• BIST 100

    9891%-1,38
  • DOLAR

    34,14% 0,04
  • EURO

    38,15% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2923,77% 0,28
  • Ç. ALTIN

    4848,86% 0,00

Novakid, İngiltere Merkezli EFL Uygulaması Lingumi’yi Satın Aldı

2016'da kurulan ve Entrepreneur First ve LocalGlobe gibi üst düzey Avrupalı yatırımcılar tarafından desteklenen Lingumi, 2-6 yaş arası öğrenciler için yapay zeka destekli, etkileşimli dersler oluşturuyor.

Teknoloji 26.09.2024 11:46:00 0
Novakid, İngiltere Merkezli EFL Uygulaması Lingumi’yi Satın Aldı

Novakid, İngiltere Merkezli EFL Uygulaması Lingumi’yi Satın Aldı

 

Novakid, İngiltere merkezli EFL uygulaması Lingumi'yi satın aldı. 2016'da kurulan ve Entrepreneur First ve LocalGlobe gibi üst düzey Avrupalı yatırımcılar tarafından desteklenen Lingumi, 2-6 yaş arası öğrenciler için yapay zeka destekli, etkileşimli dersler oluşturuyor. Anlaşma ile birlikte Novakid kullanıcıları, yapay zeka odaklı araçlar ve ana dili İngilizce olan öğretmenlerle canlı, çevrimiçi pratiği bir araya getiren bir öğrenme ekosistemini keşfedebilecekler.

 

4-12 yaş arası çocuklar için Avrupa standartlarında online İngilizce eğitimi veren ödüllü Novakid, İngiltere merkezli EFL uygulaması Lingumi'yi satın aldı. Bu ortaklık Novakid'e yüz binlerce kullanıcı kazandıracak ve yüksek kaliteli İngilizce eğitimini genç öğrenciler için erişilebilir hale getirme misyonunu büyütecek. Pahalı özel derslere uygun fiyatlı bir alternatif sunan uygulama, her yaştan öğrenciye, gelir durumu fark etmeksizin İngilizceyi öğrenmelerine olanak tanıyan etkileşimli ve akıllı bir platform sağlıyor.

2017 yılında kurulduğundan bu yana Novakid, 25 dakikalık öğrenme blokları ve deneyimli eğitmenlerle yenilikçi bir müfredat kullanarak çocuklar için çevrimiçi İngilizce dersleri sunmaktadır. Şirketin hızlı büyümesi, aralarında Owl Ventures ve Goodwater Capital'in de bulunduğu prestijli firmalardan 35 milyon dolarlık B Serisi yarırım almasına yol açtı ve şirket 2023'te kâr hedeflerine ulaştı. Novakid bugün 50'den fazla ülkede 70.000'den fazla aktif kullanıcıya sahip. 2016'da kurulan ve Entrepreneur First ve LocalGlobe gibi üst düzey Avrupalı yatırımcılar tarafından desteklenen Lingumi, 2-6 yaş arası öğrenciler için yapay zeka destekli, etkileşimli dersler oluşturuyor. Lingumi, İngilizce konuşma ve ses bilgisi kursları için 2 milyondan fazla kullanıcısı ve ödeme yapan müşterilerinin %70'inin 12 ay sonra hala ders alıyor olmasıyla Asya'da sessizce en popüler İngilizce öğrenme uygulamalarından biri haline geldi.

 

Lingumi'nin Satın Alınması, Novakid Platformundaki Öğrenciler İçin Yeni Kapılar Açıyor

 

Novakid CEO'su ve Kurucu Ortağı Max Azarov, “Lingumi'nin satın alınması, Novakid platformundaki öğrenciler için yeni kapılar açıyor. Öğrenciler yapay zeka odaklı araçlar ve ana dili İngilizce olan öğretmenlerle canlı, çevrimiçi pratiği bir araya getiren bir öğrenme ekosistemini keşfedebilecekler. Bu ortam, yaşlarına uygun oyun özellikleriyle zenginleştirilerek sorunsuz ve ilgi çekici bir deneyim sağlıyor. Öğrenicilere iki yaşından itibaren ücretsiz ve kaliteli İngilizce eğitime erişim sağlamak, dünya genelinde çok daha fazla çocuğa ulaşmamızı mümkün kılıyor.” dedi.

 

Lingumi Ekibi, Novakid’e Katılacak

 

Lingumi'nin CEO'su ve Kurucu Ortağı Toby Mather ile birlikte sekiz kişilik bir ekip, Novakid Junior adlı yeni bir bölümü yönetmek üzere anlaşmanın bir parçası olarak Novakid'e katılacak. Mevcut Lingumi müşterilerine yönelik hizmetler devam edecek ve Novakid müşterileri 2025'in başlarında Lingumi'nin teknoloji platformu kullanılarak oluşturulan yeni bir kendi kendine öğrenme ürünü almayı bekleyebilirler.

