• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

ÇAGEV, Sanatla İyileştiriyor

ÇAGEV, 2012 yılından bu yana ailelere ve çocuklara psikolojik ve pedagojik destek sunarak sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmaya devam ediyor.

KÜLTÜR - SANAT 10.10.2024 10:51:00
ÇAGEV, Sanatla İyileştiriyor

ÇAGEV, Sanatla İyileştiriyor

Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Vakfı (ÇAGEV), 2012 yılından bu yana ailelere ve çocuklara psikolojik ve pedagojik destek sunarak sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. Vakıf, son dönemde ülkemizde ve dünyada yaşanan savaş, deprem ve pandemi gibi olumsuz olayların toplum üzerinde yarattığı ruhsal zorluklara dikkat çekmek amacıyla "Sanatla İyileşiyoruz" projesini hayata geçirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ithafen başlatılan proje, iş, sanat ve spor dünyasından pek çok tanınmış ismin katkılarıyla hayat buluyor. Proje kapsamında Rahmi Koç, İlber Ortaylı, Semahat Arsel, Dursun Özbek, Zülfü Livaneli, Nebil Özgentürk ve Emirhan Hotiç gibi isimler, “yıkıcılık” kavramından yola çıkarak duygularını tuvale aktardı. Ardından, Bedri Baykam, Muzaffer Akyol, Serkan Küçüközcü, Mehmet Sinan Kuran, Taner Alakuş ve Dora Tuhan gibi usta ressamlar, bu çalışmalara son dokunuşlarını ekleyerek eserleri sanatın iyileştirici gücüyle yeniden yorumladı.

 

Projenin edebiyat, müzik, tiyatro ve sinema gibi sanatın diğer dallarını da içine alarak beş yıl boyunca devam edeceğini belirten ÇAGEV Başkanı Doç. Dr. Elif Koca, “Okullarda zorbalığın, madde kullanımının, canlılara verilen zararın arttığını ve sokaklarda şiddetin yaygınlaştığını üzülerek gözlemliyoruz. Bu gidişata karşı toplumun ruhsal dengesine katkıda bulunmak amacıyla sanat temelli bir proje geliştirdik. Yıkıcılık, içten gelen bir dürtü ve bunu yapıcı alanlara dönüştürmek için çeşitli yöntemlerin olduğuna inanıyoruz. Amacımız, sokaklarda çeşitli suçlara karışan çocukların öfkesini ve isyanını sanatla tanıştırarak ve bu dönüşümü deneyimlemelerine fırsat vererek toplumda şiddeti azaltmaya katkıda bulunmak” dedi.

 

Sanatın Gücüyle Şifa: Sergi ve Panel

 

Proje kapsamında üretilen ilk eserler, 25 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi desteğiyle Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Sergi boyunca, “Sanatla İyileşiyoruz” projesinin amacını ve toplum üzerindeki etkilerini geniş bir kitleye anlatmayı hedefleyen etkinlikler düzenlenecek. 31 Ekim Perşembe günü serginin resmi açılışı ve küratörü Denizhan Özer moderatörlüğünde ve Nebil Özgentürk, Mehmet Sinan Kuran ve Prof. Dr. Tevfika İkiz’in katılımlarıyla düzenlenecek panelde “Ülkemizde ve dünyada insanlık neden yıkıcı; ve sanat bize yıktıklarımızı onarmak için nasıl yollar gösterir?” konusu işlenecek. Etkinliğin sonunda, projenin sağlık hizmetleri destekçisi 36O Sağlık’ın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Kürşad Deniz, piyano performansı ile sanatseverlere keyifli bir müzik deneyimi yaşatacak.

Açık Artırma ile Sürdürülebilir Destek

 

Projenin sürdürülebilirliğini sağlamak ve daha fazla çocuğa ulaşabilmek amacıyla düzenlenecek baloda, sergilenen eserler açık artırma ile satışa sunulacak. Elde edilen gelir ile 12-15 yaş arası 10 bin çocuğa ruh sağlığı taraması yapılacak ve bu taramalar sonucunda psikopatolojik riski yüksek olan bin çocuğa “sanat terapisi” uygulanarak ruh sağlıklarının iyileşmesine destek olunacak.

 

ÇAGEV, bugüne kadar gönüllülerin desteğiyle 25.000’den fazla aileye seminerler vermiş, 10.000’den fazla psikoterapi seansı gerçekleştirmiş, 10.000’den fazla çocuğa gelişim ve ruhsal tarama testi uygulamış; ayrıca down sendromlu çocuklarla tiyatro oyunları sahnelemiş, pandemi döneminde sağlık çalışanlarına psikolojik ilk yardım sağlamış ve Kahramanmaraş depreminde depremzedelere travma odaklı psikolojik destek sunmuştur.

AKOM'dan İstanbul için sağanak yağış uyarısı geldi

AgriGO.AI ile Çiftçiye Yapay Zeka Desteği

Disleksi Nedir, Ne Değildir?

Ankara'yı karıştıran kuyumcu | 100 milyon lira ile kayıp

Suriyeli dolandırıcılar dünyaca ünlü Türk bilim insanını hedef aldı

Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var

Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket!

İzmir’den Yapay Zeka Manifestosu

İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nden 19 Mayıs’a Özel Sergi

Strese karşı etkili 10 adım

AKP'li eski başkandan, polislere hakaret ederek saldırdı

Ford Türkiye Elektrikli Yeni Binek ve Ticari Araçlarını Tanıttı

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Defineciler, hazine uğruna ormanı ateşe verdi

GÜRİŞ, Romanya'nın en büyük batarya projesine imza attı

OPA Bodrum | Sosyetenin yeni gözde mekanı açılıyor

Birleşik Krallık ile Yeni İş birliği Fırsatları

Sosyal medya fenomeni 'Doktorum' diyerek dolandırmış

Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Ganyan bayileri üzerinden rüşvet çarkı kurmuşlar

Türkiye'nin en büyük Sigorta Zirvesi yarın başlıyor

Her 5 çocuktan biri büyüme sorunu yaşıyor

Ümit Gürelman’a Vefa Konseri

Beylikdüzü'nde metrobüsler çarpıştı, ölü ve yaralılar var

Seyyar baz istasyonu kurarak dolandırmışlar

İstanbul depremi için harita yayınlayarak bilgilendirdi

Selçuk Bayraktar'dan sonra Güler Sabancı'yı kopyaladılar

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54

YAZARLAR