Tarih: 18.06.2024 21:04

Gürcistan'ı yendik, 3 puanı kaptık

Facebook Twitter Linked-in

Gürcistan'ı yendik, 3 puanı kaptık


 

Türkiye, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te heyecan dolu bir başlangıç yaptı. Ay-yıldızlılar, ilk maçlarında Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Maçın 25. dakikasında sahneye çıkan Mert Müldür, Türkiye'nin turnuvadaki ilk golünü kaydederek takımını 1-0 öne geçirdi. 90 dakikalık maç süresince binlerce Türk, A Milli Takımı'nı desteklerken, 3-1'lik net skor, 3 puanı getirdi.

URO 2024 F Grubu'nun ilk maçında A Milli Futbol Takımımız, Gürcistan'ı 3-1 yenerek gruba 3 puanla başladı. Arda Güler, Milli Takımımız adına Avrupa Şampiyonası finallerinde gol atan en genç futbolcumuz oldu.

Dortmund'daki BVB Dortmund Stadı'nda oynanan mücadelede, Mert Müldür sol kanattan geliştirdiği atak sonucu rakip savunmayı geçerek kritik bir gol attı. Bu gol aynı zamanda Müldür'ün milli forma altındaki önemli performanslarını taçlandıran bir an oldu.

A Milli Takım'ın ikinci golünü kaydeden Arda Güler, Milli Takımımız adına Avrupa Şampiyonası finallerinde gol atan en genç futbolcumuz oldu.

Arda Güler, bu sezon Real Madrid ve Milli Takım formasıyla ilk 11 çıktığı 7 maçın 7'sinde de gol attı

Bu sonuçla birlikte A Milli Takımımız Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde ilk kez bir açılış maçına 3 puanla başlamış oldu. Gürcistan ise 0 puanda kaldı.

Grubun bir sonraki maçında Türk A Milli Takımımız, Portekiz ile karşılaşırken, Gürcistan bir diğer rakibi Çekya ile karşılaşacak.

Maçın 27. dakikasında Kenan Yıldız, ağları havalandırdı ancak bu gol, yardımcı hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasıyla geçersiz sayıldı. Böylece, Türkiye'nin skoru 2-0'a taşıma şansı iptal edildi. Bu karar, sahadaki oyuncular ve taraftarlar arasında kısa süreli bir hayal kırıklığı yarattı.

Maçın genelinde Türk Milli Takımı, kontrolü elinde tutarak Gürcistan karşısında üstünlüğünü korumaya çalıştı. İlk yarı boyunca oyunun hakimi olan Türkiye, Mert Müldür'ün golüyle moral buldu ve daha rahat bir oyun sergiledi.

GÜRCÜLER TÜRK TARAFTARLARA SALDIRDI


Türkiye ile Gürcistan arasında oynanacak mücadeleye BVB Dortmund Stadı ev sahipliği yapacak. Maçtan önce stadyumda Türk seyirciler ile kale arkasındaki Gürcü seyirciler arasında tatsızlık yaşandı.

Ancak olaylar çok büyümeden önlendi.

Gün içinde Dortmund'da yaşayan ve başta Düsseldorf olmak üzere çevre illerden ve ülkelerden akın akın gelen binlerce Türk seyirci kentin cadde ve meydanlarında günboyu tezahürat yaparak büyük bir coşku yaşattı.

Maça saatler kala başlayan şiddetli yağmur ise mücadelinin oynanacağı sahanın zeminini de ağırlaştırdı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —