Tarih: 01.07.2024 22:12

Sosyal medya hesaplarına Suriye gözaltısı | 63 hesap için soruşturma

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal medya kullanıcılarına operasyon 6 gözaltı


 


Ankara Şam hattı arasında normalleşme mesajlarının yoğunlaştığı bir dönemde El Bab başta olmak üzere ÖSO kontrolündeki bölgede Türkiye'yi hedef alan çirkin saldırılar vatandaşların tepkilerine neden oldu. Suriye ile Türkiye arasında Şam yönetimine sınır kapısının açılmasının ardından iki gündür organize olan arap gruplar tekbirler getirerek Türk bayraklarını hedef alan çirkin görüntüler kamuoyunda infial yarattı. Bu arada provakatif paylaşım yaptığı iddia edilen bazı sosyal medya kullanıcıları için de gözaltı kararı verildi. Bu arada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaptığı açıklamada 63 hesap için de soruşturma açıldığını duyurdu.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, sosyal medyadan sığınmacı karşıtlığı, kaçak göçmen ve Türk düşmanlığı gibi nefret içerikli paylaşımlarda bulunduğu şüphesiyle 6 sosyal medya hesap yöneticisinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Dün akşam Kayseri'de yaşanan olayların ardından, sosyal medya platformu X üzerinden yapılan paylaşımlara yönelik bir soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, incelemeler sonucunda göçmen ve müşteci nefreti, Türk düşmanlığı gibi gerekçelerle 6 sosyal medya hesabının yöneticisi hakkında gözaltı kararı verdi.

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK SUÇLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 6 kişi hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçları kapsamında işlem yapıldığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne getirilen 6 şüphelinin işlemleri devam ediyor.

 

KAYSERİ PROVAKASYONU'NA OPERASYON


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de dün akşam yaşanan çocuk istismarının ardından kentte çıkan olaylara ilişkin X hesabından açıklama yaptı.

Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

“30 Haziran 2024 akşamı Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldı. Paylaşım yapılan hesapların yüzde 37’sinin bot, paylaşımların yüzde 68’nini ise provokatif amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi. 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bunların 10’u savcılığa sevk edildi; diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provokatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —