• BIST 100

    9768,51%1,99
  • DOLAR

    34,03% 0,04
  • EURO

    37,90% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2823,51% -0,04
  • Ç. ALTIN

    4581,54% 0,44

Çömez, 'teğmenler' olayında Erdoğan'a 'korkma' diyerek seslendi

Gazeteci yazar Tuncay Mollaveyisoğlu'nun hazırladığı 12'den programının konuğu olan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Politika 12.09.2024 18:20:00 0
Çömez,

Turhan Çömez, 'teğmenler' olayında Erdoğan'a 'korkma' diyerek seslendi

 

İYİ Partili Çömez, 'teğmenler' olayında Erdoğan'a 'korkma' diyerek seslendi: 'Bu saatten sonra kimse sana darbe yapmaz, yapamaz'

İYİ Partili Çömez'den dikkat çeken 'Medipol' açıklaması: 'Atatürk Orman Çiftliği'nden 555 bin metrekare yer verilmiş'

İYİ Partili Çömez'den 'Narin Güran' yorumu: 'Jandarma Komutanı'nın açıklama yapma mecburiyeti var'

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, usta gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu'nun hazırlayıp sunduğu 12'den programının konuğu oldu. Çömez, Diyarbakır'da 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin yorumlarda bulundu. Kara Harp Okulu Mezuniyeti'ndeki kılıç çatma törenine ilişkin olarak da Erdoğan'a seslenen Çömez, "Hiç korkma, bu saatten sonra kimse sana darbe yapmaz ve yapamaz. Sana darbe yapmaya kalkan olursa biz; demokrasiyi savunanlar olarak karşısına geçeriz ama neticesinde seni sandığa gömeriz" dedi. Çömez ayrıca, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Medipol hastaneleriyle ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken yorumlarını Tuncay Mollaveisoğlu ile 12'den programında açıkladı.

Narin Güran cinayeti soruşturmasında Narin'in 19 gün sonra bulunmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çömez, şunları söyledi:

'JANDARMA KOMUTANI DA AÇIKLAMA YAPMALI'

"Sizin aracılığınızla İçişleri Bakanı'na soruyorum; Acaba Narin'in ailesiyle söz konusu Jandarma Komutanı'nın bu olaydan önceye dayanan bir hukuku, dostluğu var mıydı? Siyasilerle dostluğu var ailenin, çünkü AKP'li siyasiler bunu açıkça deklare ettiler ama Jandarma Komutanı'nın da bu konuyla ilgili açıklama yapma mecburiyeti var. Jandarma komutanının eşi orada yargıda önemli bir makamda mı? Bu ailenin başka davaları var mı? Bu davalar nerelerde görüldü, bunların hepsinin konuşulması lazım. Demokrasi şeffaflıktır. Demokrasi hesap verme rejimidir. Bir yavru ellerimizin arasından kaydı gitti ve bir cani katletti. Bir sürü insan sayısını bilemediğimiz insan bu yavrunun katline göz yumdu, sessiz kaldı ve bununla ilgili hiçbir açıklama yapmadı"

'MERSİN'DE YUVAYA VERİLEN ÇOCUK PKK'YA KARIŞMIŞ'

"Mevcut Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'yla çok ciddi tartışmalar yaşadık, soru önergeleri verdim karşılık bulamadım" diyen Çömez, "elimde öyle ciddi bilgi ve belgeler var ki dehşete düşersiniz" diyerek Mersin'de yaşanan bir olayı aktardı.

Çömez şunları aktardı:

"Mersin'de çocuk 4 yaşında devlete, Mersin Çocuk Yuvası'na teslim edilmiş ve aile parçalanmış, çocuğa sahip çıkamamış. Yıllar sonra aile çocuğu bulmaya gidiyor, çocuk yok. Çocuk nerede biliyor musunuz? PKK'ya karışmış. Daha sonra yakalanıp cezaevine konmuş. 16 yaşında çocuk, devletin koruması altındaki çocuk, yuvadan kaçıyor, kaçırılıyor veya devrişiliyor. Polis tarafından yakalanıp cezaevine konuyor. Ailenin haberi yok. Ben cezaevinde çocukla konuştum ve çocuk dedi ki benim gibi başkaları da var."

ESKİ BAKAN KOCA'NIN MEDİPOL HASTANELERİ

İYİ Partili Çömez, Medipol Üniversitesi'ne ilişkinde çarpıcı iddialarda bulundu. "Sorumlusu benim" diyen Çömez verilen teşvikleri ve taşınmazları şöyle sıraladı:

"Eski Sağlık Bakanı Fahrettin koca benim okul arkadaşımdır. AKP iktidara geldiğinde bu ülkede Medipol diye bir hastane yoktu. AKP iktidara gelmesiyle beraber bu hastaneler kurulmaya büyümeye ve semirme başladılar. Teker teker adresini veriyorum, sorumlusu benim size de dava açarlarsa sorumlusu benim.

'AKŞAM YATAĞA AÇ GİREN ÇOCUKLAR ADINA SORUYORUM'

Buradan da ilan ediyorum ve bu adama milyarlarca liralık teşvik, milyonlarca dolarlık teşvik Unkapanı'nda Tekel'in binaları, Beykoz'daki Tekel'in arazileri, Üsküdar'da vatandaş arazisini 4 bin 500 metrekare arazisini devlete vermiş, hazineye vermiş, 'alın bununla okul kurun, bu geleceğin istikbali olan yavrular burada okusun' diye vermiş, götürülmüş bu adamın hastanelerine verilmiş. O da yetmedi Ankara'daki gar binası, onun yanında bir sürü bina, Atatürk Orman Çiftliği 555 bin metrekare yer verilmiş adamın hastanelerine. Ben de diyorum ki; Arkadaş niye verdin? Niye aldın? Neden aldın? Bu kadar millet aç, sefil. Sen niye yandaşlarını korudun? Bana hesap ver diyorum... Bunu kendi adıma sormuyorum, bizi izleyen vatandaşlar adına soruyorum. Akşam yatağa aç giren çocuklar adına, sabah yataktan aç kalkan insanlar adına soruyorum.

'BEN BUNUN HESABINI SORMAK ZORUNDAYIM'

Narin cinayetiyle ilgili, "Narin meselesinde büyük ihmaller var, büyük hatalar var" diyen Çömez, "19 gün sonra bir dere yatağında bulunmuş, 1.5 kilometre mesafede. Onu orada bulamadıysanız, nerede sizin dronelarınız, nerede sizin jandarmanız, arama timleriniz, birçok cihazlardan bahsediyorsunuz. Bir çocuğun cesedi bulunmaz mı? Nasıl bulamadınız? Ben bunun hesabını sormak zorundayım" ifadelerini kullandı.

'YASAMA DA YÜRÜTME DE YARGI DA BİZDE' DEMİŞTİ'

Çömez ayrıca, Narin Güran cinayetindeki açıklamalarıyla tepki çeken AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu için, "hiç unutmuyorum çok derinden yaralamıştı beni o zaman sürgün yıllarındaydım" diyerek 8 yıl önceki, "Yasama da bizde, yürütme de bizde, yargı da bizde, her şey bizde kardeşim" sözlerini hatırlattı.

'KASIM AYI İTİBARİYLE ÇOK CİDDİ ÇİFTÇİ İFLASLARI OLACAK'

Ekonomik krize ilişkin çitçinin borçlarına dikkat çeken Çömez, kasım ayına dikkat çekerek, "Şu anda köylü çok derin bir borç krizi içerisinde. Ziraat Bankası'na, Denizbank'a, Tarım Kredi Kooperatifi'ne, Pancar Kooperatifi'ne inanılmaz borçlanmışlar. Emeklerinin karşılığını alamadılar. Maaliyetlerini bile karşılayamadılar, ürünler sokakta. Göreceksiniz Kasım ayı itibariyla çok yoğun tarla satışı olacak Türkiye'de. Çok ciddi çiftçi iflasları başlayacak. Siz 'Beşli Çete'ye 240 milyar dolarlık ihale vermişsiniz, utanmadan sıkılmadan bu adamlara 128 kere vergi indirimi yapmışsınız, vergi almamışsınız. Devlet bankalarından, kamu bankalarından kredi vermişsiniz. Gerisini takip etmemişsiniz. Devlet bankalarından götürüp Ayhan Bora Kaplan'ın çetesine milyarlarca kredi vermişsiniz gerisini takip etmemişsiniz, şimdi köylünün yakasında" dedi.

'ERDOĞAN KİR ARIYORSA, ETRAFINA BAKSIN'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kara Harp Okulu'ndaki kılıç çatma töreni sonrası, "Milli Savunma’yla görüşmelerimizi yaptık ve bunların süratle temizlenmesi için de adımlarımızı atıyoruz" açıklamasına tepki gösteren Çömez, "Nereden temizliyorsun sayın Erdoğan bu çocukları. Asıl kir arıyorsa, dönsün etrafına baksın. Yolsuzluklara baksın. Erdoğan eğer bir şey temizleyecekse, bu ülkeyi mafyadan kaçakçılardan temizlesin. Bu ülkeyi soygunculardan rantiyecilerden temizlesin. Uluslararası kriminal tipler Türkiye'yi mesken tuttu. Uluslararası uyuşturucu baronları geldiler ellerini kollarını sallaya sallaya icra ediyorlar, cinayet işliyorlar, onlardan temizle bu ülkeyi" ifadelerini kullandı.

'SANA DARBE YAPMAYA KALKAN OLURSA...'

Çömez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'korkma' diyerek seslenerek, "Sayın Erdoğan hiç korkma! Hiç korkma bir daha söylüyorum. Hiç korkma, bu saatten sonra kimse sana darbe yapmaz ve yapamaz. Sana darbe yapmaya kalkan olursa biz; demokrasiyi savunanlar olarak karşısına geçeriz ama neticesinde seni sandığa gömeriz. Darbe paronayı yüzünden kimsenin istikbalini tanzim etmeye kalkma. Bu ülkenin siyasetini tanzim etmeye kalkma. O darbeyi yapanlar senin bir zamanlar, "Ne istediniz de vermedik" dediğin, senin zamanında senin Başbakan, Cumhurbaşkanı olduğun dönemde orduya girmiş olanlar. Dolayısıyla sen onlara laf söyle. "Ne istediniz de vermedik" demenin hesabını ver önce" dedi.

'O ÇOCUKLARA LAF EDECEĞİNE DİYANET İŞLERİ'NE SÖYLE'

Çömez, teğmenler kriziyle ilgili olarak Erdoğan'a, "O kılıçlar bu ülkeyi bölmeye kalkan bu ülkeye tasallut eden varsa onlara kalkar" dedi.

Çömez sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sen o çocukların gösteri kılıçlarına laf edeceğine önce uyduruk kılıçlarla hutbeye çıkan Diyanet İşleri'ne (Ali Erbaş) laf söyle. Veya senin eski Sağlık Bakanı'nın üniversitesinden mezun olurken kılıç sallayan Suriyelilere laf söyle. Ne işin var senin bu pırıl pırıl gençlerin kendi mesleklerinin bir parçası olan gösteri kılıçlarına laf ediyorsun. O kılıçlar millete kalkmaz. O kılıçlar sana kalkmaz. O kılıçlar bu ülkeyi bölmeye kalkan bu ülkeye tasallut eden varsa onlara kalkar"

TEK ADAM REJİMİ

"Bu ülkenin en önemli meselesi, tek adam rejiminden, bu ucube anlayıştan, bu desotik düzenden, antidemokratik teamüllerden kurtulmasıdır" diyen Çömez, "Türkiye'nin yeniden kendine gelmesidir. Onun için samimiyetimle söylüyorum; ülkesini seven herkesin hangi görüşten olursa olsun, tüm yurtseverlerin temel sorumluluğu bu tek adam ucube düzeninden Türkiye'yi kurtarmaktır" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'NİN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP lideri Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığına ilişkin çağrısını da yorumlayan Çömez şunları kaydetti:

"CHP dedi ki; biz erken seçim istiyoruz. Peki ne zaman istiyoruz? 2025'in Kasım'ında istiyoruz. Yani iki buçukuncu yılda istiyoruz ve dedi ki Erdoğan çıksın karşımıza, aday olsun. Biz onu sandıkta yenelim. Bakın Erdoğan artık muhalefet artık hata yapmazsa ve doğru düzgün çalışırsa, tarihin karanlık sayfalarına gömülecek ve bir daha bu ülkede ideolojik saiklerle iktidara gelmiş hiçbir anlayış olmayacak."


İmamoğlu | Partizan akıl insanların en büyük düşmanıdır

Mavi, 2024 yılına ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı

Hizbullah'ın çağrı cihazlarına siber saldırı

Finlandiya hakkında duymadığınız ilginç bilgiler

Kadınlar, KADEM İnovasyonda Kadın programı için yarışıyor

İBB'den Kadıköy'e bir öğrenci yurdu daha

Bireysel Emeklilik Sisteminde Yeni Dönem!

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlama neden oldu?

Sarsılmaz, yeni nesil ürünleriyle Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı’nda

Arnica Frig Ultra Maratonu 8 Ülkeden 800 Sporcuyu Ağırladı

Adana’da İşçileri Çalışmak Değil, Sıcak Yoruyor

Simge Sağın konserinde densiz hayran şoku

SOCAR emisyon izleme için Honeywell'i seçti

Copa Çin'deki yapılanmasını genişletti

Çocukların beslenme çantasında bu besinlere yer verin…

Alışılmışın Dışında Bir Menü: ‘Şeflerin İlk Şefleri’

İzmir'de tacizci kuryeyi halk linç etmek istedi

Trabzonspor'un acı kaybı | Efsane başkan Ekinci hayatını kaybetti

Masum Görünen Tehlikeli Gerçek: Uyku Keki

Akira Back, 25 Eylül’de İkinci Kez İstanbul’a Geliyor!

Ayder Gastronomi Turizmiyle Parlayacak!

Ünlü oyuncuların Sıfır Kilometre filminde bisiklet keyfi

Anadolu Isuzu tam elektrikli yeni modeli BIG.e Hannover Fuarı'nda

Hyundai ve IVECO’dan IAA 2024'te Elektrikli Ticari Şovu.

Ford Trucks, yeni nesil ürünlerini Hannover Fuarı’nda götürüyor

2024 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Necati Tosuner’in

Borusan Spor Kulübü Festivali’ne Borusanlıların 80. yıl coşkusu damgasını vurdu

Azmi Karamahmutoğlu, HÜDA-PAR'a sert çıktı | Gücünüz yetmez

İstanbul'a 21 yeni kreş daha açılıyor

Gündemi takip ederken psikolojik sağlığınızı riske atmayın!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR