Tarih: 23.06.2024 21:16

Dağıstan'da DEAŞ saldırısı 10 ölü var

Facebook Twitter Linked-in

Dağıstan'da DEAŞ saldırısı 10 ölü var


 


Terör saldırısı bu kez Rusya Dağıstan'da Mohaçkale'de kendini gösterdi. Terör örgütü DEAŞ'in gerçekleştirdiği bildirilen saldırıda biri polis olmak üzere en az 10 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Kilise ve sinagogu hedef alan teröristlerin elinde rehinelerin bulunduğu açıklandı.
Rusya Devlet Başkanı Putin'in Kuzey Kore gezisi sonrası gerçekleştiriyen saldırının ardından, bazı teröristlerin sahile kaçtığı görüldü. Sosyal medyada yer alan haberlere göre burada en az 4 saldırgandan ikisinin öldürüldüğü ikisinin ise yaralı olarak yakalandığı bilgisi ileri sürülüyor. 
Bu arada Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “18.00 (TSİ) sıralarında Derbent’deki sinagog ve kilise saldırıya uğradı. İlk belirlemelere göre 1 polis öldü, 1 polis yaralandı” ifadeleri kullanılarak, saldırganların beyaz renkli bir araçla olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Çatışma sonrası sinagogda yangın çıkarken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bölge yetkilileri ve soruşturma komitesi üyelerinin de yer aldığı bir ekip kriz masası oluşturdu. Rusya Soruşturma Komitesi tarafından bölgeye uzmanlar gönderilirken, saldırganların kimliklerinin tespit edilerek yakalanmaları için bölgede çalışma başlatıldığı aktarıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —