• BIST 100

    9768,51%1,99
  • DOLAR

    34,03% 0,04
  • EURO

    37,90% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2823,51% -0,04
  • Ç. ALTIN

    4581,54% 0,44

Şirketler, Çalışan Ebeveynlere Destek Olmak İçin Harekete Geçiyor!

Sadece anneye atfedilen ebeveynliğin ortak paylaşım ekseninde şekillenmesiyle ve çalışan anne babaların eşit sorumluluk almasıyla bu konu, iş dünyası için özel bir başlık olarak ele alınmaya başladı.

Ekonomi 12.09.2024 12:15:00 0
Şirketler, Çalışan Ebeveynlere Destek Olmak İçin Harekete Geçiyor!

Şirketler, Çalışan Ebeveynlere Destek Olmak İçin Harekete Geçiyor!

21. yüzyılın şehir yaşamında, hemen herkes işte ve evde başarıya odaklanıyor. Eskiden sadece anneye atfedilen ebeveynliğin ortak paylaşım ekseninde şekillenmesiyle ve çalışan anne babaların eşit sorumluluk almasıyla bu konu, iş dünyası için özel bir başlık olarak ele alınmaya başladı.

İş dünyasında, çalışanların sadece iş gücü olmaktan ziyade, özel hayatlara da sahip bireyler olduğu gerçeği giderek daha fazla kabul görüyor ve çocuk sahibi çalışanlar, işverenlerin özel ilgi göstermesi gereken bir grup olarak öne çıkıyor. Okulların açıldığı şu günlerde, çalışan ebeveynler için yeni bir dönem başlıyor. İş unvanlarının yanına anne-baba sıfatını eklemek yeterince zorlu bir süreçken çocukların eğitim sürecinde dengeyi korumak daha da önem kazanıyor. 

Konuyla ilgili Açık Holding İnsan Kaynakları Direktörü Arzu Şafak değerlendirmelerde bulundu. “Çalışan ebeveynler, şirketlerimizin en önemli değerlerindendir. Onların bu süreçte yaşadıkları zorlukları anlamak ve onlara destek olmak hem çalışan memnuniyetini artıracak hem de şirket performansını olumlu yönde etkileyecektir. Biliyoruz ki; okulların açılmasıyla çalışan ebeveynlerin yaşamları yeniden şekilleniyor ve bu süreçte onlara destek olmak büyük önem taşıyor. Uzun yıllardır insan kaynakları alanında çalışan uzman ve aynı zamanda iş hayatını ve anneliği de bir arada götüren bir çalışan olarak önerim; çalışan ebeveynlerin yaz tatilinin sona ermesiyle okula başlayan çocuklar için önceden planlama yaparak günlük rutinlerini düzenlemeleri, çocuk bakımı konusunda güvenilir destek sistemleri oluşturmaları ve kendilerine zaman ayırmayı ihmal etmemeleri yönünde. Tıpkı iş hayatındaki hedeflerimiz için yaptığımız gibi haftalık bir takvim oluşturmak ve günü sistemli yönetmek iki önemli rolün de aksamamasını sağlayabilir. Örneğin; okul saatlerine uygun akış oluşturarak günlük rutinleri, kurs saatlerini, önemli etkinlikleri ve yolda geçirilecek zamanı planlamak işleri kolaylaştırabilir. Yıllık izin günlerini okul ara tatillerine göre planlayarak, çocuklarla etkin zaman geçirilebilir. Aile veya arkadaşlarla paylaşım halinde olarak destek sistemi oluşturulabilir. Çocuklarımızla düzenli olarak iletişim kurarak ve belirli kurallar belirleyerek, iş ve özel hayat dengesinin kurulması sağlanabilir. Tüm bunların yanı sıra yoğun tempolu bu dönemde, kendimize zaman ayırarak ve dinlenerek, her iki alanda da aksaklıkların önüne geçilebilir, sağlıklı bir ortam oluşturulabilir.” dedi.

Şirketler İçin Yetişmiş İnsan Kaynağının Büyük Bir Kısmını Çalışan Ebeveynler Oluşturuyor!

Çalışan ebeveynler, hayatlarında önemli bir dönüm noktasına gelmiş rollerini yeniden tanımlamış kişilerdir. Bu sebeple de şirketler için yetişmiş insan kaynağının büyük bir kısmını oluşturur. Tüm şirketlerin bu bireylere destek olarak çalışan memnuniyeti ve aidiyetini artırabileceğinden bahseden Şafak “Açık Holding olarak her alanda insan odaklı yaklaşımımızı sürdürüyor ve tüm insan kaynakları süreçlerimizde çalışan anne babaları gözeterek, özel projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. İş gücümüzü oluşturan insan kaynağımız için ebeveynlerin yaşam rutinini göz önüne alıyor, hem iş hayatlarında başarılı olmalarını hem de aile hayatlarında mutlu olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

İş hayatında aktif olan anne ve babaların iş dünyasına zenginlik kattığını da söyleyen Şafak “Çalışan ebeveyn olmanın artılarından bahsedecek olursak; zaman yönetimi becerileri, güçlü sorumluluk bilinci, empati ve problem çözme yetenekleri gibi özellikler iş dünyasındaki başarıya büyük katkı sağlıyor. Ancak, iş ve aile hayatını dengelemenin zorluğu, ani durumlarda işten ayrılma ihtiyacı gibi durumlar da üzerine çalışılması gereken konular olarak karşımıza çıkabilir. Biz insan kaynakları profesyonelleri olarak, çalışma hayatında iş-özel hayat dengesini sağladığımız ölçüde verimli ve başarılı çalışanlarla ideal iş ortamını yaratabildiğimizin farkındayız. Bunun için dijital çağın avantajlarını kullanarak; eğitim ve gelişim fırsatları ile çalışanlarımızın daha iyi bir çalışan ve ebeveyn olmaları için farklı yetkinliklerini kuvvetlendirerek çalışan ebeveynlerimizin hem iş hayatlarında başarılı olmalarını hem de aile hayatlarında mutlu olmalarını sağlayacak çözümler üretmek için çalışmalara öncülük ediyoruz.” dedi.

Okulların açılmasıyla daha da belirginleşen ebeveynlik süreci, insan kaynakları yöneticilerinin de gündeminde yer alıyor. Bireyler için iş ve aile arasında günü yönetmek her zaman zorlu bir süreç olsa da okulların açılmasıyla bu dengeyi sağlamak daha da önemli hale geliyor ve şirketler de bu alandaki destekleyici politikalarıyla, çalışanların yaşamını iyileştiriyor. Tıpkı iş hayatında olduğu gibi ebeveynlikte de planlama, kuralları belirlemek ve öngörülü yaklaşmak başarıyı getiriyor.

 


İmamoğlu | Partizan akıl insanların en büyük düşmanıdır

Mavi, 2024 yılına ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı

Hizbullah'ın çağrı cihazlarına siber saldırı

Finlandiya hakkında duymadığınız ilginç bilgiler

Kadınlar, KADEM İnovasyonda Kadın programı için yarışıyor

İBB'den Kadıköy'e bir öğrenci yurdu daha

Bireysel Emeklilik Sisteminde Yeni Dönem!

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlama neden oldu?

Sarsılmaz, yeni nesil ürünleriyle Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı’nda

Arnica Frig Ultra Maratonu 8 Ülkeden 800 Sporcuyu Ağırladı

Adana’da İşçileri Çalışmak Değil, Sıcak Yoruyor

Simge Sağın konserinde densiz hayran şoku

SOCAR emisyon izleme için Honeywell'i seçti

Copa Çin'deki yapılanmasını genişletti

Çocukların beslenme çantasında bu besinlere yer verin…

Alışılmışın Dışında Bir Menü: ‘Şeflerin İlk Şefleri’

İzmir'de tacizci kuryeyi halk linç etmek istedi

Trabzonspor'un acı kaybı | Efsane başkan Ekinci hayatını kaybetti

Masum Görünen Tehlikeli Gerçek: Uyku Keki

Akira Back, 25 Eylül’de İkinci Kez İstanbul’a Geliyor!

Ayder Gastronomi Turizmiyle Parlayacak!

Ünlü oyuncuların Sıfır Kilometre filminde bisiklet keyfi

Anadolu Isuzu tam elektrikli yeni modeli BIG.e Hannover Fuarı'nda

Hyundai ve IVECO’dan IAA 2024'te Elektrikli Ticari Şovu.

Ford Trucks, yeni nesil ürünlerini Hannover Fuarı’nda götürüyor

2024 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Necati Tosuner’in

Borusan Spor Kulübü Festivali’ne Borusanlıların 80. yıl coşkusu damgasını vurdu

Azmi Karamahmutoğlu, HÜDA-PAR'a sert çıktı | Gücünüz yetmez

İstanbul'a 21 yeni kreş daha açılıyor

Gündemi takip ederken psikolojik sağlığınızı riske atmayın!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR