• BIST 100

    10727,60%1,39
  • DOLAR

    36,67% 0,20
  • EURO

    39,83% 0,12
  • GRAM ALTIN

    3524,44% 0,22
  • Ç. ALTIN

    5600,10% 0,00

DenizBank 940 Milyon Dolarlık sendikasyon kredisi temin etti

DenizBank yüzde 178 yenileme oranıyla 940 Milyon Dolarlık sendikasyon kredisi temin etti

Ekonomi 13.06.2024 11:07:00
DenizBank 940 Milyon Dolarlık sendikasyon kredisi temin etti

DenizBank 940 Milyon Dolarlık sendikasyon kredisi temin etti

 

 

DenizBank, sürdürülebilirlik temalı Dolar, Euro ve Çin Yuanı para birimlerindeki sendikasyon kredisini %178 oranında yenileyerek 940 Milyon Dolara yükseltti. 

 

20 yeni katılımcının dahil olduğu, toplamda 22 ülkeden 42 banka ile gerçekleşen işlemde; DenizBank’ın kullandırdığı krediler aracılığıyla finanse ettiği emisyonların hesaplanarak karbonsuzlaşma yol haritasının oluşturulması ve Üretici Kart ile çiftçilere sağlanan finansman miktarının artırılması sürdürülebilirlik performans hedefleri oldu.

 

 

Mizuho Bank’in Aracı Banka olduğu işlem, Abu Dhabi Commercial Bank, Emirates NBD Capital Limited ve ICBC Türkiye koordinatörlüğünde gerçekleşti. Emirates NBD Capital, First Abu Dhabi Bank, SMBC Group ve Mashreqbank PSC işlemde Sürdürülebilirlik Koordinatörleri olarak rol aldı. 

 

“Hedefimizde karbonsuzlaşma yol haritamız ve tarımın finansmanı var”

 

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, yaptığı değerlendirmede, finans sektörünün yeşil ekonomiye geçiş sürecinde dönüştürücü rol üstlendiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Yenilediğimiz sendikasyon kredimizde, ilki kredilerimizin emisyonları, ikincisi de tarımın finansmanı ile bağlantılı iki hedefimiz var. Geçtiğimiz Aralık ayında sektörümüze öncülük ederek kredilerin emisyonlarını ölçümleme alanında uluslararası bir inisiyatif olan PCAF’e (Partnership of Carbon Accounting Financials) üye olmuştuk. Bugün de bu işleme imza atarak, PCAF metodolojisi ile kredilerimizin emisyonlarını bilimsel verilere dayalı bir şekilde hesaplamayı ve karbonsuzlaşma yol haritamızı oluşturmayı taahhüt ediyoruz.   Ayrıca yine sektörümüzde bir ilk olan Üretici Kartımız üzerinden sağladığımız finansman hacmini artırmayı hedefliyoruz. Özetle, hem kurumumuzun karbonsuzlaşma yol haritasını belirleyerek bu alanda önümüze somut hedefler koyma hem de ülkemizin kendi kendine yetebilmesinin teminatı olarak gördüğümüz tarımı finanse etme kararlılığımızı yineliyoruz”.  

 

Çin Yuanı diliminin olmasının yanı sıra, işlemde Abu Dhabi Export Office (ADEX) ve India Exim Bank gibi kuruluşların yeni kreditörler olarak yer almasının, müşterilerine dış ticaret alanında farklı piyasalarda özellikli çözümler üretmeye verdikleri önemin bir sonucu olduğunu ifade eden Ateş, “Mevcut durumda sendikasyon kredilerimizin toplamı 2 Milyar Doları geçerken, 2023 yılı başından itibaren Bankamızın ekonomiye kazandırdığı kaynak miktarı 6.5 Milyar Doları aştı. Önümüzdeki dönemde de güçlü finansal yapımızla ülkemize yurt dışından finansman sağlamaya ve bu kaynakları çevresel ve sosyal etkileri gözeten yatırımlara yönlendirmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

 


Restoranlar, Ramazan'da daha çok kazıklıyor

Ramazan’da iftarda hızlı yemek kilo aldırıyor!

İstanbul'da bütün inanç grupları İBB iftar sofrasında buluştu

Sağlıklı iftar sofrası için 10 öneri

Çocuklarımızı gerçekten organik besliyor muyuz?

Ramazan boyunca diş sağlığına dikkat

Emekliden bayram ikramiyesi zammına sert tepki

Görmenin sessiz hırsızı glokom

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Suriye'de Kürt devleti hayal oldu | SDG, Şam'a katıldı

Gebelikte görülen kansızlığın belirtileri

Geri dönüştürülmüş lastikler yeşil ekonomiyi büyütüyor

Kadınlarda tükenmişlik, erkeklerde duyarsızlık

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

TAV’ın dört havalimanına hizmet kalitesi ödülü

İstanbul'da Şubat ayında portakal ve domates zirvede

Bulaşıcı hastalık taşıyan kaçaklar sahte kimlikle yakalandı

Camiden çıkarılan kedi ve yavruları koruma altında

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

Büyü ile korkuttuğu genç kadını intihara sürüklemiş

İlaç üretiminde alarm zilleri çalıyor

EİB, Kadınların Gücüne Güç Katıyor

Halk ucuz et için sabaha karşı kuyruğa giriyor

Çayırhan Termik Santrali, 8 kat ucuza gitti

AKP, Vedat Milör'ün Halk Lokanta ziyaretine soruşturma açtı

TMSF yönetimindeki Maydonoz Döner yeni şubeler açıyor

Ramazan boyunca sağlıklı beslenmenin önemi

Zabıta ekiplerinden fırınlara Ramazan pidesi denetimi

İmamoğlu, İstanbu'da muhtarlara seslendi | Böyle particilik batsın

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 26 21 0 5 37 68
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 25 12 5 8 14 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Gazişehir Gaziantep 25 10 10 5 0 35
9.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
10.Antalyaspor 26 9 11 6 -17 33
11.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR