• BIST 100

    9664,03%0,90
  • DOLAR

    34,04% 0,07
  • EURO

    37,90% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2828,01% 0,12
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,00

Lenovo, yapay zeka destekli ürünleri ile teknolojiye yön veriyor

Teknoloji inovasyonunda küresel bir lider olan Lenovo™, Lenovo Innovation World 2024'te yapay destekli ürünlerini tüketicilerine tanıttı.

Teknoloji 9.09.2024 10:15:00 0
Lenovo, yapay zeka destekli ürünleri ile teknolojiye yön veriyor

 

Lenovo, yapay zeka destekli ürünleri ile teknolojiye yön veriyor

Hem kurumsal hem de bireysel kullanıcı deneyimlerini AI teknolojisi ile dönüştürmek için tasarlanan ThinkPad™, ThinkBook™, Yoga™ ve IdeaPad™ dizüstü bilgisayarları ve oyun bilgisayarı olan Legion artık çok daha hızlı.

DÜNYANIN en geniş teknoloji ürünleri portföyüyle, bireylerin, toplulukların, işletmelerin ihtiyaç duyduğu ürünleri, çözümler, yazılımlar ve hizmetler aracılığıyla sunan Lenovo, herkes için daha akıllı teknoloji vizyonu ile hareket ediyor. Daha iyi bir dünya yaratmak için bilgi işlem zekasını her geçen gün artıran Lenovo, Berlin’de düzenlediği Innovation World 2024'te yeni nesil cihazlarını tüketicileriyle buluşturdu. Lenovo'nun yapay zeka bilgisayarları, doğal etkileşimlerden, kişiselleştirilmiş büyük dil modellerinden ve gelişmiş bilgi işlem mimarilerinden yararlanıyor. Bireysel kullanıcılara göre uyarlanan deneyimler, bilişimi daha kişisel kılarken daha üretken ve sağlam güvenlik özelliklerini yapay zeka odaklı sistemlere entegre ederek daha korumalı hale getiriyor.

Teknolojide Yapay Zekâ Çağı

Yapay zekalı bilgisayar cihazlarının öneminin artması ve 2027 yılına kadar piyasaya sürülecek bilgisayarların %60'ından fazlasının yapay zekâ özellikli olması beklenmektedir. Lenovo'nun yapay zekâ bilgisayarları; doğal etkileşimler, kişiselleştirilmiş büyük dil modelleri ve gelişmiş bilgi işlem mimarileri aracılığıyla kullanıcı deneyimlerini önemli ölçüde değiştirmeyi amaçlıyor, bu da bilgisayarı daha kişisel, üretken ve korumalı hale getiriyor.

Lenovo Akıllı Cihazlar Grubu Başkanı Luca Rossi, çığır açan Aura Edition serisi de dahil olmak üzere en yeni yapay zeka bilgisayarlarının, daha çok kişiselleştirilmiş, üretken ve korumalı bilgisayar deneyimleri sunma konusunda önemli bir sıçramayı temsil ettiklerini belirtti. Rossi sözlerini şöyle sürdürdü; “Sektör liderleriyle yakın işbirliği sayesinde, yapay zeka ile nelerin mümkün olduğunu yeniden tanımlıyor ve müşterilerimizin yapay zeka çağında üretkenliği, yaratıcılığı ve büyümeyi teşvik etmek için bu dönüştürücü teknolojilerin tüm potansiyelinden yararlanabilmelerini sağlıyoruz.”

İş bilgisayarları yapay zeka ile güçleniyor

Yapay zeka çağına liderlik etmeyi hedefleyen Lenovo, Intel ile birlikte geliştirdiği, Intel® Core™ Ultra teknolojisine sahip ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition'ı tanıttı. Yapay zeka özellikleri ve kullanıcı dostu tasarımıyla dikkat çeken Aura Edition serisi, Akıllı Modlar ve Akıllı Paylaşım gibi yenilikçi özelliklerle performansı ve kullanıcı deneyimini artırıyor. ThinkPad T14s Gen 6 AMD ve ThinkBook 16 Gen 7+ da lansmanda tanıtılan diğer modeller arasında yer alıyor. Ayrıca, kurumların yapay zekaya hazır cihazlara hızla geçiş yapmalarına yardımcı olmak, yapay zeka destekli danışmanlık ve basitleştirilmiş dağıtım yoluyla yatırım getirisini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış bir çözüm olan AI PC Fast Start'ı da tüketicilerine sunan Lenovo, bu teknoloji yapay zekanın benimsenmesini hızlandırıyor ve sorunsuz bir uygulama sağlıyor. Sektörde bir ilk olan ve uzaktan sesli komut ile ekranı otomatik döndürme özelliğine sahip Lenovo Auto Twist AI PC ise markanın akıllı otomasyon ve yapay zeka ile kullanıcı etkileşimini yeniden tanımlayan bir kavram kanıtı niteliğinde. 

Tüketici bilgisayarda yapay zeka teknolojileri ile tanışıyor

Lenovo’nın yeni nesil dizüstü bilgisayarlarından bir diğeri ise Yoga Slim 7i Aura Edition. Bu bilgisayar, akıllı modlar, akıllı paylaşım ve akıllı bakım gibi kullanıcı deneyimini artıran özelliklere sahip. 2.8K OLED dokunmatik ekranıyla donatılan cihaz, üstün tasarım ve performansıyla dikkat çekiyor. 

Lenovo'nun yapay zekâ bilgisayarları; doğal etkileşimler, kişiselleştirilmiş büyük dil modelleri ve gelişmiş bilgi işlem mimarileri aracılığıyla kullanıcı deneyimlerini önemli ölçüde değiştirmeyi amaçlıyor, bu da bilgisayarı daha kişisel, üretken ve korumalı hale getiriyor. Nöral işlem birimi performansına sahip AMD Ryzen AI 9 işlemci tarafından desteklenen Lenovo Yoga Pro 7 (14”, 9), güçlü çoklu görev ve yaratıcılık yetenekleri isteyen içerik oluşturucular ve profesyoneller için ideal kullanım sunuyor. Performansı ve verimliliği artırmak için Lenovo X Power özellikleri ile donatılan cihaz, tasarım ve medya çalışmaları için sürükleyici bir görsel deneyim sağlayan çarpıcı renk doğruluğu ve keskinliğe sahip 14,5 inç PureSight Pro OLED ekrana sahip. Snapdragon X Plus 8 çekirdekli işlemcilerden güç alan bu cihazlar, gelişmiş yapay zeka odaklı üretkenlik ve çok yönlü form faktörleri sunarak onları çok çeşitli kullanıcı ihtiyaçları için uygun hale getiriyor.

Yapay zekâ çağında güvenlik ve veri gizliliği

Lenovo'nun ThinkShield™ çözümleri, modern işletmeler için kapsamlı güvenlik özellikleri sunarak üretimden dağıtıma kadar koruma sağlıyor. Yapay zekâ destekli uç nokta koruması ile ThinkShield, OS altından buluta kadar tehditleri kapsıyor ve genişletilmiş tespit ile yanıt yetenekleri sunuyor. BIOS ve donanım yazılımlarını saldırılardan koruyarak donanım bileşenlerini daha güvenli hale getiriyor. Lenovo, güvenlik çözümleri yeteneklerini SentinelOne®’ın yenilikçi Singularity™ Platformu ve yapay zekâ teknolojisini ThinkShield siber güvenlik çözümleri portföyüne entegre ederek daha da genişletiyor. Lenovo'nun güçlü ThinkPad AI PC’leri ile bu iş birliği tarafından desteklenen kapsamlı güvenlik yetenekleri, organizasyonların yapay zekanın gücünü artırılmış bilgi işlem platformları aracılığıyla kullanmalarını daha da kolaylaştırıyor.

Yaratıcı çalışmaların destekçisi

Lenovo IdeaPad Slim 5x (14“, 9) ve IdeaPad 5x 2'si 1 arada (14”, 9), şık tasarımı güçlü performansla harmanlayarak Lenovo'nun ana akım kullanıcılara yönelik AI tekliflerini daha da genişletiyor. Snapdragon X Plus 8 çekirdekli işlemcilerden güç alan bu cihazlar, gelişmiş yapay zeka odaklı üretkenlik ve çok yönlü form faktörleri sunarak onları çok çeşitli kullanıcı ihtiyaçları için uygun hale getiriyor. Lenovo, IdeaPad dizüstü bilgisayar portföyünü, her ikisi de AMD Ryzen 7000 Serisi İşlemciler tarafından desteklenen IdeaPad Slim 5 15“ ve 13” modelleri ile daha da zenginleştiriyor. Çoklu görevler ve zorlu uygulamalar için güçlü performans sunan bu dizüstü bilgisayarlar, yaratıcı çalışmalar ve medya tüketimi için yüksek kaliteli ekranlara sahip. Her iki model de şık, ultra ince ve hafif tasarımlarıyla hem profesyoneller hem de öğrenciler için ergonomik kullanım sunuyor.


Bireysel Emeklilik Sisteminde Yeni Dönem!

Sarsılmaz, yeni nesil ürünleriyle Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı’nda

Arnica Frig Ultra Maratonu 8 Ülkeden 800 Sporcuyu Ağırladı

Adana’da İşçileri Çalışmak Değil, Sıcak Yoruyor

Simge Sağın konserinde densiz hayran şoku

SOCAR emisyon izleme için Honeywell'i seçti

Copa Çin'deki yapılanmasını genişletiyor

Çocukların beslenme çantasında bu besinlere yer verin…

Alışılmışın Dışında Bir Menü: ‘Şeflerin İlk Şefleri’

İzmir'de tacizci kuryeyi halk linç etmek istedi

Trabzonspor'un acı kaybı | Efsane başkan Ekinci hayatını kaybetti

Masum Görünen Tehlikeli Gerçek: Uyku Keki

Akira Back, 25 Eylül’de İkinci Kez İstanbul’a Geliyor!

Ayder Gastronomi Turizmiyle Parlayacak!

Ünlü oyuncuların Sıfır Kilometre filminde bisiklet keyfi

Anadolu Isuzu tam elektrikli yeni modeli BIG.e Hannover Fuarı'nda

Hyundai ve IVECO’dan IAA 2024'te Elektrikli Ticari Şovu.

Ford Trucks, yeni nesil ürünlerini Hannover Fuarı’nda götürüyor

2024 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Necati Tosuner’in

Borusan Spor Kulübü Festivali’ne Borusanlıların 80. yıl coşkusu damgasını vurdu

Azmi Karamahmutoğlu, HÜDA-PAR'a sert çıktı | Gücünüz yetmez

İstanbul'a 21 yeni kreş daha açılıyor

Gündemi takip ederken psikolojik sağlığınızı riske atmayın!

Yapay zekâ ile iş süreçlerinizdeki gücünüzü artırın

Zignaly, 60 milyon ZIG Token ödüllü yeni staking programını duyurdu

Kayalar Kimya İntermob Fuarı’nda yerini aldı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan | Beynimizi bisiklet sürer gibi yönetmeyi öğrenmeliyiz

Dijital güvenlikte hepimiz öğrenciyiz

Kuşadası Kadınlar Voleybol Turnuvası’nda Liberty konaklama sponsoru oldu

Velilerin yüzde 43’ü devlet okullarına kayıt ücreti ödedi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR