• BIST 100

    9891,00%-1,38
  • DOLAR

    34,15% 0,12
  • EURO

    38,03% -0,28
  • GRAM ALTIN

    2919,47% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4848,86% 1,64

Sanat Güneşi Zeki Müren Kabri başında anıldı

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı (TSKMEV)’nın önemli bağışçılarından Sanat Güneşimiz Zeki Müren için, vefatının yıl dönümünde kabri başında anma töreni düzenledi.

KÜLTÜR - SANAT 25.09.2024 15:48:00 0
Sanat Güneşi Zeki Müren Kabri başında anıldı

Sanat Güneşi Zeki Müren Kabri başında anıldı

 

 

 

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı (TSKMEV)’nın önemli bağışçılarından Sanat Güneşimiz Zeki Müren için, vefatının 28. yıldönümünde Emir Sultan Mezarlığı’ndaki kabri başında ve ile Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde anma etkinliği düzenledi. Ayrıca Emir Sultan Camii’nde sanatçının ruhu için mevlit okutuldu. Anma törenleri ve mevlit, sanatçının yakınları, dostları, TEV ve TSKMEV yöneticileri ile Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla 24 Eylül’de gerçekleşti.

 

 

Henüz hayattayken mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan sanat güneşimizin vefatının ardından oluşturulan TEV Zeki Müren Burs Fonu’ndan bugüne kadar Türkiye genelinde 4225 burs imkânı sağlandı. Aynı zamanda Sanatçımız bıraktığı mirasla halen, Mehmetçik Vakfı’nın yardım planı dâhilindeki Şehit Mehmetçiklerimizin evlatları ile Gazi Mehmetçiklerimize ve evlatlarına ışık olmaya devam ediyor. 

Şehit ve Gazi Mehmetçik ailelerimize umut, gençlerimizin eğitim hayatına destek olmaya devam eden unutulmaz sanatçımız Zeki Müren, 24 Eylül 2024 Salı günü, vefatının 28. yılında, doğduğu şehir Bursa’da düzenlenen etkinliklerle anıldı. Müren’in yakınları, dostları, TEV ve TSKMEV yöneticileri ile Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, ilk olarak sanatçının Emir Sultan Mezarlığı’ndaki kabri başında bir araya geldiler. Ardından Emir Sultan Camii’nde sanatçının ruhu için mevlit okutuldu ve mevlide katılanlara lokum dağıtıldı. Etkinliğin sonraki aşamasında ise Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde bir anma töreni gerçekleşti. 

 

Törende konuşan TEV Bursa Şube Başkanı Sertaç Şipka, “Sanat Güneşimizi kaybedişimizin 28. yılında kendisini saygı ve özlemle anıyoruz. Onun sesi ve sanatı, gönüllerimizde her geçen gün daha da özel bir yer edindi. Binlerce gencimizin eğitim hayatına ışık olmamızı sağlayan, kendisinin maddi ve manevi mirasını yaşatmanın gururunu yaşıyor. Bize emanet edilen bu mirası büyük bir sorumlulukla gelecek nesillere taşımaya devam ediyoruz. Bugün Türk Eğitim Vakfı olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ile birlikte kendisi adına açılan fonlar aracılığıyla başarılı ve imkanları kısıtlı gençlerimize eğitim desteği sağlıyor; Mehmetçik ailelerine yardım eli uzatıyoruz. Bu düşüncelerle Türk Eğitim Vakfı olarak değerli sanat ve eğitim güneşimiz Zeki Müren’i bir kez daha minnetle anıyorum” dedi.

 

 

Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi E. Cemalettin Levend ÜZÜM ise açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün burada değerli bağışçımız, Sanat Güneşimiz Zeki MÜREN’in aramızdan ayrılışının 28’inci yıl dönümünde kendisini anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bildiğiniz üzere, merhum sanatçımız Zeki MÜREN, TSK Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfının güzide bağışçılarından bir tanesidir. Zeki Müren gibi yüce gönüllü bağışçılarımızın teveccühleri ile Mehmetçik Vakfı, kurulduğu 17 Mayıs 1982 yılından bu yana, 56.053 Şehit ailemize, Gazimize ve evlatlarına yardım yapmıştır. Müsaade ederseniz Zeki MÜREN’in bağış yaptığı yıllara dair düşüncelerini sizinle paylaşmak istiyorum. Bundan tam 28 sene önce kıymetli bağışçımız Zeki MÜREN, mal varlığının yarısını, Mehmetçik Vakfına bağışlama kararı aldığında o andaki hissiyatını bizzat kendisi şöyle ifade ediyordu: ‘’Sınır boylarımızda vatanımız için, bizim için seve seve can vermeye hazır; yüce yürekleriyle, büyük ruhlarıyla nöbet bekleyen ve düşmana karşı yurdumuzu koruyan Türk askerlerine bir armağan mahiyetinde, candan dualarımla birlikte Mehmetçik Vakfına miras olarak bıraktım ve Kendimi hür bir martının denizi yalayarak uçuşu gibi hissettim. Hem de beyaz kanatlar üstünde. Duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum. Ama sizlerin hissettiğine inanıyorum.’’ diyordu.   Bizler de maddi değerinin yanında manevi değerine paha biçilemeyecek değerli ve anlamlı bağışlarla gücümüze güç katarak, Şehit yakınları ve Gazilerimizi desteklemeye ve onların yanında olmaya devam edeceğiz. ”  

 

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

 

Eğitim ile güçlendirilmiş, yenilik ve değişime öncülük edecek nesillerin yetişmesine katkı sağlama vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde, merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Kurulduğu günden bugüne başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilerin yanında olan TEV, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da eğitim alanında fırsat eşitliğini temel alarak, başarılı ve maddi imkânları sınırlı bireylerin nitelikli eğitime erişimini sağlamak ve kendi potansiyellerini keşfetmelerine olanak tanıyarak bulundukları çevreyi güçlendirmek misyonuyla çalışmalarına devam etmektedir. TEV, kuruluşundan günümüze, yurt içinde 280 bini aşkın burs imkânı ve 2 binden fazla öğrenciye yurt dışı burs imkânı sağlayarak gençleri desteklemektedir. Eğitime katkılarını 33 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurtları açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletmiştir.

 

TSK Mehmetçik Vakfı Hakkında:

TSK Mehmetçik Vakfı, kurulduğu 17 Mayıs 1982 tarihinden bu yana, vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı, halkımızın huzuru için, canlarını hiçe sayarak Şehit veya Gazi olan, ya da askerlik görevi esnasında hayatını kaybeden erbaş ve erlerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile Gazi ve Engelli Mehmetçiklerimize sosyal ve ekonomik destek sağlamakta, onların en değerli emanetleri olan çocuklarını yüksek lisans seviyesi dâhil okutmaktır. Bu doğrultuda, bugüne kadar 56.053 Şehit/Gazi ailesine, maddi/manevi destek olan Vakfımız,  hali hazırda 15.950 Şehit ailemize, Gazimize ve evlatlarına düzenli olarak, aylık yaklaşık 50 milyon lira yardımda bulunmaktadır.  Ayrıca Mehmetçik Vakfı, 2017 senesinden bu yana her sene Şehit Mehmetçik anneleri ve çocuklu eşleri ile babalarına, anneler ve babalar günü yardımında bulunmaktadır. Yapılan maddi yardımların yanı sıra, tüm Şehit ve Gazi aileleri ile bağışçılar, Genel Müdürlük ve Temsilcilikleri tarafından düzenli olarak ziyaret edilmekte, Şehit ve Gazi aileleri ile bağışçıların ihtiyaç ve talepleri ile ilgilenilmektedir. 


SOCAR Türkiye, Iğdır Futbol Kulübü’nün Forma Sponsoru Oldu

Meta'nın sürprizlerini Mark Zuckerberg tanıttı

İmamoğlu | Boğaziçi cezalandırılmak isteniyor

Remed Etikhat, SpeakHup oldu

Sanat Güneşi Zeki Müren Kabri başında anıldı

Kedi köpek mamasında ihracat hedefi 140 milyon dolar

Robot süpürge pazarında Roborock rekoru

Dünyanın dört bir yanına seyahatte BookingAgora güvencesi!

Çok sevilen BKM yapımları artık GAİN’de!

İBB Gençlik ofislerinde güz dönemi eğitimleri başlıyor

Yedi İklimden Türküler Konseri ile Türk Halk Müziği Ziyafeti

Türk ilaç şirketi Gen'den Sedef hastalığı için umut veren ilaç

FYZoo Bu Hafta Sonu Sizi Bekliyor!

Zorlu Holding, 2023 sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Uyuyan kripto cüzdanlar yeniden aktifleşiyor

Kaleseramik iki stratejik atamayla pazarlama yönetimini güçlendirdi

Ditaş Kadın Denizciler Gelişim Programı 3. Yılında!

Elmer Kütüphanesi üç yeni kitapla büyümeye devam ediyor

İstanbul itfaiyesi 310 yaşında | İmamoğlu itfaiye teşkilatını ağırladı

Arzum ikinci çeyrek sonuçlarını paylaştı

Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu

Suriyeli sığınmacılar ülkelerine dönüş için ikna edilmeli!

Şekerbank’tan Ahilik Haftası’nda esnafa özel kampanya

Kitap | Beagle’ın Yolculuğu Can Yayınları’ndan çıktı

EMO | Telekomünikasyon Tarifelerindeki "Kota Aşımı" Oyunu Bozulsun

Macaristan Sağlık Endüstrisi | Yenilikçilik ve Küresel Etki

İyi temizlenmeyen diş araları çürük riskini artırıyor

BDDK düğününde, denetlenen şirketler altın takma yarışına girdi

İstanbul'da Kültür Buluşmaları Sivas ile devam ediyor

Türkiye'de gençlerin gelecek kaygısı derinleşiyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 6 6 0 0 15 18
2.Fenerbahçe 6 4 1 1 9 13
3.Beşiktaş 5 4 0 1 7 13
4.Samsunspor 6 4 2 0 4 12
5.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
6.Göztepe 5 2 0 3 5 9
7.Eyüpspor 6 2 1 3 3 9
8.Konyaspor 6 2 2 2 -1 8
9.Sivasspor 6 2 2 2 -1 8
10.Antalyaspor 6 2 2 2 -3 8
11.Kasımpaşa 6 1 2 3 -2 6
12.Alanyaspor 6 1 2 3 -3 6
13.Bodrum FK 6 2 4 0 -4 6
14.Trabzonspor 5 0 0 5 0 5
15.Gazişehir Gaziantep 5 1 3 1 -3 4
16.Rizespor 6 1 4 1 -11 4
17.Kayserispor 5 0 2 3 -4 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 6 0 5 1 -9 1

YAZARLAR