Tarih: 27.06.2024 01:40

Ergenekon kumpasının hakimlerine ceza yağdı

Facebook Twitter Linked-in

Ergenekon kumpasının hakimlerine ceza yağdı


 

2008 yılında terör örgütü FETÖ yapılanması eliyle Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına kurulan kumpaslar serisinin ilkini oluşturan düzmece delillerle başlatılan Ergenekon operasyonlarında çok sayıda kişiyi yargılayan hakim ve savcılara ceza yağdı. Duruşmaları takip eden Avukat Hüseyin Ersöz, mahkemeden aktardığı bilgilere göre:

“Ergenekon Davası Hakimleri Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Nihat Topal ve Mehmet Fatih Uslu hakkında, Ergenekon Davası’nda kişilerin özgürlüklerini haksız şekilde kısıtladıkları için 18 yıl 27’şer ay hapis cezasına hükmedildi.

İlk Derece Mahkemesi olarak yargılama yapan Yargıtay 8. Ceza Dairesi her bir sanık için “sabit görülen suçu bir suç işleme kararının icrası kapsamında birden fazla kişiye karşı birden fazla kez işlediği anlaşılmakla, sanığa verilen cezadan TCK'nın 43/2. Maddesi delaletiyle 43/1.  maddesi uyarınca takdiren 1/2 oranında artırım yapılmak suretiyle 18 YIL 27 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA” şeklinde hüküm kurdu.

Haklarında Mahkumiyet Kararı verilen sanıklar hakkında yakalama kararı da çıkarıldı. Salonda bulunan tek sanık olan Hüsnü Çalmuk ise tutuklandı. Diğer Ergenekon Hakimi Sedat Sami Haşiloğlu ise firari olduğu henüz yargı önüne çıkarılabilmiş değil.

Ergenekon Hakimi Hüsnü Çalmuk duruşma salondan polis eşliğinde cezaevine götürüldü.”
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —