• BIST 100

    9807,1%0,33
  • DOLAR

    35,93% -0,13
  • EURO

    37,32% 0,69
  • GRAM ALTIN

    3275,49% 0,55
  • Ç. ALTIN

    5244,78% 0,83

Destici: Silah bırakma çağrısı, büyük bir algı operasyonudur

Mustafa İNSAN/MERSİN, () - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısının seçim öncesi açıklandığına dikkat çekerek, "Her iki tarafın da oy kaybetmemek ve oylarını ar

Politika 1.03.2015 17:52:17
Destici: Silah bırakma çağrısı, büyük bir algı operasyonudur

Mustafa İNSAN/MERSİN, () - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısının seçim öncesi açıklandığına dikkat çekerek, "Her iki tarafın da oy kaybetmemek ve oylarını artırmaso adına bir açıklama yapıldı. Kimin açıklamasını okuyorlar? Bebek katilinin. Kandil'e sesleniyor; 'Silahların bırakılması zemininde' diyor, 'Silahları bırakın' demiyor. Ama topluma 'silahları bırakın' çağrısı yaptı gibi bir algı operasyonu yürütülüyor" dedi.
Mersin'de BBP il kongresinde konuşan Mustafa Destici, Tarsus'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının yakalanmasının ardından başlayan idam tartışmalarına değindi. Destici, "Bu olayda hak yerini bulacaksa, bir tane cezası olması lazım o da idamdır. Başka cezası olmaz. Bunu söyleyince, 'idam çok ağır ceza, geri dönüşü olmayan bir ceza' diyorlar. Peki Özgecan ve diğer kadınlarımıza, küçük yaşta çocuklarımıza yapılanlar daha mı hafif, onların geri dönüşü var mı?" dedi.
SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'Nİ SÖĞÜT'E TAŞIYACAKLAR
Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasını da eleştiren Destici, olayın sadece türbe taşımaktan ibaret olmadığını, aslında vatan toprağının terk edildiğini söyledi. Türbenin taşınmasının ardından Ak Partililerin 'Nakletmeseydik de orada 44 askerimiz şehit mi olsaydı?' sözlerine değinen Destici, şunları söyledi:
"Sarıkamış'taki 90 bin yiğit neden şehit oldu? Çanakkale'de, Yemen'de, Balkanlar'da neden şehit verildi? Yoksa toprak parçasının ne önemi var. Eğer o toprak şehit kanı ile sulanmamışsa, uğrunda ölen yoksa vatan değildir. İrade konsa, dik duruş sergilense, kim gelip de orada Mehmetçiğe saldırma cüretini gösterebilir? Bunların hepsi dalavere. Suriye'deki durumun farklı şekilde sonuçlanması durumunda ise, Süleyman Şah Türbesi'ni bu kez şimdiki taşındığı yerden alıp Söğüt'e götürecekler ve Türk halkına, 'Biz 200 yıldır kimsenin yapamadığını yaptık, Süleyman Şah ile Ertuğrul Gazi'yi, yani dede ile torunu buluşturduk' diye sunacaklar."
ÇAĞRI, SEÇİM ÖNCESİ YAPILIYOR
Konuşmasının devamında çözüm sürecine ve PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısına da değerlendiren Destici, hükümetin PKK'yı muhatap alarak meşrulaştırdığını söyledi. Süreç içerisinde terör örgütünün silahlı unsurlarının Türkiye'den çekileceğinin açıklandığının ancak çekilme olmadığını ifade eden Mustafa Destici şöyle devam etti:
"O kadar büyük bir algı operasyonu sürdürülüyor ki, tam da seçim öncesi yapılıyor. Her iki tarafın da oy kaybetmemesi ve oylarını artırması adına bir açıklama yapıldı. Kimin açıklamasını okuyorlar? Bebek katilinin. Kandile sesleniyor; 'Silahların bırakılması zemininde' diyor, 'Silahları bırakın' demiyor. Ama topluma 'Silahları bırakın' çağrısı yaptı gibi bir algı operasyonu yürütülüyor. 'Stratejik bir kongre toplayın' diyor. Yani, 'Şu ana kadar çok önemli kazanımlar elde ettik, bundan sonra da stratejik bir kongre toplayın, şu anda Türkiye Cumhuriyeti'ndeki hükümet acizlik içerisinde, bizimle pazarlık ediyor, tam da seçim öncesi istediğimizi alabileceğimiz bir noktadayız. Stratejik bir kongreyi toplayın ve istediklerimizi alın' diyor. İşin Türkçesi bu, doğrusu bu. Önümüzdeki günlerde bunun böyle olduğunu yaşayacağız ve göreceğiz. Keşke biz haklı çıkmasak. Keşke gerçekten silah bıraksalar, kendilerini lağvetseler. Ama öyle olmayacak. Çünkü 30 yıllık tecrübe bize onu gösteriyor. Eğer PKK'yı iyi analiz ederseniz, hedeflerinin ne olduğunu bilirsiniz. PKK'nın kendi başına hareket etmediğini, uluslararası, batılı güçlerin desteğinde hareket ettiğini, yol haritalarının kendileri tarafından değil, batıdaki stratejik merkezlerde hazırlanan yol haritalarıyla yürüdüklerini görürsünüz. PKK'nın hedefi ayrı bir devlettir."

FOTOĞRAFLI


AKOM'dan İstanbul ve çevresi için fırtına uyarısı

Pınar Gültekin Cinayeti | Yargıtay kararına itiraz

Fahir Atakoğlu belgeselinin ilk gösterimi yapıldı

Mahmut Tuncer'in Kayınvalidesi Yüksel Özsoy hayatını kaybetti

Prof. Dr Şengör'den korkutan uyarı

Çiğdem Bayrak Tör neden tutuklandı?

Deprem bölgesinde 'Rezerv Alan' kabusu

Bahis dolandırıcılığına dikkat

Kız Kardeşim Projesi Yeni Yıldızlarını Arıyor

Her 6 Saniyede 1 Kişi Diyabet Nedeniyle Hayatını Kaybediyor

Yenidoğan Çetesi doktoru İlker Gönen intihar etti

Bağırsaklarınız Gerçekten "İkinci Beynimiz" mi?

EY Jeostratejik Görünüm 2025 raporu yayımlandı

Dengesiz beslenme psikolojiyi bozuyor

TEKNOFEST Kuşağı Engelleri Ortadan Kaldırmak İçin Çalışıyor

İBB, ücretsiz sağlık hizmeti sunduğu taşınmazı geri kazandı

Seydi Taş | Eğlence modeli değişmeli

AKOM uyardı, İstanbul'a kar ve soğuk hava dalgası geliyor4

Atatürk'ün askeri olmak suç sayıldı | Genç teğmenler ordudan atıldı

İmamoğlu'na destek verenlere polis müdahalesi

İngiltere'ye girişlerde vize için yeni dönem

Trafikte yılın ilk üç haftasında ceza yağmuru

Bela okuduğu iddia edilen vatandaş tutuklandı

Kredi Çeşitleri ve Özellikleri: Hangi Kredi Size Uygun?

Kartalkaya’daki Yangın Alarm Veriyor | Yapılarımız Ne Kadar Güvende?

41 Kere İstanbul kitabı ile İstanbul'un izinde

TEKNOFEST’te Büyük Mücadele, Savaşan İHA’lar Sahada

Üç gazeteci gözaltında | Halk TV'ye polis geldi

Makine sektörü İzmir’de buluşuyor

Şanlıurfa'da anne ve iki kızı evinde ölü bulundu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 21 18 0 3 32 57
2.Fenerbahçe 21 16 2 3 33 51
3.Samsunspor 21 12 5 4 11 40
4.Eyüpspor 21 11 4 6 15 39
5.Göztepe 21 10 7 4 13 34
6.İstanbul Başakşehir 21 9 7 5 9 32
7.Beşiktaş 20 8 4 8 8 32
8.Kasımpaşa 21 6 5 10 -3 28
9.Alanyaspor 21 7 7 7 -3 28
10.Rizespor 21 8 10 3 -10 27
11.Trabzonspor 20 6 6 8 10 26
12.Gazişehir Gaziantep 21 7 9 5 -3 26
13.Antalyaspor 21 7 10 4 -16 25
14.Konyaspor 21 6 9 6 -6 24
15.Sivasspor 21 6 10 5 -9 23
16.Kayserispor 20 3 9 8 -20 17
17.Bodrum FK 21 4 13 4 -14 16
18.Hatayspor 21 1 13 7 -17 10
19.Adana Demirspor 21 2 17 2 -30 5

YAZARLAR