İzmir'in Rotası Sağlık Turizmi Olmalı

İzmir

Türkiye'nin yıllık 10 milyar dolarlık bir sağlık turizmi gelirine sahip olduğunu belirten Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir'in bu pastadan yüzde 1'lik bir dilim aldığını söyledi.

İzmir'in Rotası Sağlık Turizmi Olmalı

 

 

Sağlık turizminde birçok hizmetin aynı anda sunulması gerektiğini dile getiren Kalı, bunun Turizm Bakanlığı bünyesinde ele alınarak bir devlet politikası olarak sürdürülebilir hale getirilmesinin önemine dikkat çekti.

İZMİR SAĞLIK TURİZMİ KİMLİĞİYLE ÖNE ÇIKIYOR

Ege ve İzmir'in tarihi mirasıyla dünyanın sağlık başkenti olduğunu ifade eden Op. Dr. Kenan Kalı,

“Bergama'da bulunan 2 bin 500 yıllık hastane olan Asklepion, ölümün giremediği yer olarak bilinir. Geçmişe bağlı olmanın bugünümüz için çok önemli olduğunun da farkındayız. Bu nedenle 1960'lı yıllarda yolculuğa başlayan ve İzmir'in ilk Türkiye'nin ikinci özel hastanesi olan Ege Sağlık hastanesini devraldık. Biz sadece Özel Sağlık Hastanesi'nin mirasını değil, bu toprakların mirasını da aldığımıza inanıyoruz. Antalya deniz güneş kum turizminde, İstanbul kongre turizminde, Konya inanç turizminde tanınırken İzmir ise sağlık turizmi kimliğiyle öne çıkıyor. Turizm çok önemli bir sektör. Cari açığı kapatan, diğer sektörleri de besleyen çok önemli bir iş kolu” diye konuştu.

YATIRIMCILAR DESTEKLENMELİ

Sağlık turizminde özel sektör ve girişimcilerin çok önemli olduğunu ve yatırımcıların desteklenmesi gerektiğini kaydeden Kalı, “İzmir sağlık altyapısı olarak çok güçlü olmasına rağmen yatak kapasitesi ve tesis adedi olarak yetersiz. İzmir 9 tane tıp fakültesi var, çok değerli hocalarımız var. Hastanelerimizin inanılmaz teknolojileri var. Bu iş hekimlerin ve sağlık turizmi merkezlerinin tek başına yapabileceği bir iş değil. Sağlık turizmi denince Turizm Bakanlığı'ndan ayrı düşünmemek gerekir. Çünkü Turizm Bakanlığı bize bu konuda yol gösterir, Dünyaya bizi tanıtır. Bu sürecin içinde Bakanlığın aktif olarak dahil olmasını ve sağlık turizmi merkezlerini desteklemesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

5 HASTANEDE AYDA BİN 500 HASTAYA HİZMET VERİYORUZ

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, “Rahmetli Cumhurbaşkanımız, benim de hemşerim olan Turgut Özal Amerika'da gördüğü kalp sağlığı merkezinin bir benzerini Malatya'ya yaptı. 28 ameliyathanesi olan 24 katlı bir yapıydı. Burada sağlık turizminin de ilk adımları atılmış oldu. Kamunun gücü ve desteği olmadan bu iş olmaz. Biz de Gözde Grubu olarak, Özel Sağlık Hastanesi'nde bir oda ve bir hekimle sağlık turizmi yolculuğumuza 3 yıl önce başladık. Bugün Gözde İzmir Hastanesi, Gözde Kuşadası Hastanesi, Özel Sağlık Hastanesi, Gözde International Dent ve İstanbul'daki bir hastanemizle ayda bin 500 hastayı ülkemizde tedavi ediyoruz. 5 hastanemizle sağlık turizmi kapasitemizi yüzde 80'e çıkardık. İnanılmaz güçlü ve genç bir kadro kurduk. Şimdi de sağlık turizminde talep gören bir merkez olan Londra'da hastane açmayı planlıyoruz. İzmir Türkiye'de sağlık turizminde 3'üncü sırada. İstanbul ve Antalya'nın arkasından biz geliyoruz. İzmir'de hizmet kalitesi ve memnuniyet oranı daha yüksek. Çünkü Antalya'da sağlık turizmi ikinci sıradayken, İzmirde birinci sırada geliyor” ifadelerini kullandı.

İZMİR'E İNANCIM TAM

İzmir'e ve sağlık turizminin kentteki geleceğine inancının tam olduğunun altını çizen Op Dr. Kenan Kalı, şöyle devam etti: “ Sağlık turizminin İzmirliye de çok faydası var. Buna sadece otel, restoran, taksici olarak bakmamak lazım. Sağlık turizmi kentin sağlık altyapısını da geliştirir. Yeni tesisler yapılır, nitelikli ve yetenekli hekimler de İzmir'e gelir. İnsanlar da bu imkanlardan faydalanır. Bir diğer konu da teşvik belgelerinin verilmesinde seçici olunmalı. Çünkü rekabet nedeniyle fiyatlar aşağı düşmeye başladı. Herkes sağlık turizmi yapmak zorunda değil. Binlerce doğru tedavi yaparsınız ama bir tane yanlış yaparsanız orada tepkiyle karşılanır. Bu nedenle bizim hata yapma şansımız yok. İzmir olarak doğru rotada gidiyoruz. İzmir sağlık turizminin parlayan yıldızı olmaya aday bir şehir”



Yat Yarışları 2. Kez Didim'de

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Togg, Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

Şahika Ercüment, Baykal Gölü'nde buz altına dalacak

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde Podyumda!

Almanya'da İstanbul için tarihi imza

Şampiyon Takım Kupasını Nigel Hayes-Davis’ten Aldı

Derbi maçı öncesi uzmanı uyardı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin masa tenisi sporcusundan üstün başarı

Tarihi halılalar podşum oldu

Kapalıçarşı’da Bir İlk: Moda Çekimi

D.O.Z.' Filminin Galası Yapıldı

TARKAN Avrupa Turnesi 2025  | Yeni Şarkılarıyla Mannheim’da!

D.O.Z.' İçin geri sayım başladı

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Uyuşturucu iddiası | Polat çifti avukatından açıklama

İsmail Türüt | Onlar gibi şarkı yapsam köprüden atlar intihar ederim

Son anket | Erdoğan üç isme de kaybediyor

Sezai Temelli hakkında Özdağ'dan suç duyurusu

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

Giray Altınok ve “Gerçek yapay zekâ dostu” iş başında!

TÜBİTAK Desteğiyle Üretildi, Reflü, Gastrit ve Ülseri Yenecek

Felçlileri yürüten robotlar serebral palsili çocuklara umut oldu

İlaç ve Tıbbi Cihaz Sektörü Yasal Düzenlemelere Birlikte Uyumlanıyor

GÜRİŞ, Romanya'nın en büyük batarya projesine imza attı

Tıklamadan önce düşünün

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yalnızlığa ‘robot eş’ çözümü korkutuyor!

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

TEKNOFEST 2025’te Yepyeni Bir Yarışma

Fırsat mı yoksa parlayan nesne mi?

Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Tehlikesinde

Cezasızlık algısı toplumsal bağları zayıflatıyor!

Hamilelikte obezite tehlikesi

Bağırsak Sağlığınız İçin Pelvik Taban Hastalarına Dikkat

Stresin vücuda 7 zararı

Güneş Gözlüğü Seçimine Dikkat: Sahtesi Katarakta Sebep Oluyor

Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket!

Strese karşı etkili 10 adım

Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Tarihi halılalar podşum oldu

Fırsat mı yoksa parlayan nesne mi?

Maliye'den sahte emlak beyanına kesin önlem

Kapalıçarşı’da Bir İlk: Moda Çekimi

D.O.Z.' Filminin Galası Yapıldı

Bursa Kebap Evi, Perakende Günleri 2025’e Lezzetiyle Damga Vuruyor!

İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı

TARKAN Avrupa Turnesi 2025  | Yeni Şarkılarıyla Mannheim’da!

İstanbul'da kurbanlık denetimleri başladı

Son anket | Erdoğan üç isme de kaybediyor

Sezai Temelli hakkında Özdağ'dan suç duyurusu

Giray Altınok ve “Gerçek yapay zekâ dostu” iş başında!

Azerbaycan’a 90 milyon dolarlık batarya projesi

17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis

İlhan Şeşen 77 yaşında hayatını kaybetti

Özgür Özel'e tokatlı imam tehdidi

Cevher Jant Ege’nin en büyük 32’nci sanayi kuruluşu

D.O.Z.' İçin geri sayım başladı

Muhalif belediyelerin yaptığı yurtlara el koyacaklar

Yeditepe'de Akademik Başarı Ödül Töreni

Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Tehlikesinde

İBB'ye 4. dalga operasyon | 49 gözaltı var

Metro ve otobüslerde Ekrem İmamoğlu yasağı

Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat

İstanbul'da korkutan deprem | 4.2

Cezasızlık algısı toplumsal bağları zayıflatıyor!

Yat Yarışları 2. Kez Didim'de

TÜBİTAK Desteğiyle Üretildi, Reflü, Gastrit ve Ülseri Yenecek

MEGATRENDS2030 | Türkiye iş makinelerinde küresel oyuncu

Hamilelikte obezite tehlikesi

Yükleniyor