• BIST 100

    9008,87%-0,12
  • DOLAR

    39,19% -0,10
  • EURO

    44,81% 0,23
  • GRAM ALTIN

    4251,41% 2,48
  • Ç. ALTIN

    6711,98% 1,36

İmamoğlu gözaltına alındı, Cengiz'e arazi yağdı

CHP’li Erhan Adem: “İmamoğlu gözaltına alınırken Mehmet Cengiz’in elektrik şirketi için Ankara’nın Polatlı ilçesindeki verimli tarım arazileri ‘acele’ kamulaştırıldı”

Gündem 22.03.2025 19:55:00
İmamoğlu gözaltına alındı, Cengiz

İmamoğlu gözaltına alındı, Cengiz'e arazi yağdı


 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltına alınırken, Mehmet Cengiz’in elektrik şirketi için Ankara’nın Polatlı ilçesindeki verimli tarım arazileri ‘acele’ kamulaştırıldı. AKP’li belediyeler için kaynak aktarılan düzenlemeler, muhalefet belediyeleri için bir silaha dönüşüyor. Halkın vergileriyle yapılan projeler, halka hizmet eden belediyelerden alınıyor. Tüm bunlar gösteriyor ki, AKP’nin iktidarı artık halk için değil, yandaşları için çalışan bir rant düzenine dönüşmüştür” açıklamasını yaptı.

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltına alınırken, Mehmet Cengiz’in elektrik şirketi için Ankara’nın Polatlı ilçesindeki verimli tarım arazileri ‘acele’ kamulaştırıldı. AKP’li belediyeler için kaynak aktarılan düzenlemeler, muhalefet belediyeleri için bir silaha dönüşüyor. Halkın vergileriyle yapılan projeler, halka hizmet eden belediyelerden alınıyor. Tüm bunlar gösteriyor ki, AKP’nin iktidarı artık halk için değil, yandaşları için çalışan bir rant düzenine dönüşmüştür” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, yazılı açıklama yaptı. “Halkın iradesine yönelik baskılar artarken, AKP iktidarı bir kez daha rant için düğmeye bastı” diyen Adem, ormanların, tarım arazilerinin, kamu kaynaklarının peşkeş çekilmeye devam ettiğini belirterek “Bir yanda çiftçi üretmek için mücadele ederken, diğer yanda verimli topraklarımız elektrik santralleri için yağmalanıyor. Bir yanda İstanbul halkının ulaşım hakkı gasp edilirken, diğer yanda belediyelerin projelerine el konuluyor. Ülke, iktidarın kendi zenginlerini daha da zengin etme hırsına kurban ediliyor” dedi.

“AKP’nin iktidarı artık halk için değil, yandaşları için çalışan bir rant düzenine dönüşmüştür”

Her felaketten çıkar sağlayan bir iktidarla karşı karşı olduklarını belirten Adem, şunları kaydetti:

“Her felaketten kendinize çıkar sağlayan bir iktidarla karşı karşıyayız! Halkın malını, toprağını, ormanını, emeğini sömürmekten asla vazgeçmiyorlar. Krizi yönetmek yerine, krizden rant devşiriyorlar. İnsanlar geçim sıkıntısıyla boğuşurken, sizler bir avuç yandaşı doyurma peşindesiniz. Resmi Gazete, artık kamu yararına kararların yayınlandığı bir mecra değil, yandaşlara servet aktarma bülteni haline gelmiş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltına alınırken, Mehmet Cengiz’in elektrik şirketi için Ankara’nın Polatlı ilçesindeki verimli tarım arazileri ‘acele’ kamulaştırıldı. Türkiye’nin tahıl ambarı olan bu topraklar, buğday üretmek yerine bir şirketin ucuz elektrik üretmesi için gasp edildi. Köylünün elinden alınan araziler, yandaş müteahhitlere altın tepside sunuluyor. Yetmedi, İstanbul’un metrosuna el koydular. İBB’ye ait Kazım Karabekir - Topağacı - Ümraniye metro hattı Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi. İstanbul’un ulaşımını engellemek, muhalefet belediyelerini iş yapamaz hale getirmek için her türlü ayak oyununa başvuruyorlar. AKP’li belediyeler için kaynak aktarılan düzenlemeler, muhalefet belediyeleri için bir silaha dönüşüyor. Halkın vergileriyle yapılan projeler, halka hizmet eden belediyelerden alınıyor.

Tüm bunlar gösteriyor ki, AKP’nin iktidarı artık halk için değil, yandaşları için çalışan bir rant düzenine dönüşmüştür. Tarım alanlarımızı, ormanlarımızı, kamu kaynaklarımızı talan eden bu anlayış, halkın geleceğini yok ediyor. Bu düzeni değiştirmek, Türkiye’yi bu rant çarkından kurtarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

 

Kurban Bayramı’nda Sofralar Bollukta, Peki Biz Nerede Duracağız?

Deri ihracatçılarından vatandaşlara çağrı | Kurbanınızın eti kadar, derisine de sahip çıkın

Unutkanlıkla başa çıkmak için 10 ipucu

53. İstanbul Müzik Festivali Tekfen Filarmoni’yle Başlıyor

Redington ve Mastercard Güçlerini Birleştiriyor

Duygusal alışveriş eğilimi yükselişte!

Türkiye Finans'a Suudi yönetim hakim oldu

Bayram sevinci hastanede bitmesin | Acemi kasaplara ilk yardım önerileri

Kanserli hastaların tatilde dikkat etmesi gereken 9 madde

3. Nörobilim ve Teknolojileri Kongresi Üsküdar Üniversitesi'nde yapıldı

Uçağa binmeden neler yapmalı | Uçuş öncesi bilinmesi gerekenler

İETT kayıp iki çocuğu ailesine kavuşturdu

Kurban Bayramı'nda et tüketimine dikkat

Meme Kanseri: Erken Tanı Hayat Kurtarır

KAÇUV uzmanları'ndan kanserle mücadele eden çocuklar için önemli uyarı

İstanbul Kurban Bayramı'na hazır

Okan Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

Denizlerde sıfır atık bilinci yaygınlaştırılmalı

Bayramda Şeker Göze Vuruyor

10 Soruda miyom gerçeği

Palandöken | Bu sistem kurban kesimi değil et ticaretidir

Tarihi halılalar podyum oldu

Fırsat mı yoksa parlayan nesne mi?

Maliye'den sahte emlak beyanına kesin önlem

Kapalıçarşı’da Bir İlk: Moda Çekimi

D.O.Z.' Filminin Galası Yapıldı

Bursa Kebap Evi, Perakende Günleri 2025’e Lezzetiyle Damga Vuruyor!

İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı

TARKAN Avrupa Turnesi 2025  | Yeni Şarkılarıyla Mannheim’da!

İstanbul'da kurbanlık denetimleri başladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR