• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Politika
  3. CHP ziyareti sonrası Özdağ'dan önemli açıklamalar
Politika
Yayınlanma: 04 Temmuz 2024 - 16:22

CHP ziyareti sonrası Özdağ'dan önemli açıklamalar

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Liderler görüşmenin sonrasında bir ortak basın açıklaması düzenledi.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP ziyareti sonrası Özdağ'dan önemli açıklamalar
CHP ziyareti sonrası Özdağ'dan önemli açıklamalar


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret ederek Türkiye'yi adeta istila eden yabancılar, Suriyeli geçici koruma statüsündeki sığınmacıların geri gönderilmesi konusunda görüşlerini paylaştı.

CHP ziyareti sıraında Zafer Partisi heyetinde şu isimler yer alıyor:

"Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız, Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan."

CHP lideri Özgür Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Türkiye'nin çözülmesi gereken bir kaçak göçmen sorunu var. Zamanında Esad'la görüşün dediğimizde tepki gösterenler şimdi 'tatil yapabiliriz' diyor. Avrupa Birliği'nin elini taşın altına sokarak ki bunu tüm muhataplarımızla görüşüyoruz.

Biz Zafer Partisi'nin tekliflerini aldık, değerlendireceğiz."

Ümit Özdağ ise "Toplantının amacı Türkiye 'daha güvenli olsun'du. Görüşmelerimizin devam edeceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun Merih Demiral'ın bozkurtlu sevincine ilişkin soru sorması üzerine 'bozkurt' işareti yapan Özdağ, şunları söyledi:

"Almanya'nın Bozkurt işareti yapanlarla değil, Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha iyi olur."

Özgür Özel ise aynı soruya "UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Ama bu tartışmayı Türkiye'de büyütmek, köpürtmek başta milli takıma zarar verir. Bundan birkaç yıl önce başka bir futbolcu zafer işareti yapınca, bugün bu işareti savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendilerini sorgulamaya davet etmek gerekir" cevabını verdi. 

HER GÜN SINIRLARIMIZI BİN 250 KİŞİ KAÇAK GEÇİYOR

Prof. Dr. Ümit Özdağ: Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanını ve Genel Merkezini ziyaret ettik. Ziyaretin nasıl yapılacağına dair bayramda zaten bir sohbetimiz olmuştu. Ülkemizin en önemli gündemi, hiç şüphesiz yaşayan 13 milyon sığınmacı ve kaçak ve her gün bin ile bin 250 kişi sınırlarımızdan geçerek Türkiye'ye girip değişik illere dağılıyorlar. Bunların durdurulması, bu sayının azaltılması konusunda bazı somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerimiz vardı.

Bu önerilerimizi Sayın Genel Başkana ve Cumhuriyet Halk Partisi heyetine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde üzerinde düşünülmesi için ilettik. Sağolsunlar, ilgiyle dinlediler, not aldılar, bazı sorular sordular ve belirli değerlendirmeler yaptık bu yasal düzenlemelerle ilgili. Bunlardan bir tanesi, Ottawa Anlaşmasından Türkiye'nin geri çekilmesiyle ilgili bir öneri.

Diğeri ise, sınırdaki askeri birliklerimizin yeni bir hukuki düzenleme ile silah kullanma yetkisinin genişletilmesi. Bunları değerlendirecekler ve gereken kurumlarla nasıl bir iletişim içerisinde olacağını da ifade etti.

Teşekkür ediyorum tekrar bu toplantı için. Toplantının amacı ‘Türkiye daha güvenli olsun’du ve bu doğrultuda da ben de görüşmelerimizin devam edeceğini umuyorum.

Basın mensuplarının “Bozkurt” işareti üzerinden sürdürülen tartışmaları sorması üzerine Prof. Dr. Ümit Özdağ: Bu Türk milletinin 2 bin yıldan beri işareti. Bozkurtla karşılaşanlar birbirlerine Türk olduklarını göstermek için bozkurt yaparlar. Bu herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok. Afganistan'ın kuzeyinde yaşayan Türkler de yapıyor bunu. Sibirya'da yaşayan Türkler de yapıyor. Azerbaycan'da yapan, Tebriz'de on binlerce kişi yapıyor bunu. Bence Alman devletinin, Bozkurt yapanlarla değil de Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha isabetli olur.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Davutoğlu, fotoğraf sonrası muhalefeti suçladı
Davutoğlu, fotoğraf sonrası muhalefeti suçladı
Bayrampaşa'da AKP kazanana kadar seçimlere devam
Bayrampaşa'da AKP kazanana kadar seçimlere devam
Görevinden Alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Görevine İade Edildi
Görevinden Alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Görevine İade Edildi
Yüksek Askeri Şura(YAŞ) Toplantısı Bugün Yapılacak
Yüksek Askeri Şura(YAŞ) Toplantısı Bugün Yapılacak
Son Haberler
Aksuvital Londra'dan Büyük Ödülle Döndü
Aksuvital Londra'dan Büyük Ödülle Döndü
İrem Derici'den Ahmet Hakan'a sert sözler
İrem Derici'den Ahmet Hakan'a sert sözler
Kız çocuklarına yönelik istismar korkutucu boyutta
Kız çocuklarına yönelik istismar korkutucu boyutta
Çocuğunuz dişleri kaç yaşında
Çocuğunuz dişleri kaç yaşında
Şahika Ercümen yeni rekoruna 3 dakika 21 saniyede ulaştı
Şahika Ercümen yeni rekoruna 3 dakika 21 saniyede ulaştı
The Peninsula London büyük açılışın dük ve düşes ile kutluyor
The Peninsula London büyük açılışın dük ve düşes ile kutluyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.