• BIST 100

    9008,87%-0,12
  • DOLAR

    39,19% -0,10
  • EURO

    44,81% 0,23
  • GRAM ALTIN

    4251,41% 2,48
  • Ç. ALTIN

    6711,98% 1,36

Evci çıkmak için Bakan'ın ev adresini kullanmışlar

Ankara'da ortaya çıkan skandal İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından soruşturma konusu haline getirildi. Göç İdaresi Başkanlığı çalışanlarının adının karıştığı skandal sonrası 10 kişi açığa alındı.

Gündem 2.08.2024 09:23:00
Evci çıkmak için Bakan

Evci çıkmak için Bakan'ın ev adresini kullanmışlar


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın resmi ikametgahı, Ankara'da eğitim gören subay adayı askeri öğrencilerin 'Evci' çıkabilmek için kullanıldığı ortaya çıktı.

Göç İdaresi Başkanlığı çalışanları arasında bazı kişilerin neden olduğu skandal Ankara'da ortalığı karıştırdı. Ankara'da eğitim gören yabancı subah adaylarının evci çıkabilmek için verdikleri adres İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ikametgahı çıktı.

Adres doğrulama işlemleri sırasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın evinden iki yabancının ikametinin çıktığı iddia edildi. T24 yazarı gazeteci Tolga Şardan'a göre, İçişleri Bakanı'nın konutuna ikamet izni verilen iki yabancı Kırgız kökenli askeri okul öğrencisi... Son olarak Göç İdaresi Başkanlığı'ndan konuya dair bir açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, Ankara’da bulunan özel konutundan iki yabancı adına kayıtlı iki ikamet izni çıktığı öne sürüldü.

Gazeteci Tolga Şardan, T24’te kaleme aldığı bugünkü köşe yazısında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, Ankara’nın Çankaya ilçesi Atakule bölgesinde bulunan özel konutunda geçici ikamet kaydına sahip iki yabancının ikametinin çıktığını yazdı.

Şardan’ın “Kanımca skandal tanımlaması bile yetersiz kalacak cinsten aktaracaklarım” diye başladığı yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Aldığım bilgiye göre, geçen Mayıs'ta Ankara'nın en önemli ilçesi Çankaya'da yürütülen adres doğrulama işlemleri sırasında film koptu. Çankaya bölgesinde görevlendirilen bir bekçi, elindeki listeye göre denetleme yaparken Atakule civarında bir adrese geldi. Polislerin çevre güvenliğini sağladığı özel mülke gelen bekçi, korumalara elindeki listede adı geçen iki kişinin söz konusu adreste yaşayıp yaşamadığını sordu. Koruma polisleri, elinde listeyle gelen bekçinin durumundan şüphelenip önce alıkoydular, sonra da adresin sorumlusu olan polis merkezine bilgi verdiler.

Tabii bu yaşananlar üzerine ortalık bir anda karıştı. Olayın boyutu bir anda değişiverdi. Zira, bekçinin elindeki listede bulunan ve geçici ikamet kaydına sahip iki yabancının yaşadığı belirtilen adres İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın konutuydu! Fıkra misali başlayan olaylar bir anda krize dönüştü. Yasa dışı göçle mücadele eden bakanlığın en tepesindeki isim olan İçişleri Bakanı'nın konutunda iki yabancının ikamet izni çıkarılmıştı.

MEĞER, ASKERİ OKUL ÖĞRENCİSİYMİŞLER!
Krizin baş göstermesiyle beraber olaydan haberdar olan Yerlikaya'nın talimatıyla müfettiş görevlendirmesi yapılarak süreçle ilgili inceleme başlatıldı. Mülkiye Teftiş Kurulu'nca yürütülen incelemede, Ankara Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün kayıtları deyim yerindeyse hallaç pamuğu gibi atıldı. Yapılan incelemeler sırasında Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nce İçişleri Bakanı'nın konutuna ikamet izni verilen iki yabancının Kırgız kökenli askeri okul öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

İki Kırgız askeri okul öğrencisinin, askeri okulda eğitim görmelerine rağmen hafta sonu "evci" çıkabilmek amacıyla uzun süreli ikamet başvurusu yaptıkları anlaşıldı. Devamında müfettişlerin tespitleri ışığında Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesinde görevden almaların yaşandığı belirtiliyor. Kurumda görevli 10'dan fazla personelin hakkında idari işlem yapıldığı bilgisi var.

Yaşananların bir bölümü böyle. Bundan sonrasında kimi eksik bilgilere ulaşamadığımı itiraf edeyim. Çünkü bu konuda ne İçişleri Bakanlığı ne de Ankara Valiliği'ndeki kaynakların ağzını bıçak açıyor. Skandalın gizlenmesi için ellerinden geleni yapıyorlar."

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Göç İdaresi Başkanlığı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın adresinde "iki yabancı adına kayıtlı ikamet izni çıktığı" haberleriyle ilgili, 9 Mayıs’ta yanlış adres beyanının tespit edildiğini ve gerekli işlemlerin sürdüğünü bildirdi.

Konuyla ilgili Göç İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada, "9 Mayıs 2024’te yanlış adres beyanıyla ilgili durum Göç İdaresi Başkanlığımızca tespit edilmiş olup konuya ilişkin 10 Mayıs 2024’te mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Mülkiye müfettişinin ilk tespitleri doğrultusunda N.N. ve A. H. adlı 2 Azerbaycanlı askeri öğrenci ile 2 sivil şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadeleri yer aldı.

CHP'DEN REZALET TEPKİSİ

Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün yaptığı denetimler sırasında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın konutundan, iki yabancı adına düzenlenmiş iki ikamet izni olduğu ortaya çıktı.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “İki Kırgız kökenli kişi İçişleri Bakanı’nın ev adresini kullanarak sahte ikamet kaydı düzenlemiş. Böyle rezalet olmaz. Burası muz cumhuriyeti mi?” dedi.

''HİÇBİR ZAMAN BU KADAR KÖTÜ YÖNETİLMEMİŞTİ''
Ankara Milletvekili Deniz Demir yaşanan skandalı meclis gündemine taşıdıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Öyle bir noktadayız ki düşünün bir ülkenin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın konutunun adresi ile sahte ikamet kaydı düzenlenebiliyor. Kimse de bunun denetimini yapmıyor. İsteyen istediği gibi oturum izni alabiliyor. Sonra da çıkıp utanmadan bize sınır güvenliğinden bahsediyorlar. Konu hakkında Meclis Başkanlığına soru önergesi verdik. Böyle bir rezalet nasıl yaşanabilir anlamış değiliz. Asırlık Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman bugün olduğu kadar rezil yönetilmemişti! AKP, Türkiye Yüzyılı diye çıktığı bu yolda, güvenlikten eğitime, sosyal hayattan ekonomiye her şeyi berbat etti! Utanmadan hala çıkıp sahte başarı hikayeleri anlatıyorlar. AKP Hükümetinin bakanının evinden sahte ikamet kaydı olan yabancı çıkıyor! Çürümüşlüğün bu kadarına da pes!”

''SKANDALIN ÜSTÜ BASİTÇE KAPATILMAZ''
CHP’li Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yaşananlardan görüyoruz ki ülkemize gelip yerleşim izni almak bu kadar kolay. Bir gün vatandaş kendi evinde bir göçmenin kaydı olduğunu fark edebilir. Bakan bile kendi konutunun güvenliğini, gizliliğini sağlayamıyorsa vatandaş ne yapsın. Konu hakkında sorularımızı İçişleri Bakanına ilettik. Bu şekilde sahte kayıtla ülkede yaşayan kaç yabancı var? Bu yabancıların kaçı sınır dışı edildi? Bakanın evinin adresinin sahte ikamet kaydı için kullanıldığı doğru mu? Bakanlıktan bir an önce açıklama bekliyoruz. Bu skandalın üstü böyle basitçe kapatılamaz!”
 

 

Kurban Bayramı’nda Sofralar Bollukta, Peki Biz Nerede Duracağız?

Deri ihracatçılarından vatandaşlara çağrı | Kurbanınızın eti kadar, derisine de sahip çıkın

Unutkanlıkla başa çıkmak için 10 ipucu

53. İstanbul Müzik Festivali Tekfen Filarmoni’yle Başlıyor

Redington ve Mastercard Güçlerini Birleştiriyor

Duygusal alışveriş eğilimi yükselişte!

Türkiye Finans'a Suudi yönetim hakim oldu

Bayram sevinci hastanede bitmesin | Acemi kasaplara ilk yardım önerileri

Kanserli hastaların tatilde dikkat etmesi gereken 9 madde

3. Nörobilim ve Teknolojileri Kongresi Üsküdar Üniversitesi'nde yapıldı

Uçağa binmeden neler yapmalı | Uçuş öncesi bilinmesi gerekenler

İETT kayıp iki çocuğu ailesine kavuşturdu

Kurban Bayramı'nda et tüketimine dikkat

Meme Kanseri: Erken Tanı Hayat Kurtarır

KAÇUV uzmanları'ndan kanserle mücadele eden çocuklar için önemli uyarı

İstanbul Kurban Bayramı'na hazır

Okan Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

Denizlerde sıfır atık bilinci yaygınlaştırılmalı

Bayramda Şeker Göze Vuruyor

10 Soruda miyom gerçeği

Palandöken | Bu sistem kurban kesimi değil et ticaretidir

Antalya Fashion Week | Tarihi halılar podyum oldu

Fırsat mı yoksa parlayan nesne mi?

Maliye'den sahte emlak beyanına kesin önlem

Kapalıçarşı’da Bir İlk: Moda Çekimi

D.O.Z.' Filminin Galası Yapıldı

Bursa Kebap Evi, Perakende Günleri 2025’e Lezzetiyle Damga Vuruyor!

İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı

TARKAN Avrupa Turnesi 2025  | Yeni Şarkılarıyla Mannheim’da!

İstanbul'da kurbanlık denetimleri başladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR