Tarih: 03.06.2024 13:28

Eyüp | 3. Manda Festivali’ne büyük ilgi

Facebook Twitter Linked-in

Eyüp | 3. Manda Festivali’ne büyük ilgi


İstanbul'un sulak alanlarında yürütülen mandacılık faaliyetlerinin varlığı ve kalıcılığının kutlandığı festival, mandacıları, müzisyenleri, çevrecileri, sanatçıları, biyologları, peynir üreticilerini bir araya getirdi.

 

Bu yıl üçüncü kez Eyüpsultan Belediyesi, CLIMAVORE x Jameel at RCA ve İKSV iş birliği ile Ağaçlı Köyü’nde düzenlenen Manda Festivali, İstanbul’un dört bir yanından vatandaşı ağırladı. Bu festival aracılığıyla, İstanbul'un sulak alanlarında yürütülen mandacılık faaliyetlerinin varlığına ve kalıcılığına dikkati çekmek hedefleniyor.

“MEYVELERİN SEBZELERİN MANAVLARDA YETİŞTİĞİNE İNANAN KUŞAKLAR GELİYOR”

 

Renkli görüntülere sahne olan festivalde manda yetiştiricileriyle sohbet eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, “İstanbul’da yeşil alanın, mandacılığın, hayvancılığın, tarımın hayat bulduğu nice güzel yöreleri hala var. Maalesef meyvelerin, sebzelerin artık market ve manavlarda yetiştiğine inanan kuşakların geldiği bir dönemde, böyle cennet bir köşenin burada olması ve direnmesi çok değerli. Ama bu cennet köşenin çok ötesine geçmesi lazım. Ormancılığın, tarımın, hayvancılığın korunması, güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için belediyelere çok önemli görevler düşüyor” dedi.

“TARIM VE HAYVANCILIĞIN YAŞAMASI İÇİN İBB İLE BİR ARAYA GELİYORUZ”

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile özelinde manda yetiştiriciliği olmak üzere tarım ve hayvancılık üzerine geniş kapsamlı bir toplantı yapacaklarını söyleyen Başkan Özmen, şöyle devam etti: “Önümüzdeki hafta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve bizlerin de ortak arzusu, isteği ile Eyüpsultan’ın da dâhil olduğu 7 ilçe özelinde manda yetiştiriciliği olmak üzere Çatalca’da geniş bir toplantı yapacağız. Bu yedi ilçemizde Büyükşehir'in koordinasyonunda manda yetiştiriciliği ve buna bağlı türev ürünlerin daha da gelişmesi, piyasasının, pazarının oluşması her şeyden önce hayvancılığın ve tarımın yaşaması için bir araya geliyoruz. Ortak bir akılla yeni bir vizyon ortaya koyacağız. Önümüzdeki beş yılda da Eyüpsultan’da tarım ve hayvancılığın nasıl geliştiğini hep birlikte göreceğiz.”

“FESTİVALE KATILANLAR KEYİFLİ BİR HAFTA SONU GEÇİRDİ”

Festival kapsamında rehberli yürüyüşler ve atölye çalışmaları düzenlenirken, vatandaşlar yerel üretici pazarında manda sütünden yapılmış lezzetleri tatma, Ağaçlı Köyü’nün güzelliklerini keşfetme imkânı buldu. Konserler, çocuk atölyeleri ve ilk defa düzenlenen manda portre yarışmasıyla katılımcılar, keyifli bir hafta sonu geçirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —