Tarih: 07.08.2024 16:39

İngiltere'de ırkçı şiddet yayılıyor, bankalar erken kapandı

Facebook Twitter Linked-in

İngiltere'de ırkçı şiddet yayılıyor, bankalar erken kapandı


 

İngilizler sığınmacıların neden olduğu saldırı, yağmalama ve şiddet olaylarına karşı adeta ayaklandı. Yabancı düşmanlığı sosyal medya üzerinden körüklenirken, Pakistan, Hindistan, Suriye uyruklular başta olmak üzere orta doğu ülkeleri ve Afrika kökenliler hedef tahtasına konuluyor.

 Aralarında Türklere ait iş yerleri, restoranların da bulunduğu pek çok yabancıya ait bina saldırıya uğradı. Yağmalanan mağaza ve marketlerin sayısı hızla artıyor.

BANKALAR ERKEN KAPANDI, İŞ YERLERİ KEPENK İNDİRDİ

İngiltere'deki olaylar bugün daha fazla alana yayıldı. Yıllar sonra Başkent Londra'da gösteriler yüzünden bankalar öğleden sonra faaliyetlerini durdurdu. Toplu taşıma seferlerinde ise can güvenliğini bahane eden sürücüler yolcuları almadan duraklardan erken ayrıldı. 

 

 

Taksiler güvenli olmayan bölgelere yolcu taşımazken, yabancılara ait iş yerleri tabelalarını indirdi. Londra merkezden metro ile üç beş durak uzakta bulunan lokasyonlar da ise sokaklar ana caddeler tamamen boşaldı. 

Çalışanlar evlerine geri dönerken trafiğiyle ünlü caddeler sessizliğe gömüldü.

 

 

Birleşik Krallığı'n sakin kentlerinden Southport'ta 30 Temmuz’da dans etkinliği sırasında düzenlenen bıçaklı saldırı düzenlendi. 3 kız çocuğunun  hayatını kaybettiği saldırı sonrası protesto gösterileri büyük kentlere yayıldı. 400 yakın gösterici polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hayatını kaybeden kız çocuklarının toprağa verilmesinin ardandan sosyal medya üzerinden organize olan göstericiler yoğun olarak farklı etnik grupların oturduğu mahallelerde marketler ile evleri hedef alan saldırılar düzenledi.


Başkent Londra'da göçmenlere ve iltica başvurusu yapanlara avukatlık hizmeti veren ofisler de saldırganların hedefi haline geldi. 
Öte yandan İngiltere Göçmen Ofisi için de tehlike çanları çalıyor. Göstericiler Walthamstow Immigration Office'i yağmalanacak yerler listesine ekledi. Ofis binasında tüm hizmetler dururken saldırılara karşı dış cephesi suntalarla kapatıldı.

Çok sayıda İngiliz haber sitesi ve TV kanalı Londra'da meydana gelen şiddet haberlerini okurlarına duyurmazken, BBC Türkçe ise polis şefleri, İçişleri Bakanı açıklamaları ve gözaltı sayılarını vermekle yetindi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —