Tarih: 26.09.2024 09:54

Sanofi’de İş Birimi Liderleri Belli Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Sanofi’de İş Birimi Liderleri Belli Oldu

 

26 Eylül 2024. Sanofi, kısa süre önce Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgeyi yeniden tanımlayarak etki alanını genişletti. Bu yeni düzenleme ile birlikte Türkiye’de bulunan Sanofi yönetim ekibi, çok daha geniş bir coğrafyaya liderlik etmeye başladı.

 

Sanofi’de Avrasya Bölgesi olarak 16 ülkeyi kapsayan coğrafyadaki faaliyetlerden sorumlu olacak İş Birimi üst düzey görev değişiklikleri açıklandı.

 

Gözde Haksal, Avrasya Bölgesi Yerleşik Ürünler Direktörü olarak atandı

Gözde Haksal, 2000 yılında Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 2000-2004 yılları arasında İstanbul Üniversitesi'nde Felsefe ve Psikoloji alanında lisans eğitimini tamamlayan Haksal, ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. 

Kariyerine 2005 yılında ilaç sektöründe başlayan Gözde Haksal, farklı şirketlerde Kilit Üniteler Uzmanı ve Ürün Müdürü görevlerini üstlendi. 2012 yılında Marka Müdürü olarak Sanofi’ye katıldı ve görev süresi boyunca çeşitli pazarlama pozisyonlarında çalıştı. Son olarak, Diyabet İş Birimi Direktörü olarak görev yapan Haksal, görev süresi boyunca şirket içi sadeleşme inisiyatifinin ve Genel İlaçlar organizasyonel dönüşümünün liderliğini üstlendi. Gözde Haksal, Sanofi’de uzun yıllardır başarıyla sürdürdüğü kariyerine Avrasya Bölgesi Yerleşik Ürünler Direktörü olarak devam edecek.

Mine Sayıt, Avrasya Bölgesi Nadir Hastalıklar Direktörlüğü görevine getirildi

 

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nden mezun olan Mine Sayıt, lisans eğitimini 2004 yılında Galatasaray Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. 2005 yılında IAE de Toulouse’da Stratejik Pazarlama Yüksek Lisans eğitimini bitirdi.

 

Sanofi'deki kariyer yolculuğu, yüksek lisans eğitimi sırasında Fransa’da başlamış olan Mine Sayıt son 18 yıldır Sanofi Türkiye organizasyonunda çeşitli pazarlama ve satış rollerinde görev aldı. Sayıt, son olarak Türkiye, İran ve Levant Bölgesi Nadir Hastalıklar Direktörü rolünü yürütürken Sanofi’nin Nadir Hastalıklar alanında sağlık ekosistemini dönüştürme vizyonuyla hayata geçirilen Care4Rare ve Ankara Üniversitesi NADİR Merkezi gibi önemli projelere liderlik etti. Mine Sayıt, yeni dönüşüm süreci ile birlikte sorumluluk alanını genişleterek kariyerine Sanofi Avrasya Bölgesi Nadir Hastalıklar Direktörü olarak devam edecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —