Tarih: 14.08.2024 10:03

Minik BSH’liler Geleceği Kodlayanlar’a Katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Minik BSH’liler Geleceği Kodlayanlar’a Katıldı 

 

BSH Türkiye'nin, 2017'de Kodluyoruz Derneği ile hayata geçirdiği Geleceği Kodlayanlar (Makers of Tomorrow – MoT) programı çocuklara dijital okuryazarlık kazandırmaya devam ediyor. BSH Türkiye çalışan çocuklarına özel olarak düzenlenen yaz okulunda, teknoloji ve kodlama alanlarında kapsamlı atölyelerle minik BSH’liler “Geleceği Kodlayanlar” arasına katıldı. 

Dijital okuryazarlığı güçlendirmek amacıyla BSH Türkiye ve Kodluyoruz Derneği iş birliği ile hayata geçirilen Geleceği Kodlayanlar (Makers of Tomorrow- MoT) programı yaz tatilinde BSH çalışan çocuklarıyla buluştu. İlköğretim 2. sınıftan 8. sınıfa kadar farklı yaş gruplarından 123 çocuğu ağırlayan atölyelerde minik BSH’liler çeşitli aktivitelere katılarak hem yaratıcılıklarını hem de teknolojiye yönelik becerilerini geliştirme fırsatı buldu. 

Program kapsamında, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklara; elektronik, robotik, 3D tasarım gibi geleceğin teknolojilerine yönelik atölyeler düzenleniyor. BSH Türkiye Çerkezköy yerleşkesinde bulunan kodlama laboratuvarı MakersLab’in yanı sıra  makersoftomorrow.online platformu aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlere ve çocuklara kodlama atölyeleri sunuluyor. Bu sayede, teknolojiye ilgi duyan her öğrenci, coğrafi engelleri aşarak destek alabiliyor. Program 2017 yılından bu yana gerçekleşen fiziksel ve online atölyeler ile 6663 gencin dijital okuryazarlık kazanmasında rol oynadı.  Bu öğrencilerin 1000 kadarı BSH çalışanlarının çocuklarından oluşuyor. 

Aileler de programa dahil oldu 

Geleceği Kodlayanlar programı 2024 yılında dijital okur yazarlık yolculuğuna aileleri de dahil etti. Çocuklara teknolojiyi doğru ve etkili bir şekilde nasıl kullanacaklarını öğretebilecekleri konusunda aileleri bilinçlendirmeye yönelik #AileceKodluyoruz video serisinde her biri kendi alanında uzman, Türkiye’nin önde gelen isimler ailelere rehberlik ediyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —