Tarih: 15.10.2024 11:49

Galata Wind 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Facebook Twitter Linked-in

Galata Wind 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

 

Galata Wind, Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi (CSRD) ve Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (TSRS) ilkelerini de gözettiği ikinci sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Şirket bu raporla, dünyada kabul görmüş ve sektöründe, faaliyet gösterdiği bölgede uygulanabilir tüm küresel standartlara uygun raporlama yeteneklerini beklenenden çok daha önce paydaşlarına sunmuş oldu.

Sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak hedefiyle sadece rüzgâr ve güneşten yenilenebilir enerji üretmeyi taahhüt eden bir enerji şirketi olan Galata Wind’in yayınladığı 2023 Sürdürülebilirlik Raporu, şirketin finans dışı performans alanlarına en şeffaf biçimde ulaşma olanağı sunuyor. “Yenilenebilir Bir Gelecekte Öncü Olmak - Sürdürülebilir Yarınlar için Rüzgâr ve Güneşin Hasadı” başlığıyla yayınlanan Rapor , şirketin dönüştürücü başarılarının yanı sıra, 2023 yılı içinde şirketin sosyal, çevresel ve yönetsel süreçlerindeki tüm gelişmeleri de kapsıyor.

Galata Wind CEO’su Burak Kuyan raporun yayınlanmasından büyük bir heyecan duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Galata Wind olarak sadece yenilenebilir enerji üretmeye değil, aynı zamanda enerji üretmek için kullandığımız her rüzgâr türbini ve her güneş paneliyle sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlama konusunda kararlıyız. Dünyada 2023 yılında Sürdürülebilirlik gündemini oluşturan, Avrupa’da kabul edilen Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlaması Direktifi’ne (CSRD) geçiş, kurumlar için raporlama süreçlerinde önemli bir evrime işaret ediyor. Bu değişikliklerle birlikte, sunduğumuz bilgilerin şeffaflığını ve içerik açısından kapsamını artırarak paydaşlarımıza sürdürülebilirlik yolculuğumuz hakkında daha net bir görüş sunmak bizim için öncelikli bir konu. Raporlamamızı Küresel Raporlama Girişimi (GRI) de dahil olmak üzere küresel standartlara uyumlu hale getirirken hedefimiz, bu titiz ölçütleri karşılamakla kalmayıp onları aşarak faaliyetlerimizin gezegenimize ve topluma olumlu katkısının artmasını sağlamak ve şeffaflık düzeyimizi her geçen gün arttırmak oldu.” 

2023 Sürdürülebilirlik Raporu, Galata Wind’in üretim süreçleri hakkında detaylı bilgileri sunarken aynı zamanda çalışma ortamı, etik süreçleri, tedarik zinciri gibi başlıklarda sürdürülebilir çözümlerle ilgili yürütülen programları ve ilgili stratejilerini de detaylı biçimde anlatıyor. Rapor kapsamında 2023 yılında, yenilenebilir enerji kapasitesine 21,2 MW daha ekleyerek portföy gücünü %8 büyüten Galata Wind, aynı yıl yaklaşık 410.000 ton CO2 emisyonunun azaltılmasını sağlayarak iklim değişikliği ile mücadele konusundaki kararlılığını sergilediğini gösteriyor

Galata Wind, raporunda önemli başarılarının ve yatırımlarının da altını çizdi.. Şirketin toplam kurulu kapasitesi 2023 yılı sonu itibariyle 290,2 MW'a ulaşırken, Taşpınar RES ve hibrit GES projeleriyle 21,2 MW'lık ek kapasite devreye alındı. Toplam gelir 1.859.032.808 TL oldu ve yatırımları ise 1.316.311.560 TL'ye ulaştı. Karbon ayakizi (Kapsam 1-2-3) 1.125,7 ton olarak hesaplandı ve çevresel yatırımlar da 1.316.011.560 TL'yi buldu. Dijital projelere ayrılan 6.258.416 TL'lik bütçe ile dört yeni proje hayata geçirildi. Kurumsal yönetim uyum notu 9,52 olarak belirlenirken, bu kapsamda dört uyum toplantısı gerçekleştirildi. Toplumsal katılım yatırımları 14.461.357 TL’ye ulaştı ve çalışanlara toplam 2.777 saat eğitim verildi.

Raporda, 67/100 olan Standard & Poor’s ÇSY değerlendirme sonucu da yer alıyor. S&P Global Ratings tarafından yapılan ÇSY değerlendirmesi, farklı profil başlıklarında toplam 64 baz skora ek olarak verilen +3 yeterlilik puanı ile sonuçlandı. Şirket ayrıca, SustainAnalytics tarafından yapılan ESG değerlendirmesinde 14.9 ile düşük ESG riski ve 55.6 Güçlü ESG Yönetimi puanı alarak Türkiye’de sektöründe birinci oldu.

Hedef; 2030 yılında 1000MW

Galata Wind’in büyüme stratejisi ve 2025 hedefleri doğrultusunda iki sahasında inşaat faaliyetleri devam ediyor. Halihazırda Taşpınar RES ile Hibrit GES'in ilk fazının devreye alınması ile 297,2 MW'a ulaşan şirket, 2024 yılı sonunda Mersin RES'te 6 adet yeni türbinle gerçekleşecek ek kapasite artışı ve Taşpınar Hibrit GES 2. fazının devreye girmesiyle kurulu gücünü 350 MW'ın üzerine taşımayı planlıyor. Tüm bunların yanı sıra yurtdışında kurulan Galata Wind Energy Global firması ile başlatılan Avrupa yatırımlarıyla birlikte 2030'da 1000 MW'a ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —