• BIST 100

    9521,04%1,08
  • DOLAR

    33,94% 0,20
  • EURO

    37,62% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2801,33% 0,50
  • Ç. ALTIN

    4494,77% 0,00

Murat Muratoğlu'ndan Berat Albayrak yorumu

Ekonomi yazarı Murat Muratoğlu’ndan bomba ‘Mehmet Şimşek’in istifası ile ilgili yorum yaparken Berat Albayrak dönemini hatırlattı. Murat oğlu "Tek delikanlı Berat Albayrak’tı, onu da eve bile kapattılar"

Politika 25.08.2024 10:57:00 0
Murat Muratoğlu

Murat Muratoğlu'ndan Berat Albayrak yorumu


 


Ekonomi yazarı Murat Muratoğlu’ndan bomba ‘Mehmet Şimşek’ yorumu: Tek delikanlı Berat Albayrak’tı, onu da eve bile kapattılar!

Ekonomi yazarı Murat Muratoğlu, Türkiye ekonomisinin geldiği noktaya ve geleceğine dair çarpıcı yorumlar yaptı ve “Yine Mehmet Şimşek'in istifa edeceği yönünde haberler çıktı; ancak Mehmet Şimşek bu saatten sonra istifa edemez. Artık bu aşama geçti. Bu ülkede bugüne kadar istifa edebilen bir tane delikanlı çıktı, o da Berat Albayrak’tı. Fakat ona da istifa ettirmemek için ellerinden geleni yaptılar” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Edremit Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 6. Edremit Kitap Fuarı’nın katılımcıları, Edremit halkıyla her akşam buluşmaya ve sohbet etmeye devam ediyor. Edremit Kitap Fuarı her akşam binlerce konuk ağırlıyor. Dün akşamın katılımcılarından biri de ekonomi yorumcusu ve Sözcü Gazetesi Ekonomi Yazarı Murat Muratoğlu’ydu. Türkiye ekonomisinin gidişatına dair çarpıcı yorumlar yapan Muratoğlu, her fırsatta “Türkiye’nin büyümesini istemeyen dış mihraklar” ve benzeri yorumlar yapan siyasilere şöyle seslendi:


“Seksenli yıllarda bir Alman grup vardı, ama daha çok Amerika'da şarkı söylerlerdi. Bu grubun adı ‘Alphaville’di. ‘Forever Young’ albümleriyle çıkış yapmışlardı; hep genç kalmak isteyenlerin şarkısı olarak bilinir. Ancak esas patladıkları şarkı ‘Big in Japan’ idi. Aslında bu şarkıyı ‘Alphaville’ grubu, ‘Queen’ için yazmıştı. Yani ‘Queen’ ve Freddie Mercury için yazılmıştı. Peki, neden yazmışlardı? Çünkü ‘Alphaville’ tüm Avrupa ve Amerika'da turneler düzenliyordu, her konserleri dolup taşıyordu. Biletler hızla tükeniyordu. Grup sürekli olarak başarılıydı. Ama Queen’in şarkıları ilk yıllarında pek ilgi görmüyordu. Sadece bir ülkede başarılı oluyorlardı.

‘OYSA SEN SADECE TÜRKİYE’DE BÜYÜKSÜN’

O yıllarda hangi rock grubu Japonya'ya gitse, konserleri tıklım tıklım dolardı ve büyük paralar kazanırlardı. Bu yüzden Queen ayda bir Japonya’da konser veriyordu. Alphaville ise bu duruma gönderme yaparak "Big in Japan" şarkısını besteledi. Bu şarkıyla, Queen’e şöyle bir mesaj verdiler: ‘Sen sadece Japonya'da büyüksün, dünyanın başka hiçbir yerinde pek bir anlam ifade etmiyorsun.’ Yani şarkı, Queen’in Japonya’daki başarısına hafif bir taşlamaydı. Tabii, sonrasında Queen dünya çapında büyük başarı kazandı. Freddie Mercury efsane oldu.

‘Big in Japan’ ifadesi aslında bugünün Türkiye’si için de kullanılabilir. Sadece Türkiye’de büyük olduğunu düşünen bazı insanları kastederek, ‘Sen sadece Türkiye’de büyüksün’ demek mümkün. Yani yalnızca kendi ülkesinde büyük olduğunu zannedenler için bir eleştiri olabilir.

‘ŞU AN TÜRKİYE ONLARIN RADARINDA BİLE DEĞİL’

Bu duruma örnek olarak da Fransa’ya beş giden bir arkadaşını gösteren Muratoğlu, “Aynı arkadaş bu yıl yeğenini karne hediyesi olarak Disneyland’a götürmek istedi. Ancak yeğeni vize alamadı. Üstelik vize almayı bırakın, randevu bile alamıyorsunuz. Yani, dünyada Türkiye'yi çok da ciddiye alan pek yok maalesef. Ben de bu yıl İngiltere'ye gittim, Almanya'ya gittim ve iki hafta önce Hollanda'ya gittim. Orada fon yöneticileriyle nispeten toplantılar yaptım. Türkiye hakkında ne düşündüklerini sordum. Bana, ‘Türkiye hakkında bir şey düşünmüyoruz’ dediler. Şu anda Türkiye, onların radarında bile değil” ifadelerini kullandı.

BUNLAR HEP ‘DIŞ MİHRAKLARIN OYUNU’ MU?

