Tarih: 30.08.2014 19:35

MSN tarih oldu, ICQ geri döndü

Facebook Twitter Linked-in

MSN tarih oldu, ICQ geri döndü

İnternet tarihinin ezeli mesajlaşma programı ICQ iddialı bir tanıtımla geri dönerken, Microsoft'un anlık mesajlaşma programı MSN tarihe karışıyor.. Dünyanın en yaygın anlık mesajlaşma programı Microsoft Netmeeting'e verilen destek kesiliyor. Skype satın alarak MS bünyesine katan Microsoft, Live Messanger programını yazılım mezarlığına göndermeye hazırlanıyor. Ancak sisteme dünyanın pek çok ülkesinden web üzerinden kullanıcı gönderen siteler bu kapanmadan etkilenmeyecek. imo.im gibi siteler MSN kullanıcılarını buluşturmayı sürdüreceğini duyurdu.

KAÇ KİŞİ MSN KULLANIYOR?

2002 yılı rakamlarına göre 76 ülkede, 48 ayrı dilde 300 milyon kişinin MSN kullandığı biliniyordu. Bu rakamlar 2008 yılına geldiğinde 110 ülkede 468 milyon kişiye ulaştı. Program için 60'tan fazla dilde forum siteleri ve fan sayfaları açıldı. Günümüzde hala kullanılan :) işaretlerin en fazla kullanıldığı MSN altyapısı için Latin Amerika ülkeleri ve Uzak Doğu'da özel web siteleri kuruldu.

MSN ARTIK KULLANILMIYOR

Mashable'nin haberine göre, bir dönem herkesin kullandığı MSN Messenger 15 yılın ardından tamamen ortadan kalkıyor. Sosyal medyada yeni platformlarının çıkmasından ardından yavaş yavaş popülerliğini yitiren MSN neredeyse artık hiç kullanılmıyor.

Aslında MSN bir süre yeni sosyal medya platformları ile mücadele etmeye çalıştı. Kendini yenileyip Windows Live Messenger haline gelen MSN'in son hali bile kullanıcıların dikkatini çekmeye yetmedi. MSN sonunda pes etti. Microsoft Msn'i Skype'a çevirdi. Bir süredir Çin’in dışında hiçbir ülkede kullanılmayan MSN'ye 31 Ekim’de Çin'de de son verilecek. Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre Çin'de kullanılan MSN, Skype'a çevrilecek. Yani MSN devri tamamen kapanacak.

MSN Messenger, ilk olarak 1999 yılında kullanılmaya başlanmıştı. Mesajlaşma, görüntülü konuşma, fotoğraf gönderme özellikleri sayesinde de bir dönemin en popüler uygulaması olmuştu.

ICQ GERİ DÖNÜYOR

MSN yazılım mezarlığına kaldırılırken internetin ilk anlık mesajlaşma programı ICQ büyük bir tanıtım kampanyasıyla geri dönme kararı aldı. Rusya merkezli bir yazılım şirketinin sahibi olduğu ICQ platformu eski kullanıcılarını da unutmadı. ICQ numarasını hatırlayanlar şifrelerini kaybetmedilerse kullanmaya devam edebilecek...





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —