• BIST 100

    9321,64%0,05
  • DOLAR

    38,26% 0,13
  • EURO

    44,04% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4289,23% 1,91
  • Ç. ALTIN

    6792,06% 0,00

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

AKP'li Osman Gökçek'in iftar saatinde CHP'nin Meclis'i kapattırmak istediği iftirasına AKP'li Bekir Bozdağ'dan yalanlama gelirken yurttaşlardan sert tepki geldi.

Politika 4.03.2025 23:22:00
Osman Gökçek

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

 

Mübarek Ramazan Ayı'nda, rakipleri hakkında açıkça yalan söyleyen ve iftira atan AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in sosyal medya mesajını AKP'li Bekir Bozdağ yalanladı.

Osman Gökçek, CHP'li Ali Mahir Başarır'ın orucunu açan AKP'lilerin yokluğunu fırsat bilerek oylama yaptırdığını iddia etti. Ali Mahir Başarır’ın tepkisi üzerine Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamayla Osman Gökçek’i yalanladı. AKP'li Osman Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP'li Ali Mahir Başarır'ın orucunu açan AKP'lilerin yokluğunu fırsat bilerek oylama yaptırdığını iddia etti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP'li Osman Gökçek'in yaptığı paylaşıma tepki göstererek şunları söyledi:

"Şimdi ben üzülerek söylüyorum bunu ama siz şahitsiniz Meclis başkanımız olarak. AKP'li bir milletvekili tweet atmış. "Değerli vatandaşlarımız AK Partili milletvekillerimizin oruç açmasını fırsat bilen CHP Grup başkan vekili Ali Başarır, Meclis'te iftar saatinde yoklama yaptırdı." Sayın başkanım iftar saatine yakın ara verdiniz yaklaşık bir saate aşkın süre milletvekillerimiz personelimiz iftarını açtı sonra geldiniz ve Meclis'i açtınız doğru mu?"

Bekir Bozdağ'a yönelen Başarır, "Siz konuşun buyurun. Şimdi adını bile söylemekten utanç duyduğum bir milletvekili bu tweeti atıyor. Olmaz bak biz siyasi rakip olabiliriz, birbirimize ağır eleştirilerde bulunabiliriz ama bu bir provokasyon. Bu olmaz, bu bir suç. Niye ben iftar açma saatinde milletvekillerimizin iftar açmasını engellemek için yoklama alıyım. Bir saat sonra Meclis açılmış iç tüzük 37'ye göre arkadaşımız konuşma yapmış ondan sonra yoklama istemiş. Şimdi bu ülkede motor kuryeler vardiyalı çalışan işçiler, taksi şoförleri yarım saat ara verip iftarlarını açıp işine dönüyor. Biz Meclis olarak bunu yapmayacağız mı? O zaman şunu söyleyin iftardan sonra Meclis çalışmayacak bunu tartışalım. Ama şu bir yalan Meclis'e yakışmayacak bir yalan. Bu milletvekili ve ailesi artık Türkiye'de ve maalesef Meclis'e çevre kirliliği yaratıyor. Siz bunun şahidisiniz bu Meclis'in saygınlığını korumak en başta size düşer. Lütfen böyle mi oldu, olmadı ben sizden duymak isterim?" dedi.

BOZDAĞ YALANLADI
Bozdağ ise Gökçek'i yalanlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Peki değerli milletvekilleri, biliyorsunuz bugünkü görüşmeler sırasında CHP grubunun önerisini oyladık ve ara verdik 55 dakika. Sonra iç tüzük 37 görüşüldü ve arkasından yoklama istendi. Yani muhtemelen işte bir saati geçti tahmin ediyorum CHP grubu o zaman yoklama talep etti. İftar saatinden herhalde bir saatten daha vakit geçtikten sonra.”
 

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Her Şey Çok Güzel Olacak Berkay tutuklandı

Kartalkaya faciası | Ruhsat veren müdür gözaltında

AKP'li Mücahit Birinci'ye tepki yağdı

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Saraçhane meydanı 5. gününde doldu | 15 milyon oy kullandı

Silivri'de İmamoğlu - Özdağ karşılaşması

İmamoğlu'na karar muamması! Yandaşlar servis etti, savcılık yalanladı

Ekrem İmamoğlu tutuklandı | Türkiye'ye yazık oldu

İBB soruşturmasında tutuklanan isimler açıklanıyor

Saraçhane'de polisten gazlı müdahale, yaralılar var

Mansur Yavaş, TOMA'ların ıslattığı öğrencilere battaniye

Keşke bu bariyerleri kaçaklara karşı sınırlara kursaydınız

İstanbul'a giriş çıkışlara sınırlama getirildi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 30 22 2 6 47 72
3.Samsunspor 31 15 10 6 8 51
4.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 30 12 12 6 0 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Alanyaspor 30 9 14 7 -10 34
16.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48

YAZARLAR