 

Özellikle bu satın alma, birebir özel dersler için aylık 100 dolardan fazla ödeme yapmak zorunda kalan aileler için evrensel anlamda uygun fiyatlı bir alternatif sunarak, her gelir seviyesinden insanların İngilizceyi ikinci dil olarak öğrenmesini sağlayacak. Novakid Kurucu Ortağı ve COO'su Dmitry Malin, “Yapay zekâ teknolojileri kullanarak kendi kendine öğrenme, giderek daha normal hale geliyor. İnsan eğitmenlerle geçirilen zamanın sağladığı sosyal faydalar eklendiğinde, bu gerçekten dönüştürücü bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlaşma, kendi kendine öğrenme ürünlerimizin gelişimini hızlandırarak müşteriler için daha fazla zaman ve maliyet açısından verimli öğrenme yolları açıyor” dedi.

 

Öğrenciler İçin Erişilebilir ve Sonuç Odaklı Eğitim Sunmaya Odaklanılacak

 

Lingumi'nin teknolojisi Novakid'e, kendi kendine hizmet veren bir öğrenme oyunu platformu, İngilizce'de yapay zeka destekli 'akıllı konuşmalar' ve CEFR standartlarıyla uyumlu yüzlerce interaktif ders de dahil olmak üzere birçok yeni özellik getirecek. Ekip ayrıca daha genç öğrenciler için yeni bir freemium uygulaması geliştirecek.

 

Lingumi CEO'su Toby Mather, “Her zaman genç öğrencilerin kurslarımız aracılığıyla anlamlı bir İngilizce seviyesine ulaşmalarına yardımcı olmaya odaklandık. Onların 'mezun olmaları' için hiçbir zaman canlı bir öğretim platformumuz olmadı. Bu ortaklıkla birlikte, artık her yaştan, her beceriden ve ebeveynler için farklı fiyat noktalarından çocuklar için eksiksiz bir müfredat ve çeşitli ürünler sunuyoruz.” dedi.

 

Bu hamle Avrupa eğitim teknolojisi ekosistemi için çok önemli bir ana işaret ediyor. Pandeminin ardından birleşme ve satın almalar açısından sessiz geçen bir dönemin ardından Novakid'in Lingumi'yi satın alması, dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler için erişilebilir, sonuç odaklı eğitim sunmaya yeniden odaklanılmasını sağladı.


PayPal, Kripto Dünyasına Güçlü Giriş Yapıyor

Samsung’un yeni bütçe dostu modeli Galaxy A06

Cem Bölükbaşı, İtalya’da piste çıkacak

USKD, Sürdürülebilir ve Eşitlikçi Bir Dünya İçin Yola Çıktı

Dünyanın geleceğini yapay zekâ şekillendirecek

AKM yeni sezona hazır | Ekim

Fed’in faiz indirimleri ve piyasalara etkisi: Yatırımcılar için kritik sorular ve yanıtlar

Yaratıcı Fikirler Yarışması'nda 125 ülke içinde İstanbul 1. oldu

Mitsubishi Electric Türkiye, çalışanlarına deprem semineri verdi

Kuveyt Türk ihracatçı müşterileriyle buluştu

Türkiye'nin hava kalitesi raporu | Kirli hava soluyoruz

Novakid, İngiltere Merkezli EFL Uygulaması Lingumi’yi Satın Aldı

Construct Irak 2024 Erbil'de 6. kez kapılarını açtı

Protaj 35 yıldır alevlerle mücadele ediyor

Amgen 1 milyon genci bilimsel keşifle tanıştırdı

İklim değişikliği migren hastalarını da zorluyor

Kronik öksürük ve ağır yük kaldırma kasık fıtığı sebebi

Muğla'da taklit ve tağşiş ürünlere yönelik operasyon

Üsküdar Belediyesi'nden öğrencilere İstanbulKart desteği

En İyi Narkotik Polisi Anne | Haliç’te annelere güç veren seminer!

Lezita ve Göztepe Basketbol Sponsorluk Anlaşması İmzaladı

Scooter kullanımında güvenlik önlemleri yetersiz!

Ağrılardan kurtulmanın yeni yolu: Nöral Terapi ile tanışın

Araç Şarj İstasyonu Sayısı Yüzde 200 Artacak

Motorinde zam geliyor | Litresi 90 kuruş artacak

9. Sabri Ülker Bilim Ödülü Sahibini Buldu

Intel Monsters Reloaded 2024 başladı!

Sanofi’de İş Birimi Liderleri Belli Oldu

Astsubay katilinin 22 ayrı suç kaydı çıktı

Buğday Derneği | Hatay Çiftçisi Toprağına Sahip Çıkıyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 6 6 0 0 15 18
2.Fenerbahçe 6 4 1 1 9 13
3.Beşiktaş 5 4 0 1 7 13
4.Samsunspor 6 4 2 0 4 12
5.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
6.Göztepe 5 2 0 3 5 9
7.Eyüpspor 6 2 1 3 3 9
8.Konyaspor 6 2 2 2 -1 8
9.Sivasspor 6 2 2 2 -1 8
10.Antalyaspor 6 2 2 2 -3 8
11.Kasımpaşa 6 1 2 3 -2 6
12.Alanyaspor 6 1 2 3 -3 6
13.Bodrum FK 6 2 4 0 -4 6
14.Trabzonspor 5 0 0 5 0 5
15.Gazişehir Gaziantep 5 1 3 1 -3 4
16.Rizespor 6 1 4 1 -11 4
17.Kayserispor 5 0 2 3 -4 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 6 0 5 1 -9 1

YAZARLAR