• BIST 100

    10028,37%-0,01
  • DOLAR

    34,13% 0,08
  • EURO

    38,23% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2914,49% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4770,63% 0,00

Çok sevilen BKM yapımları artık GAİN’de!

BKM’nin Türk sinemasına kazandırdığı, her biri izleyiciye bambaşka duygular yaşatan eserler artık GAİN’de…

KÜLTÜR - SANAT 25.09.2024 13:50:00 0
Çok sevilen BKM yapımları artık GAİN’de!

Çok sevilen BKM yapımları artık GAİN’de!

 

Unutulmaz oyunculuk performanslarının etkileyici hikayelerle buluştuğu yapımlar arasında müzikalden komediye, dramdan aşk hikayesine, her zevke yönelik bir seçenek var!



 

“Münakaşa”

Yılmaz Erdoğan’ın keskin zekâsını ve derin mizah anlayışını sahneye taşıyan “Münakaşa”, sadece bir komedi gösterisi değil, aynı zamanda hayatın gerçeklerine ayna tutan bir tek kişilik gösteri… Mizah ile hicvi harmanlayan Erdoğan’ın kariyeri hakkında merak edilenleri de anlattığı gösteri, Türk tiyatrosunun unutulmazlarından biri… “Münakaşa”, sadece GAİN’de…

 

“Alice Müzikali”

Modern sahne teknolojisini görsel şölenle buluşturan “Alice Müzikali”, ilk kez sahnelenmeye başladığı 2019 yılında izleyicilere büyüleyici bir tiyatro deneyimi yaşatarak hızla kültür-sanat gündemine oturmuştu. Eleştirmenlerden de tam not alan yapım, genç ve yetenekli kadrosu, akıllara kazınan performansları ve çarpıcı koreografisiyle Türkiye sahnelerine yeniden altın çağını açtı..

23. Afife Tiyatro Ödülleri’nde ‘Haldun Dormen Özel Ödülü’ ve ‘En İyi Koreografi Ödülü’nü kazanan müzikalde Serenay Sarıkaya, Alice olarak seyirci karşısında... Sarıkaya’ya Ezgi Mola, Enis Arıkan, Şükrü Özyıldız, İbrahim Selim ve Merve Dizdar gibi ünlü oyuncular eşlik ediyor.

Lewis Carroll tarafından yazılan ve bugüne kadar 174 dile çevrilen “Alice Harikalar Diyarında”, edebiyatın eşsiz eserlerinden… Serdar Biliş’in yönetmenliğinde; Tuluğ Tırpan’ın müzikleri, Beyhan Murphy’nin koreografisi, BKM, Zorlu PSM ve id ortak prodüksiyonuyla hayata geçirilen müzikal, şimdi, sadece GAİN’de…

 

“Tatlım Tatlım”

Aşkın eğlenceli ve kaotik hallerini beyaz perdeye taşıyan yapım, dört ayrı çift üzerinden bir ilişkinin başlangıcından sonuna kadarki süreçleri komik bir dille anlatıyor.

Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı ve Demet Akbağ ile senelerce kapalı gişe oynadıkları “Haybeden Gerçeküstü Aşk”ın uyarlaması olan filmde Gupse Özay, Büşra Pekin, Aylin Kontente, Şebnem Bozoklu, Bülent Emrah Parlak, Çağlar Çorumlu, Serkan Keskin ve Fatih Artman başrolde. Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı romantik komedinin senaryosu da yine Erdoğan'a ait.

 

“Hedefim Sensin”

Çiğ köfte satarak geçinen Zekeriya Taştan’ın çenesini tutamaması başını derde sokar ve İstanbul’u terk etmek zorunda kalır. İlk defa gittiği Gökçeada ise Zekeriya için adeta bir dönüm noktası olur. 

Ata Demirer’in kaleminden çıkan film, hayatın neşeli yönlerini hatırlatan bir komedi… Başroldeki Demirer’e Demet Akbağ, Tarık Ünlüoğlu, Gonca Vuslateri, İlker Aksum, Erkan Can gibi ustalar eşlik ediyor. 

 

“Yol Arkadaşım”

Kurban Bayramı arifesinde işten kovulan ilaç mümessili, sevgilisinin ailesiyle tanışmak için Ayvalık'a gitmelidir. Ama bulduğu yol arkadaşı, işini epey zorlaştıracaktır…

Hayatın beklenmedik anlarını mizahın sıcaklığıyla birleştirerek, izleyiciye dostluk, macera ve aşk dolu bir hikaye sunuyor.

Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak’ı buluşturan filmi Bedran Güzel yönetti.

 

“Kelebeğin Rüyası”

Hayatın en zor anlarında bile sanata ve hayallere sığınan iki genç şairin öyküsüyle izleyiciyi derinden etkileyen, zamanın ötesinde bir film… Müthiş oyunculukları ve şiir tadında diyaloglarıyla Türk sinemasının en özel yapıtlarından biri olan “Kelebeğin Rüyası”nda Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Taner Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan rol alıyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan'ın üstlendiği, çekimlerin Zonguldak ve İstanbul'da yapıldığı film, Zonguldaklı madencilerin de öyküsüne değiniyor. Özellikle Kıvanç Tatlıtuğ performansıyla büyük övgü toplamıştı.

 

“Ekşi Elmalar”

Türkiye’nin yakın tarihine duygusal ve nostaljik bir yolculuk yapmak isteyenler için… Komedi ile dramı harmanlayan film, doğanın ve insan ilişkilerinin değişkenliğini odağına alıyor.

Sert mizacıyla tanınan Belediye Reisi Aziz Özay, eşi Ayda ve kızları Muazzez, Türkan ve Safiye'nin öyküleri 1970'li yılların sonunda Hakkari'de başlar, 1990'lı yılların sonunda Antalya’ya dek uzanır. Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Farah Zeynep Abdullah, Şükran Ovalı ve Songül Öden yer alırken kadroda kendilerine Şükrü Özyıldız, Fatih Artman, Ersin Korkut, Caner Cindoruk, Cezmi Baskın ile birlikte, Aziz Özay rolünde Yılmaz Erdoğan eşlik ediyor. 

 

“Berlin Kaplanı”

Almanya-Türkiye ekseninde kültür farklarını komediyle harmanlayan, kahkaha dolu bir hikaye. Ata Demirer’i Berlin’de boksörlük ve bodyguardlık yapan Ayhan Kaplan rolünde izlediğimiz film, Tarık Ünlüoğlu, Necati Bilgiç, Özlem Türkad, Nihal Yalçın, Cengiz Bozkurt ve Tim Seyfi gibi isimleri buluşturuyor. 

 

“Vizontele”

Türk sinema tarihinde bir dönüm noktası olan “Vizontele”, yerel yaşamı mizahi ve dokunaklı bir dille anlatan, en etkileyici filmlerden… Yılmaz Erdoğan ve Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliğinde çekilen film, Anadolu’nun bir köyünde yaşayan halkın, televizyonla tanışma sürecini anlatırken izleyicileri geçmiş zamana, duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Köy hayatının basitliği ile modern dünyanın karmaşıklığını ustalıkla harmanlayan filmde Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Cem Yılmaz, Altan Erkekli, Cezmi Baskın gibi efsane isimler rol alıyor.

 

“Kocan Kadar Konuş” 

Kadınların aşk, evlilik ve toplum baskısı arasında verdiği mücadeleyi eğlenceli ve samimi bir şekilde anlatan “Kocan Kadar Konuş” modern Türk sinemasının en sevilen örneklerinden biri.

Başrolde Ezgi Mola ve Murat Yıldırım. Filmin yönetmeni ise Kıvanç Baruönü.

 

“Deli Dumrul”

Deli Dumrul’un hikayesini anlatan filmde Dumrul, kalbi aşkın ateşiyle yanmakta olan bir adamdır. Aşkı uğruna Azrail’e ve deniz korsanlarına kafa tutar. Sevdiği kıza kavuşabilecek midir yoksa deniz korsanlarına yenilecek midir?

Destanların modern bir yorumla beyaz perdeye taşındığı filmin senaryosu, yönetmenliğini de üstlenen Burak Aksak’a ait. Filmin kadrosunda Şahin Irmak, Cengiz Bozkurt ve Eda Ece var.

 

“Tek Kişilik Dev Kadro”

Ata Demirer’in sahnedeki ustalığını gözler önüne serdiği; tiplemeleri, ince esprileri ve sahne enerjisiyle unutulmaz bir performans…

 

“Eyvah Eyvah”, “Eyvah Eyvah 2”, “Eyvah Eyvah 3”

BKM’nin bu çok sevilen serisi iyi, ince düşünülmüş esprilerle bezeli... Sıcak Ege kasabalarının ruhunu ekrana taşıyan, kahkaha ve duygusallığı ustaca harmanlayan “Eyvah Eyvah” Çanakkale Geyikli'de klarnet çalarak hayatını devam ettiren ve beklenmedik olayla İstanbul'a gelen Hüseyin ile ona kucak açan Firuzan'ın hayatını anlatıyor. Ata Demirer ve Demet Akbağ’ın başrolü paylaştığı filmin senaryosu Demirer imzalı. 

 

“Niyazi Gül Dörtnala”

Veteriner hekim Niyazi Gül’ün başına gelen komik olaylarla dolu bu film, Ata Demirer’in yaratıcılığı ve mizah anlayışını bir kez daha gözler önüne seriyor. Absürt komedi sevenler için eğlenceli bir yapım.

 

“Olanlar Oldu”

Zafer ve annesi Döndü Hanım Ege’nin bir kıyı kasabasında birlikte yaşamaktadır. Yaşı geçmekte olan oğlunun kasabanın güzeli Mehtap’tan ayrılmış olmasına ve hala evlenmemiş olmasına üzülen Döndü, bu gidişata son vermek için harekete geçer. Bu esnada mütevazı teknesinin sorunlarıyla boğuşan Zafer’in yaptığı mavi turda olanlar olur! Zafer ünlü dizi oyuncusu Aslı ile tanışır ve ikili arasında önüne geçilemez bir çekim başlar. Ancak Aslı Döndü Hanım'ın ideal gelini olabilecek midir? 

“Olanlar Oldu”, bir Ege kasabasında geçen komik bir aşk hikayesini anlatırken, Ata Demirer’in oyunculuğu izleyiciyi kahkahalara boğuyor.

 

“Ata Demirer Gazinosu”

Ünlü komedyen Ata Demirer’in sahne performanslarının en keyifli örneklerinden biri... Hem nostaljik bir gazino atmosferi sunan hem de Demirer’in mizah anlayışıyla bezenmiş bu gösteri, izleyicilere kahkaha dolu anlar yaşatıyor. Ata Demirer, seslendirdiği Türk sanat müziği parçaları ve unutulmaz taklitleriyle izleyiciyi zamanda bir yolculuğa çıkarırken, Türkiye’nin eğlence dünyasına bir saygı duruşunda bulunuyor.


Sanat Güneşi Zeki Müren Kabri başında anıldı

Kedi köpek mamasında ihracat hedefi 140 milyon dolar

Robot süpürge pazarında Roborock rekoru

Dünyanın dört bir yanına seyahatte BookingAgora güvencesi!

Çok sevilen BKM yapımları artık GAİN’de!

İBB Gençlik ofislerinde güz dönemi eğitimleri başlıyor

Yedi İklimden Türküler Konseri ile Türk Halk Müziği Ziyafeti

Türk ilaç şirketi Gen'den Sedef hastalığı için umut veren ilaç

FYZoo Bu Hafta Sonu Sizi Bekliyor!

Zorlu Holding, 2023 sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Uyuyan kripto cüzdanlar yeniden aktifleşiyor

Kaleseramik iki stratejik atamayla pazarlama yönetimini güçlendirdi

Ditaş Kadın Denizciler Gelişim Programı 3. Yılında!

Elmer Kütüphanesi üç yeni kitapla büyümeye devam ediyor

İstanbul itfaiyesi 310 yaşında | İmamoğlu itfaiye teşkilatını ağırladı

Arzum ikinci çeyrek sonuçlarını paylaştı

Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu

Suriyeli sığınmacılar ülkelerine dönüş için ikna edilmeli!

Şekerbank’tan Ahilik Haftası’nda esnafa özel kampanya

Kitap | Beagle’ın Yolculuğu Can Yayınları’ndan çıktı

EMO | Telekomünikasyon Tarifelerindeki "Kota Aşımı" Oyunu Bozulsun

Macaristan Sağlık Endüstrisi | Yenilikçilik ve Küresel Etki

İyi temizlenmeyen diş araları çürük riskini artırıyor

BDDK düğününde, denetlenen şirketler altın takma yarışına girdi

İstanbul'da Kültür Buluşmaları Sivas ile devam ediyor

Türkiye'de gençlerin gelecek kaygısı derinleşiyor

Yeni Renault Captur Türkiye'de

Sanatçı Dila Naz Akgün sergisi | Toprakla Ateşin Aşkı

2024 Yapay Zekâ Entegrasyonu Yılı Oldu

Beyin Sağlığı İçin Uyku Sürelerine Dikkat!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 6 6 0 0 15 18
2.Fenerbahçe 6 4 1 1 9 13
3.Beşiktaş 5 4 0 1 7 13
4.Samsunspor 6 4 2 0 4 12
5.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
6.Göztepe 5 2 0 3 5 9
7.Eyüpspor 6 2 1 3 3 9
8.Konyaspor 6 2 2 2 -1 8
9.Sivasspor 6 2 2 2 -1 8
10.Antalyaspor 6 2 2 2 -3 8
11.Kasımpaşa 6 1 2 3 -2 6
12.Alanyaspor 6 1 2 3 -3 6
13.Bodrum FK 6 2 4 0 -4 6
14.Trabzonspor 5 0 0 5 0 5
15.Gazişehir Gaziantep 5 1 3 1 -3 4
16.Rizespor 6 1 4 1 -11 4
17.Kayserispor 5 0 2 3 -4 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 6 0 5 1 -9 1

YAZARLAR