• BIST 100

    10422,24%-0,81
  • DOLAR

    36,55% 0,23
  • EURO

    39,63% 0,11
  • GRAM ALTIN

    3399,36% -0,36
  • Ç. ALTIN

    5532,22% -0,34

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

Kişisel verilerin korunması hem bireylerin mahremiyetini koruma hem de veri güvenliğini sağlama açısından son derece hassas ve önemli bir konudur.

Teknoloji 10.03.2025 16:33:00
Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

Dijital çağın getirdiği fırsatlar ve kolaylıklar, hayatımızın her alanında büyük değişikliklere yol açmıştır. Ancak bu hızlı dijitalleşme süreci, kişisel verilerimizin güvenliği konusunda da tehditleri ve zorlukları beraberinde getirmiştir. Kişisel verilerin korunması hem bireylerin mahremiyetini koruma hem de veri güvenliğini sağlama açısından son derece hassas ve önemli bir konudur.

Kişisel veriler, kimlik bilgilerimizden sağlık kayıtlarımıza, finansal bilgilerimizden çevrimiçi davranışlarımıza kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Bu verilerin kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesi, kimlik hırsızlığı, mali kayıplar ve kişisel mahremiyetin ihlali gibi ciddi sonuçlara yol açabilir. 

8. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 30 Nisan 2025 tarihinde Kişisel Verileri Koruma Kurumu Konferans Salonu’nda (Ankara) fiziksel olarak gerçekleştirilecektir. Bu yılki ana tema, “Kişisel Verilerin Korunmasında Yeni Hukuki ve Teknolojik Gelişmeler” olarak belirlenmiştir. 8.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde kişisel verilerin korunmasına yönelik farkındalığın artırılması konusunda her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden deneyimli konuşmacılarıyla alanda fark yaratacak sunumlar gerçekleştirilecektir.

Zirve Başkanı Av. Özge Evci Eralp, “Gelişen teknolojinin hızına ayak uydururken hukukun da geride kalmaması büyük önem taşıyor. Hem bireylerin hem de kurumların, teknolojik yenilikleri iş süreçlerine entegre ederken yasal gereklilikleri de doğru bir şekilde takip edip uyum sağlaması gerekiyor. 8. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde, bu dengeyi nasıl kurabileceğimizi, teknolojik gelişmelerin kişisel veri koruma alanına etkilerini ve hukuki uyumluluk süreçlerini kapsamlı bir şekilde ele alacağız.” diyerek etkinlikle ilgili görüşlerini paylaştı.

Zirve, 6698 Sayılı Kanun’un yurt dışı veri aktarım rejiminde yapılan değişiklikler ve bu kapsamda uygulamaya alınan standart sözleşmeler gibi en güncel hukuki ve teknik gelişmeleri ele alacaktır. 

Konunun uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirilecek ana panelde “Yurtdışı Aktarımlarında Standart Sözleşmeler” ana başlığı altında beş güncel alt başlık incelenecek ve ardından katılımcılarla interaktif bir soru-cevap oturumu düzenlenecektir.

Etkinlik kapsamında panelin ardından, 4 hukuki ve 4 teknik oturum ile kişisel verilerin korunması alanındaki en güncel gelişmeler detaylı olarak ele alınacaktır. Konular, alanında uzman akademisyenler, sektör profesyonelleri ve hukukçular tarafından değerlendirilecektir.

Zirvenin sonunda, özellikle genç katılımcılara yönelik motivasyon ve farkındalık sağlamak amacıyla “Kişisel Verilerin Korunması Bilgi Yarışması” düzenlenecektir. Katılımcılar arasında bilgi paylaşımını teşvik eden bu yarışmada, başarılı olanlara sürpriz ödüller verilecektir.

Zirvenin temel amacı; iş arayanlar, işverenler, üniversiteler, medya, STK’lar ve kamu otoriteleri gibi kişisel verilerin korunması alanında çalışan tüm paydaşları bir araya getirerek uygulamaya dair yol gösterici bir platform sunmaktır.

Dolayısıyla bu zirvenin nihaî amacı; bu alanda çalışan tüm paydaşları (hizmet üretenler, talep edenler, STK’lar, medya, üniversiteler ve kamu kurumlarını) bir araya getirmek ve önleyici tedbirleri alma noktasında erken davranmaktır.

Bu prestijli etkinliğe; CEO, CTO, CSO, IT Profesyonelleri, Hukukçular, Bilişim Uzmanları, Bilişim Sistemleri Yöneticileri, Kamu Kurumları ve ilgili birim yetkilileri, Silahlı Kuvvetler, Kişisel Veri Uzmanları, Adli Bilimler alanında çalışan uzmanlar, medya, üniversiteler ve siber güvenlik alanında çalışan profesyoneller katılım sağlayacaklardır.


Görmenin sessiz hırsızı glokom

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Suriye'de Kürt devleti hayal oldu | SDG, Şam'a katıldı

Gebelikte görülen kansızlığın belirtileri

Geri dönüştürülmüş lastikler yeşil ekonomiyi büyütüyor

Kadınlarda tükenmişlik, erkeklerde duyarsızlık

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

TAV’ın dört havalimanına hizmet kalitesi ödülü

İstanbul'da Şubat ayında portakal ve domates zirvede

Bulaşıcı hastalık taşıyan kaçaklar sahte kimlikle yakalandı

Camiden çıkarılan kedi ve yavruları koruma altında

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

Büyü ile korkuttuğu genç kadını intihara sürüklemiş

İlaç üretiminde alarm zilleri çalıyor

EİB, Kadınların Gücüne Güç Katıyor

Halk ucuz et için sabaha karşı kuyruğa giriyor

Çayırhan Termik Santrali, 8 kat ucuza gitti

AKP, Vedat Milör'ün Halk Lokanta ziyaretine soruşturma açtı

TMSF yönetimindeki Maydonoz Döner yeni şubeler açıyor

Ramazan boyunca sağlıklı beslenmenin önemi

Zabıta ekiplerinden fırınlara Ramazan pidesi denetimi

İmamoğlu, İstanbu'da muhtarlara seslendi | Böyle particilik batsın

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

Kafelere de taksimetre geliyor | Oturma paralı olacak

Ödül Törenleri Mercek Altında

Edip Akbayram, son yolculuğuna uğurlandı

İmamoğlu yurtta öğrencilerle iftar açtı

Göz damlası oruç bozmaz

Türk Telekom ve Ericsson 6G için stratejik iş birliğine başlıyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 26 21 0 5 37 68
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 25 12 5 8 14 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Gazişehir Gaziantep 25 10 10 5 0 35
9.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
10.Antalyaspor 26 9 11 6 -17 33
11.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR