İkarus Efsanesi'ni Otokar çökertti: Macaristan'a 400 otobüs sattı

İkarus Efsanesi'ni Otokar çökertti: Macaristan'a 400 otobüs sattı

İstanbul yollarında yakın zamana kadar varlığını sürdüren İkarus otobüslerinin ana vatanı Budapeşte'ye, Türk şirketi OTOKAR 400 otobüs birden sattı

İkarus Efsanesi'ni Otokar çökertti: Macaristan'a 400 otobüs sattı

Bir zamanlar İstanbul'un toplu taşıma ihtiyacı için ucuz otobüs satın aldığımız Macaristan, şimdi Türk otobüslerini satın alıyor. 


İkarus efsanesi sosyal medyadan öğrenen gençler, bir zamanlar ucuz ve sağlam diye Macaristan'ın İkarus marka otobüslerinin satın alındığını pek bilmez. 30 yıl sonra bir Türk otomotiv devi, İkarus'ların anavatanı Budapeşte'ye Türk Malı otobos satıyor.  Otokar, bir Türk otobüs markasının tek kalemde aldığı en büyük otobüs ihracat anlaşmasını imzaladı

Bükreşlileri taşıyacak 400 Otokar otobüsü için imzalar atıldı

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, bir Türk otobüs markasının tek kalemde aldığı en büyük otobüs ihracat anlaşmasını imzaladı. Bükreş Belediyesi'nin 400 adetlik otobüs ihalesinin imza töreni Bükreş Belediye Binası'nda, Belediye Başkanı Gabriela Firea, Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç katılımı ile gerçekleşti. Modern otobüsleri ile 50 ülkede milyonlarca yolcuya toplu taşımada üst düzey konfor ve güvenlik sunan Otokar, araçlar için Bükreş Belediyesi'ne 8 yıl boyunca satış sonrası hizmet de sunacak.

Türkiye'nin lider otobüs markası Otokar, ürettiği otobüslerle Türkiye dahil 50 ülkede modern toplu ulaşıma katkı sağlamaya devam ediyor. Sektörde 55 yıllık deneyimi ile ürettiği araçlarla kullanılan ülkelerde tasarımı, ergonomisi, teknolojisi ile büyük beğeni toplayan Otokar, Bükreş Belediyesi'nin 400 adet otobüs alımı ve araçların 8 yıl boyunca satış sonrası hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin toplu taşıma ihalesinin anlaşmasını 5 Haziran tarihinde imzaladı.

Türkiye'nin tek kalemde alınan en büyük otobüs ihracatının imza töreni Bükreş Belediye Binası'nda Belediye Başkanı Gabriela Firea, Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç katılımı ile gerçekleşti. Son yıllarda Türkiye'deki pek çok büyükşehir belediyenin toplu taşıma ihalesini kazanan; Avrupa'da Fransa, İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkelerde otobüsleri tercih edilen Otokar, Bükreş Belediyesi ile imzalanan sözleşme kapsamındaki araçları 2018 ve 2019 yılları içinde partiler halinde teslim edecek. Anlaşma kapsamında Otokar, sekiz yıl boyunca araçların satış sonrası hizmetlerini de sunacak.

İHALE SATIŞ SONRASI HİZMETLERİ DE KAPSIYOR

Bükreş'in artan toplu taşıma ihtiyacını karşılamak üzere açılan ihaleye, Avrupa'daki otobüs müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla 2011 yılında kurulan 'Otokar Avrupa' şirketiyle katıldıklarını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; 'Bükreş Belediyesi'nin açtığı ihaleye, Avrupa'dan ve Avrupa'nın otobüs alanında üretim üssü olan Türkiye'den global ölçekli şirketler katıldı. Türkiye'nin lider otobüs üreticisi olarak biz de Bükreş'e yakışır modern araçlarımızı sunmayı hedefledik. Bükreş Belediyesi'nin sadece araç değil, satış sonrası hizmetlerini de kapsayan ihalesinde şirketimizin tercih edilmesi bizim için büyük bir gurur. Bükreş, bizim İstanbul'dan sonra en büyük filo ile hizmet sağlayacağımız şehir olacak. Türkiye ve Avrupa'da birçok metropolde halihazırda binlerce otobüsümüz her gün yolcu taşıyor. Bükreş'in de hizmetine sunacağımız otobüslerimiz Türkiye'nin yanısıra İspanya, Sırbistan, Almanya, İtalya, Yunanistan, Belçika, Macaristan, Slovenya, Malta, Kamerun gibi pekçok ülkede şehiriçi toplu taşımacılıkta kullanılıyor' dedi.

Görgüç sözlerine şöyle devam etti: 'Geçtiğimiz aylarda Ürdün Amman'dan aldığımız siparişi takiben Bükreş'te attığımız bu imzayı, otobüslerimizin ihracat pazarlarında gösterdiği başarılı perfomansın bir kanıtı olarak değerlendiriyoruz. Batı Avrupa'nın yanısıra Orta Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde araç parkımız günden güne artıyor. Kullanıcılarımızın beklenti ve taleplerine uygun, en yenilikçi, en donanımlı ve en çevreci araçları üretebilmek ve modern şehirlere katkı sağlamak için önemli araştırma ve geliştirme çalışması gerçekleştiriyoruz. Her yıl ciromuzun ortalama yüzde 4'ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz. Araçlarımızı kullanıcı beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik geliştiriyoruz. Üretimin haricinde satış sonrası hizmetlerle de her zaman kullanıcımızın yanında; araçlarımızın daima arkasındayız' dedi.


Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden ve turizm şehirlerinden Bükreş'in yeni otobüslerle Avrupa'nın en yeni filolarından birine kavuşacağına değinen Görgüç şöyle konuştu; 'Otokar olarak uzun yıllardır Türkiye'nin yanısıra Avrupa'nın farklı ülkelerinde kullanılan araçlarımızla büyük bir müşteri memnuniyeti ve beğeni topladık. Romanya'da 12 yılı aşkın süredir Otokar araçlarıyla hizmet veriyoruz. Bükreş'in ihtiyaç ve beklentilerine en uygun hale getirmek için ihale kapsamında yeni nesil şehir içi otobüslerimizi Bükreş'lilerin kullanımına; bunun yanı sıra sekiz yıl süreyle satış sonrası hizmetlerini de Bükreş Belediyesi'ne sunacağız.

50 ÜLKEDE YOLCU TAŞIYOR

Sektörde 55'inci yılını kutlayan Otokar'ın 35 binden fazla otobüsü 50 ülkede milyonlarca yolcuyu taşıyor; tasarımı, konforu, teknolojisi, gücü ve düşük işletme giderleri ile Avrupalı kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Toplu taşımaya özel olarak geliştirilen Otokar otobüsleri, modern toplu taşımacılığa uygun tasarımları, geniş iç hacmi ile yolculara eşsiz bir konfor sunarken; iç ve dış modern görüntüsü, çevreci motoru, üstün yol tutuşunun yanı sıra düşük işletme maliyetleriyle de ön plana çıkıyor. Kullanıldığı ülkelerde kent içi toplu taşımada yeni bir dönem başlatan Otokar, düşük işletme giderleriyle de kullanıcısına her zaman kazandırıyor. Her mevsim ferah bir yolculuk vadeden Otokar otobüsleri, üstün güvenlik sistemleriyle de kullanıcı ve yolcularına maksimum güvenlik vadediyor.

Alternatif yakıtlar konusunda da çalışmalar yürüten Otokar, geçmiş yıllarda Türkiye'nin ilk hibrit ve Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsünü de tasarlayarak ürün ailesine eklemişti.



Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Togg, Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

Şahika Ercüment, Baykal Gölü'nde buz altına dalacak

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde Podyumda!

Almanya'da İstanbul için tarihi imza

Şampiyon Takım Kupasını Nigel Hayes-Davis’ten Aldı

Derbi maçı öncesi uzmanı uyardı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin masa tenisi sporcusundan üstün başarı

Galatasaray zoru başarabilecek mi? Fenerbahçe tura çok yakın

“Bu istikrarsızlık benim kabahatim mi?”

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Uyuşturucu iddiası | Polat çifti avukatından açıklama

İsmail Türüt | Onlar gibi şarkı yapsam köprüden atlar intihar ederim

Üsküdar'da Sevgi Pazarı kuruluyor

Göknur Sevgililer Günü için söyleyecek

Beste Acar'ın telefonundan çıkan böceğin sırrı!

Mahmut Tuncer'in Kayınvalidesi Yüksel Özsoy hayatını kaybetti

Kız Kardeşim Projesi Yeni Yıldızlarını Arıyor

Seydi Taş | Eğlence modeli değişmeli

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

Erdoğan'a oy verdim diyen İYİ Partiyi vekil CHP'ye katılacak

Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener'i suçladı

Tıklamadan önce düşünün

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yalnızlığa ‘robot eş’ çözümü korkutuyor!

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

TEKNOFEST 2025’te Yepyeni Bir Yarışma

İşten çıkarılmadınız, dolandırıldınız!

Geleceğin Sağlık Çözümleri TEKNOFEST Gençleri Tarafından Şekillenecek!

TECH İstanbul dijital dönüşümün zirvesinde

Sarsılmaz, Enforce Tac ve IWA’da fark yaratıyor

TEKNOFEST Robolig Yarışmasına Başvuru İçin Son 8 Gün!

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

‘R’ Harfini Söyleyemeyen Çocuklar İçin Gizli Neden: Dil Bağı

Bahar aylarında artan alerjik burun akıntısına dikkat!

Spora yeni başlayacak çocukların yapması gerekenler!

Sahurda ne kadar su içmeli?

Şehir Hayatı Kalbinizi Yoruyor

Su arıtma cihazları, yararlı mineralleri öldürüyor mu?

Bel ve bacak ağrılarınızın sebebi ‘spinal stenoz’ olabilir!

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Her Şey Çok Güzel Olacak Berkay tutuklandı

Kartalkaya faciası | Ruhsat veren müdür gözaltında

AKP'li Mücahit Birinci'ye tepki yağdı

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Saraçhane meydanı 5. gününde doldu | 15 milyon oy kullandı

Silivri'de İmamoğlu - Özdağ karşılaşması

İmamoğlu'na karar muamması! Yandaşlar servis etti, savcılık yalanladı

Ekrem İmamoğlu tutuklandı | Türkiye'ye yazık oldu

Yükleniyor