Tarih: 03.09.2024 17:13

Hizbullah dostu İsrail protestocuları ABD savaş gemisini görmedi

Facebook Twitter Linked-in

Hizbullah dostu İsrail protestocuları ABD savaş gemisini görmedi


 

İzmir Limanı açıklarına demirledikten sonra karaya gezmek için çıkan bir grup askerin başına çuval geçiren Türkiye Gençler Birliği'nin eyleminin yankıları sürüyor. Türkiye Komünist Parti ile Sol Parti'nin İzmir'de Amerikan askerlerinin karaya çıkışını engellemek için bekleyişleri devam ederken, gözler Starbuks baskıncısı Hizbullahçı'lar ile sosyal medyada İsrail karşıtı organizasyonlara imza atan sözde İslamcı gurupları aradı. Türk şirketlerine saldırmayı alışkanlık haline getiren, İsrail protestosu bahanesiyle son aylarda kafelerde dinlenen vatandaşlara bile saldıran grupların, İsrail katliamlarına direk katılarak destek veren Amerikan askerlerini görmezden gelmesi kafaları karıştırdı. 
Çok sayıda il merkezinde kolaları, fantaları döken, İsrail'e destek verdiği için temizlik ürünlerinden internet e-ticaret sitelerine kadar pek çok şirketi aylarca boykot eden Hamas hayranı Hizbullah destekçilerinin, bölgeden gelen ABD savaş gemisine karşı sessizliği sosyal medyada tepkilere neden oldu.

SOL Parti Alsancak Limanı'na yürüyecek
Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait USS Wasp (LHD-1) adlı amfibi hücum gemisi Pazartesi günü İzmir Limanı'na demir attı. SOL Parti İzmir İl Örgütü, İsrail’e yardım götüren ABD gemisine tepki için Alsancak Limanı'na yürüyecek.


TKP, ABD savaş gemisine karşı nöbet başlattı
ABD'nin İsrail'i korumak üzere bölgeye gönderdiği gemilerden biri olan USS Wasp adlı amfibi hücum gemisinin İzmir Limanı'na demirlemesine tepkiler sürüyor. TKP İzmir İl Örgütü, liman önünde “Onur nöbeti” başlattı.

ABD’nin 'USS Wasp' adlı amfibi hücum gemisi İzmir Limanı'na demirledi. Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri geminin İzmir’e demirlemesini protesto etmeye devam ediyor.

TKP İzmir İl Örgütü de "Ülkemizin limanları emperyalistlerin ikmal ve lojistik noktası olamaz" açıklamasıyla ABD askerine yönelik yumurtalı eylem yaparken, bugün limanın önünde “Onur nöbeti” başlattı. Gemi limandan ayrılana kadar her gün saat 10.00'dan itibaren İzmir Limanı önünde ‘Onur nöbeti’ne devam edeceklerini duyuran TKP İzmir İl Örgütü, akşam 19.00’da da protesto yürüyüşü gerçekleştirecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —