Tarih: 15.10.2015 12:45

Sedat Peker'e miting yasağı

Facebook Twitter Linked-in

Sedat Peker'e miting yasağı

Sedat Peker, geçtiğimiz günlerde Rize'de yapılan miting'te 'çok kan dökülecek' açıklamaları ile büyük tepkiler toplamış, o konuşmalar ile ilgili savcılık kararı ile inceleme başlatılmıştı. Peker'e, 30 Ekim'de İzmit'te yapacağı miting'e izin çıkmadığı bildirildi.

Sedat Peker, miting, yasak, açıklama

9 Ekim’de, Rize’de yayın yapan yerel Fırtına Gazetesi tarafından düzenlenen ‘Teröre lanet’ mitingine özel korumaları eşliğinde gelen Sedat Peker, burada toplananlara hitap etmişti. Mitingde MHP’yi eleştiren ve AKP’ye destek isteyen Sedat Peker, “Büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak” demişti.
Peker’in mitingde yaptığı konuşma tepki görmüştü. Tepkilerin artması üzerine Rize Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Sedat Peker, 30 Ekim tarihinde de Kocaeli’nin İzmit ilçesinde düzenlenecek mitinge katılacaktı. Kocaelispor taraftar grubunun düzenleyeceği, Peker’in de konuşmacı olarak katılacağı mitingin izni, Kocaeli Valiliği tarafından, ‘provokasyon olabilir’ diye iptal edildi.

İptali, sosyal medyadan duyuran Peker, “Kocaeli Valiliği, Kocaelispor taraftar grubunun 30 Ekim’de düzenleyeceği, benim de konuşmacı olarak katılacağım mitingin iznini provokasyon olabilir diye iptal etmiş. Devlet yetkilileri bu yönde bir karar aldıysa bize tartışmak düşmez, demek ki böylesi en doğru olandır, diye düşünürüm.” ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —