Tarih: 05.10.2023 20:08

Suriye'de terör örgütünün kullandığı binalar vuruluyor

Facebook Twitter Linked-in

Suriye'de terör örgütünün kullandığı binalar vuruluyor



Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta eş zamanlı olarak sürdürdüğü terör örgütüne yönelik operasyonların yönü Suriye'nin Kamışlı'dan Rakka'ya kadar uzanan geniş bir alanda yer alan tesisleri vuruluyor.

Rakka’ya kadar indiler…
Altını da üstünü de, başlarına geçirdiler. pic.twitter.com/Bk3th1JlVS

— Abdullah Ağar (@abdullahagar2) October 5, 2023


MİT, Suriye'de PKK/YPG'ye ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binaları imha etti.

Türk SİHA’ları, Haseke kuzeyi Derbesiye ekseninde bulunan Avde Gaz sahasını tam isabetle vurdu.

Bu arada MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonda PKK/YPG'ye ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binalar vuruldu. pic.twitter.com/SUHdpozE87

— Nigar Ogeday???????????????????????????????????????????????????????????????? (@ogeday_nigar) October 5, 2023

MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonda PKK/YPG'ye ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binalar vuruldu.

Ankara saldırısının Suriye'de planlandığını ve eyleme katılan örgüt mensuplarının bu alandan Türkiye'ye geçtiğinin öğrenilmesinin ardından MİT, Suriye'de konuşlu PKK/YPG askeri tesislerini ve örgütün yönetici kadrolarını hedef aldı.

Hedef alınan tesisler arasında PKK/YPG'nin silah ve mühimmat depoları, saldırı ve sabotaj birimleri ve örgüte ait Ar-Ge merkezleri yer aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —