• BIST 100

    10708,76%1,21
  • DOLAR

    36,61% 0,06
  • EURO

    39,93% 0,17
  • GRAM ALTIN

    3462,95% 0,34
  • Ç. ALTIN

    5592,79% 0,63

İmam hatipte 16 erkek çocuğa cinsel istismar

Ordu Aybastı ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde cinsel taciz skandalının ardından, bazı şahısların öğrenci ailelerine baskı yaptığı iddia ediliyor.

GÜVENLİK 3.10.2024 08:28:00
İmam hatipte 16 erkek çocuğa cinsel istismar

İmam hatipte 16 erkek çocuğa cinsel istismar


Ordu’daki Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdür yardımcısı K.Ç., 16 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmada, şahsın önce başka okula sürüldüğü sonra da tutuklandığı ortaya çıktı. İstismarcı şahsın yargılanma sürecinde de, mahkemeler arasında uyuşmazlık ortaya çıktı.

Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 16 öğrenci, müdür yardımcısı K.Ç. tarafından sözlü ve fiziksel istismara maruz bırakıldıkları gerekçesiyle okul idaresine giderek şikayetçi oldu.

Okul idaresinde ilk önce çocukların yazılı savunmaları alındı. Daha sonra savcılığa intikal eden olayla ilgili savcı, pedagog eşliğinde çocukların ifadelerine başvurdu.

ÖĞRENCİLER YAŞADIKLARINI ANLATTI
BirGün Gazetesi'nden Onur Durmuş’un haberine göre, 16 erkek öğrenciden bazıları sadece sözlü, bazıları ise hem sözlü hem de fiziki istismara maruz kaldıklarını ifadelerinde beyan etti.

Öğrenciler, K.Ç.'nin, özel bölgelerine dokunduğunu ve kendilerine cinsel imalı söylemlerde bulunduğunu dile getirdi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Öğrencilerin ifadelerinin ardından K.Ç. hakkında savcılık talimatıyla soruşturma başlatıldı. Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan K.Ç., Ünye Cezaevi’ne gönderildi.

MAHKEMELER ARASI 'UYUŞMAZLIK'
Aybastı Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan soruşturma daha sonra Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi ise Aybastı Ağır Ceza Mahkemesi ile aralarında oluşan "zımni görev uyuşmazlığının giderilmesi" için dosyayı Samsun Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilmek üzere Aybastı Asliye Ceza Mahkemesi’ne tevdi etti.

Kararda, “Yapılan incelemede, eylemin çocuğun cinsel istismarı suçunu oluşturduğundan ve sanığın üzerine atılı eylemlerin takdirinin üst dereceli mahkemeye ait olduğundan bahisle dosyanın Samsun Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

VELİLERE 'ÇOCUKLARINIZIN SİCİLİNE İŞLER' BASKISI
Olayla ilgili hukuki süreç devam ederken Aybastı Belediyesi’nde çalışan bazı idarecilerin, şikâyette bulunan öğrencilerin ailelerine baskı yaparak ifadeleri geri çektirdiği öne sürüldü.

Şüphelinin istismar ettiği bir öğrencinin velisi, “Bize ifademizi geri çekmemiz için bazı kişiler geldi. Görüşmede kendileri çocuklarının fotoğrafları ifşa olur ve çocukların bu durum siciline işler. İşe girerken karşılarına çıkar. Bu şikâyetten vazgeçin” denildiğini iddia etti.

K.Ç.’nin avukatı ise “davada gizlilik kararı var” diyerek sorulara cevap vermedi.

BAŞKA OKULA GÖNDERİLMİŞ
K.Ç. isimli öğretmenin çocukların savcılığa verdiği şikâyetlerden yaklaşık 4 ay önce Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdür yardımcısıyken okul idaresi tarafından “çocuklara cinsiyetçi ifadeler kullanma”  gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı ve geçici olarak Aybastı Anadolu Lisesi’ne gönderildiği de ortaya çıktı.
 


Restoranlar, Ramazan'da daha çok kazıklıyor

Ramazan’da iftarda hızlı yemek kilo aldırıyor!

İstanbul'da bütün inanç grupları İBB iftar sofrasında buluştu

Sağlıklı iftar sofrası için 10 öneri

Çocuklarımızı gerçekten organik besliyor muyuz?

Ramazan boyunca diş sağlığına dikkat

Emekliden bayram ikramiyesi zammına sert tepki

Görmenin sessiz hırsızı glokom

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Suriye'de Kürt devleti hayal oldu | SDG, Şam'a katıldı

Gebelikte görülen kansızlığın belirtileri

Geri dönüştürülmüş lastikler yeşil ekonomiyi büyütüyor

Kadınlarda tükenmişlik, erkeklerde duyarsızlık

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

TAV’ın dört havalimanına hizmet kalitesi ödülü

İstanbul'da Şubat ayında portakal ve domates zirvede

Bulaşıcı hastalık taşıyan kaçaklar sahte kimlikle yakalandı

Camiden çıkarılan kedi ve yavruları koruma altında

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

Büyü ile korkuttuğu genç kadını intihara sürüklemiş

İlaç üretiminde alarm zilleri çalıyor

EİB, Kadınların Gücüne Güç Katıyor

Halk ucuz et için sabaha karşı kuyruğa giriyor

Çayırhan Termik Santrali, 8 kat ucuza gitti

AKP, Vedat Milör'ün Halk Lokanta ziyaretine soruşturma açtı

TMSF yönetimindeki Maydonoz Döner yeni şubeler açıyor

Ramazan boyunca sağlıklı beslenmenin önemi

Zabıta ekiplerinden fırınlara Ramazan pidesi denetimi

İmamoğlu, İstanbu'da muhtarlara seslendi | Böyle particilik batsın

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 26 21 0 5 37 68
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 25 12 5 8 14 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Gazişehir Gaziantep 25 10 10 5 0 35
9.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
10.Antalyaspor 26 9 11 6 -17 33
11.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR