Tarih: 25.09.2024 11:06

Sanatçı Dila Naz Akgün sergisi | Toprakla Ateşin Aşkı

Facebook Twitter Linked-in

Sanatçı Dila Naz Akgün sergisi | Toprakla Ateşin Aşkı


Genç Seramik sanatçısı Dila Naz Akgün’ün sergisinde eşsiz seramik sanatının büyüsünü hissederken, seramiğin zenginliğini görebilirsiniz.  

Seramiğin yükselen sesi olmaya aday Dila Naz Akgün, çok farklı ve özgün eserlerin yer aldığı sergisinde, seramik sanatında yenilikçi yaklaşımlarla geleneksel teknikleri birleştirerek, sıra dışı eserler oluşturmuş halde. Seramiği, “toprakla ateşin aşkı” olarak ifade eden Dila Naz Akgün, seramik sanatının kültürel önemini vurgulamayı, eserleri aracılığıyla izleyicilerde derin düşünce ve duygular yaşatmayı hedefliyor.

Sanatseverler ve ziyaretçiler bu özel sergide seramik sanatının yalnızca estetik bir obje olarak değil, aynı zamanda bir ifade biçimi olduğunu keşfedecekler.

Sanatçı da eserlerini; "Bu hikayede, Havva'nın incir yaprağından, uygarlıkların güç gösterisine, doğaya, sevgiye, estetiğe ve modernizme uzanan bir anlatım göreceksiniz.

Kimi zaman sadelikle, karmaşayla, kimi zaman içimdeki çocuğun ortaya çıktığı işlerle, bazen öfkemi, bazen sevgimi bazen umudumu anlatacağım eserlerimde.
Biliniz ki, duygularımın sanata dönüşme süreci ve eserlerim Havva'dan bu güne kadar tüm yaşanmışlıklara adanmıştır." şeklinde ifade etmektedir.
 
Yer: İstanbul Ortaköy / Kethüda Hamamında, 
05-12 Ekim tarihleri arasında ücretsiz olarak gezilebilir.
 
Ziyaret Saatleri: 10:00 /18:00
 
Tarih: (Açılış Özel Kokteyl)
05 Ekim 2024 Cumartesi
Saat 18:00 / 21:00 
 Adres: Hüsrev Kethüda Hamamı
Ortaköy Muallim Naci Cad. 21/A
Beşiktaş / İstanbul

Dila Naz Akgün kimdir?

1995 İstanbul doğumlu. Çamur ile lise yıllarımda tanıştı. Çeşitli seramik kurslarına devam etti ve farklı hocalardan eğitim aldı. Beykent Üniversitesi İç Mimarlık bölümünden mezun oldu. Çamurla olan bağı hiç kopmadı ve 2024 de yılında bir  arkadaşıyla birlikte N&P Art suditio adına bir atölye açtı. İlk katıldığı sergi, OvooArt Galerinin gerçekleştirdiği ve kırk genç sanatçının katıldığı “Hepimiz Yıldızlar Gibi Parlıyoruz” isimli sanat etkinliği oldu.

Bu sergi ile Dila Naz Akgün ve çok sayıda arkadaşının yıldızı parladı.

Daha sonra İAAF İstanbul Sanat ve Antika Fuarı’nda dokuz eserimi sergileme fırsatı buldu. Denizbank’ın düzenlediği “Bir Arada” sergisinde yine eserleri sergilendi.

Eserlerinin sanatseverlerle buluşması ve beğenilmesi genç sanatçıyı motive etti, güçlendirdi, başarısı ile beraber sanata olan sorumluluklarını arttırdı.

OvooArt sayesinde Kısa sürede ülkemizin önemli kolleksiyonerlerine ulaşan eserleri genç sanatçılı daha çok çalışmaya yönlendirdi.

Bugüne kadar çok sayıda fuarda yer alarak yeni eserlerini sanatseverlerle buluşturmaya çalıştı. Ama Ekim 2024'de Kethüda Hamamı hazırladığı ilk ilk solo sergi sanat hayatının dönüm noktası oldu.

Bu sergideki koleksiyonu ve yazdığı manifesto ile sanat yolculuğunda yeni bir soluk getirdi.

2025 hedefi, hem ülkemizde hem de yurt dışındaki fuarlara katılmak ve yeni bir solo sergiyle sanatseverlerle buluşmak olacak. 
Sanatçı önümüzdeki süreci "Toprakla ateşin aşkı" diyerek yön verdiğim sanat hayatımda, ne toprak  ne ateş ne de sevgi  eksik olacak hayatımdan, biliyorum, inanıyorum ve bu umutla üretiyorum" sözleri ile anlatıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —