Tarih: 11.10.2024 21:28

Gebze Belediyesi hayvan katliamına tepki yağıyor

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediyesi hayvan katliamına tepki yağıyor


TBMM'de kabul edildikten sonra AK Partili'lerin adeta unuttuğu uyutulma yasasının fırsat bilen belediyeler katliama başladı. Gebze'de yaşanan vahşet sonrası belediye açıklama yaptı. Ancak sosyal medyada ve bazı kentlerde protestolar yoğunlaştı.

ELLİYE YAKIN HAYVAN İLAÇLA ÖLDÜRÜLDÜ

Sokakta yaşayan hayvanların katledilmesinin önünü açan yasanın Meclis'ten geçmesinin ardından Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aralarında yavru kedi ve köpeklerin de olduğu 50'ye yakın hayvan ilaçla öldürüldü.

Yürüyüşe izin verilmedi, cadde kapatıldı: Gebze'deki katliamı protesto edenlere abluka!
Hayvanların katledilmesinin önünü açan yasanın Meclis'ten geçmesinin ardından, sabah saatlerinde Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 50'ye yakın canlının ilaçla öldürüldüğü öğrenildi. Katliamı protesto etmek için toplanan hayvanseverler kolluk kuvvetleri tarafından ablukaya alındı.

Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon Merkezi'nin önündeki çöp konteynerlerine iğneyle uyutulmuş halde poşetlere koyulup atılması ülkede büyük tepkiye neden oldu.


İzmir Yaşam Savunucuları da Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin önünde toplanarak “Katil AKP hesap verecek”, “Hükümet istifa”, “Akp yaparsa katliam yapar” sloganlarıyla AKP Konak İlçe Başkanlığı'na yürümek istedi.

Yürüyüşe izin vermeyen kolluk kuvvetleri grubu ablukaya aldı ve eylemin gerçekleştirildiği Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ni kapattı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK
İzmir Barosu’nun çabasıyla emniyet grubu, eylemcilerin baronun önüne yürümesine ve orada basın açıklaması yapmasına izin verdi.

Yürüyüş sırasında da sık sık gerginlik yaşandı.

ANKARA'DA GÖZALTILAR VAR

Gebze'de 50'ye yakın hayvanın katledilmesinin ardından yurdun dört bir yanında protestolar düzenleniyor. Ankara'da AKP İl Başkanlığı'na basın açıklaması yapmak üzere yürümek isteyen hayvanseverlere polis müdahale etti, çok sayıda yurttaşı gözaltına aldı.
Sokakta yaşayan hayvanların katledilmesinin önünü açan yasanın Meclis'ten geçmesinin ardından Türkiye'nin birçok şehrinden hayvanlara yönelik katliam haberleri gelmeye devam ediyor.

Ankara'da basın açıklaması yapmak üzere AKP İl Başkanlığı önüne yürüyen eylemcilere polis müdahale etti.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI
Polisin müdahalesi sonucu çok sayıda yaşam savunucusu ve hayvansever gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Tuğba Gürsoy’un da olduğu bildirildi. Öte yandan gözaltına alınanların sayısının ise 11 olduğu öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —