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.”

 

“Çağdaş ve gelişmiş Türkiye hayaline bir katkı”

 

Aile adına konuşan TEGV bağışçısı ve eğitim dostu Ayhan Yıldızel, şunları söyledi:

“Ailemizin uzun yıllardır hayalini kurduğu projeyi hayata geçirdiğimiz bu özel günde bizimle birlikte olduğunuz için hepinize içten teşekkür ederiz. TEGV ile ailemizin mütevazi olanaklarıyla hayata geçirdiğimiz bu öğrenim biriminin bölgedeki çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Burada yetişecek çocuklarımızın eleştirel ve analitik düşünme yetenekleri ve yaratıcılıklarıyla Cumhuriyetimizin geleceğine katkıda bulunacak değerler olmasını ümit ediyoruz. Öğrenim biriminde yetişecek çocuklarımızın eleştirel düşünceye sahip olarak toplumda yer almaları çağdaş ve gelişmiş Türkiye hayaline bizlerin mikro düzeydeki bir katkısı olarak düşünülebilir. Burada yetişecek çocuklarımızın zihinlerinde sadece bilimsel kuşkuculuğun temeli olan ‘Bana öğretilen doğru tek doğru olmayabilir’ düşüncesi bile kalsa yeterlidir. Burada öğrenim görecek çocuklarımızın hayal kurabilen, hayali ve yaratıcılığı önündeki engeller kaldırılmış bireyler olarak yetiştirilmesi temel hedef olmalıdır.”

 

“TEGV’e hizmet etmek tam bir ilaçtır”

 

TEGV Mütevelli Heyet Üyesi Mesut Kavurt, “TEGV ailesinden biri olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Ayhan Bey ve ailesine sonsuz teşekkürler. Yürekten kutluyorum. TEGV’e hizmet etmek tam bir ilaçtır. Çok mutlu olacağınızı düşünüyorum” diye konuştu. 

 

“Biz her gün daha fazla büyüyen bir gönüllüler topluluğuyuz

 

Bir diğer TEGV Mütevelli Heyet Üyesi Dr. Erkan Koyuncu ise yaptığı konuşmada “Biz her gün daha fazla büyüyerek ilerleyen, gönüllülerle birlikte yücelen gönüllüler topluluğuyuz. Aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu birimin de bölgeye ve tüm Türkiye’ye çok önemli katkılarının olacağını düşünüyorum” diyerek katkı sunanlara teşekkürlerini iletti.

 

“Bu eğitim yuvasının ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

 

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, şöyle konuştu:

“Öncelikle bu birime adları verilen Halime Yıldızel ve Keriman Acara hanımefendileri rahmetle anıyorum. Vakfa isim verilerken çok güzel bir isim verilmiş, eğitim kelimesi kullanılmış. Bizde her yıl eğitim-öğretim yılı başlar. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin muasır medeniyetler üzerine çıkması düşüncesini açıklarken, hayatta en hakiki mürşidin ilim olduğunu söylüyor. Öğretmekle eğitmek arasında dağlar kadar fark var. Çok şey öğretebilirsiniz ama eğitemeyebilirsiniz. Dolayısıyla eğitimi hedef alan bu eğitim yuvasının ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitimin önemi konusunda bilgi sahibi olup bunu insanlık yararına kullanabilmenin püf noktası burası. Tüm emeği geçenlere, TEGV’e, Yıldızel ailesine böyle bir yola çıktıkları için teşekkür ve tebrik ediyorum.”

 

Gölcük Öğrenim Birimi, TEGV’in son bir yılda deprem bölgesindeki konteyner kentlerde açmış olduğu 15 etkinlik noktasının yanı sıra Diyarbakır, Denizli, Gaziantep ve Gaziosmanpaşa’dan sonra hizmete aldığı beşinci sabit öğrenim birimi olma özelliği taşıyor. 


Kongo'dan Turhan Mildon'la ilgili şok iddialar

Kia’dan Ekim Ayına Özel Kampanya

Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu

Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali 11 Ekim'de başlıyor

Özpet Grup öncü marka olma yolculuğunu 50 yeni MAN çekiciyle güçlendirdi

Merdiven çıkarken çabuk yoruluyorsanız dikkat!

Egeli ihracatçılar, Demirci halısına yatırım yapıyor

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan Sonbahar Okuma Listesi

TEGV’in yeni öğrenim birimi Gölcük’te hizmete girdi

BİLGİ öğrencisinden çevre dostu tekne altı temizlik cihazı

ÇAGEV, Sanatla İyileştiriyor

Türkiye'deki Dağ Ceylanları için yeni bir çalışma başlatıldı.

Turizm Fuarı'nın açılışında konuşan İmamoğlu'ndan güvenlik vurgusu

İstanbul Turizm Fuarı açıldı

ING’den emeklilere 20.000 TL’ye varan nakit promosyon fırsatı

New Holland Üç Yeni Traktörü ve Otonom Tarım Robotları görücüye çıkıyor

Hileli gıdalar listesi güncellendi | Kebaba yürek katmışlar

Motorin ve benzine çifte zam geliyor

Siber casuslar izole cihazlara sızıyor

Meme kanseri riskini artıran 15 etken

İş Yatırım Boğaziçi ve Etiler Şubeleri Açıldı

Yeni BMC 417 yollara çıktı

Nurten Yönter'in konuşmasını AKP, CHP alkışları Meclis TV sansürledi

Moskova'da BRICS+ Fashion Summit: Türk Yeniliklerine Odaklanıyor

Eskinazi: Yokuş yukarı tekerlek çeviriyoruz

Halka domuz eti yediren köfte zincirini Sarıgül açıklayacak!

Mansur Yavaş’tan Google’a ‘Atatürk’ tepkisi!

Bulgurcu Vakfı’nın burs programı, Bridge To Türkiye Fund desteği aldı

Zeynep Ece Aksay Cinayeti zanlısından şoke eden ifade

Discord şantajcıları çocuk çıktı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 8 7 0 1 16 22
2.Samsunspor 8 6 2 0 7 18
3.Beşiktaş 7 5 0 2 10 17
4.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
5.İstanbul Başakşehir 7 4 1 2 5 14
6.Göztepe 7 3 1 3 5 12
7.Eyüpspor 8 3 2 3 3 12
8.Konyaspor 8 3 3 2 -1 11
9.Bodrum FK 8 3 4 1 -2 10
10.Trabzonspor 7 1 0 6 1 9
11.Alanyaspor 8 2 3 3 -3 9
12.Kasımpaşa 8 1 2 5 -2 8
13.Sivasspor 8 2 4 2 -3 8
14.Antalyaspor 8 2 4 2 -6 8
15.Rizespor 8 2 5 1 -11 7
16.Gazişehir Gaziantep 7 1 4 2 -4 5
17.Kayserispor 7 0 3 4 -7 4
18.Hatayspor 7 0 4 3 -6 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1

YAZARLAR