Dış mihrakların ekonomimizi baltalaması, Türkiye’yi zor duruma düşürmeye çalışması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Sözcü yazarı, “Öyle bir dünya yok. Adamlar bizimle ilgilenmiyor bile. Ancak sabah kalktığımızda her şeyin bizim aleyhimize olduğunu düşünüyoruz. Oysa ki, aslında kimsenin böyle bir niyeti yok” dedi.

MEHMET ŞİMŞEK’İN İSTİFA İDDİALARINA BOMBA YORUM

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çıkan istifa iddialarına da dikkat çeken bir yorum yapan Murat Muratoğlu, “Mehmet Şimşek bu saatten sonra istifa edemez. Artık bu aşama geçti. Bu ülkede bugüne kadar istifa edebilen bir tane delikanlı çıktı, o da Berat Albayrak’tı. Fakat ona da istifa ettirmemek için ellerinden geleni yaptılar” dedi.

‘ALBAYRAK’I EVE BİLE KİLİTLEDİLER’

Berat Albayrak hakkında “Adam istifa mektubunu yazdı, mektubu ortadan kaldırdılar. İstifa etti, kabul etmediler. Hatta adamı eve kilitlediler ki istifa edemesin. Ancak sonunda bir açık buldu ve Instagram’dan istifa etti. Dünyada bir bakanın Instagram’dan istifa ettiğini nerede gördünüz” yorumu yapan Muratoğlu, “Bu gibi durumlarda ‘masaya girebilirsin ama buradan çıkış yoktur’ derler. İstifa etmek o kadar kolay değil. Koskoca Berat Albayrak, bilgili ve deneyimli bir isim, bu ülkede istifa edemedi. Affını istedi, kabul edilmedi. ‘At izi it izine karıştı’ dedi ve ‘Allah yardımcımız olsun’ diyerek baba evine çekildi. O günden sonra da ortalarda pek görünmedi. Gerçekten, bu duruşunu takdir etmek gerekiyor” diye konuştu.

‘CHP İKTİDARA GELİRSE ÇOK CİDDİ YATIRIM GELEBİLİR’
Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesiyle Türkiye’nin birçok başlıkta önemli mesafeleri doğalında aşabileceğini dile getiren Muratoğlu, bu konuda şu yorumu yaptı:


“CHP iyi ki önceki seçimi kazanmadı. Kim gelse, işi bitmişti ama CHP de çok şeyle karşılaşmazdı. Dedim ya, yurtdışında Türkiye ile ilgilenmiyorlar. Sebebi, adamların Erdoğan fobisi var. Adam bir gecede Instagram’ı kapattı, ‘Bir gece ansızın İsrail’e girebiliriz’ dedi. Yarın plastik üretimini yasaklayacağına dair bir garanti var mı? Kılıçdaroğlu veya Özgür Özel gelse bile, yeni bir hikâye yazılacak. Erdoğan öngörülemez olduğu için yatırım gelmiyor. Bu sebeple CHP iktidara gelirse, bambaşka bir hikâye yazılabilir; beklemediğiniz kadar ciddi yatırımlar gelebilir.”


Kripto Dünyasında Ethereum ve Ripple ETF Rüzgârı

Uzmanlardan lavabo açıcılarla ilgili kritik uyarı!

Tek Limit şimdi İşCep’te

İBB Meclisi Cemevleri'ni ibadethane olarak tanıdı

36 Değil 336 Saatlik Pil Ömrü için 19 Eylül’ü Bekleyin!

PHANTOM V Flip2 5G özelliklerini duyurdu

Team Paribu, çocukların spor malzemesi ihtiyaçlarına destek olmak için Tunceli’deydi

Apex Legends Space Hunt Etkinliği çok yakında başlıyor!

Amazfit T-Rex 3, IFA 2024’te tanıtıldı

FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi İstanbul'da başlıyor

The Sims 4’ün heyecan verici yeni kit’leri açıklandı!

Yeterli su tüketiminin okul başarısına etkisi

Instagram’ın Creator Lab Live Türkiye buluşması gerçekleşti

İmamoğlu'ndan AB ülkelerine mülteci çağrısı

Samsung 17 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımıyla mobil yapay zeka öncüsü

Kenan Doğulu’dan Remix Bombardımanı

Alzhemier tedavisinde kullanılan ilaçların yurt içi üretim payı yüzde 90’nı aştı

Egeli Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Asya Pazarına Odaklandı

Spor yaralanmalarında sık yapılan hatalar

Elektronik sigaraların içerdiği maddelerin birçoğu kansorejen!

Haluk Levent'ten, 14 Eylül’de Marmara Park’ta! ücretsiz konser

Gaming Parkour Ankara’da Rekor Katılımla Gerçekleşti

Red Bull Rap Trivia’nın dördüncü bölümünde sürpriz konuklar

Serge Ferrari, Avrupa turnesine İstanbul’da başladı

Akciğerinizde de yüksek tansiyon olabilir

Bağışıklık Sisteminizin Gizli Düşmanı: Lenf Kanseri

Aslı Enver annelik hikayesini anlattı

Galaxy S24 Ultra gelişmiş kamera özellikleri profesyonelleri kıskandırıyor

ESET, mobil güvenlikte de en iyiler arasında

Ruhsatsız çimento santrali halkı isyan ettirdi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR