Tarih: 09.09.2024 09:47

Milyonlarca çocuk, yarı aç yarı tok derse girdi

Facebook Twitter Linked-in

Milyonlarca çocuk, yarı aç yarı tok derse girdi


 

Türk eğitim sistemini allak bullak hale getiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Maarif Modeli bugün uygulanmaya başlıyor. Milyonlarca arabın adeta istila ettiği Türk topraklarında Tevhidi Tedrisat rafa kaldırılırken, Suriyeli'ler için arapça eğitim verilen okullar açıldı. Türk ulusunun kenetlendiği Çanakkale Zaferi'ni Hamas'a peşkeş çeken aynı bakanlık, hayvanları da Allah'ın 99 adıyla çocuklara öğretmeye başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı.

81 ilde bugün itibarıyla merkez ve tüm ilçelerde eğitim öğretim kaldığı yerden devam edecek ve bu kapsamda 20 milyon öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmenle dersbaşı yapacak.

YUSUF TEKİN'İN MAARİF MODELİ İLE ZİL ÇALDI
Bu kapsamda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredat, anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak. Yeni müfredat ile ders içerikleri yüzde 35 sadeleştirildi.

Yeni müfredatla eğitime başlayacak ilk kademelerde bu yıl bakanlıkça hazırlanan "beceri örgüsü" temelli ders kitapları okutulacak. Yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan yeni kitaplarda, karekodlar içerisinde etkinlikler, animasyonlar, simülasyonlar, dijital tarih, artırılmış gerçeklik ve yapay zekayla desteklenmiş uygulamalara yer verilerek, öğrencilerin yardımcı kaynağa ihtiyaç duymadan öğrenmeleri hedeflendi.Ayrıca 2024-2025 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, ücretsiz ders kitapları da öğrencilere ulaştırıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —