• BIST 100

    9685,49%1,73
  • DOLAR

    33,89% 0,03
  • EURO

    37,57% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2813,91% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4526,23% 0,70

Breitling, 140 Yıllık İlklerini Kutluyor

Breitling; 140. yıl dönümünü sene boyunca sürecek etkinlikler, tarihi dönüm noktalarını vurgulayan hikayeler, vintage saat sergisi, sınırlı sayıda üretilen özel modeller ve Zürih'teki Breitling Then & Now pop-up müzesiyle kutluyor

Teknoloji 2.09.2024 08:28:00 0
Breitling, 140 Yıllık İlklerini Kutluyor

Breitling, 140 Yıllık İlklerini Kutluyor

Breitling'in efsanesi, ilklere dayanıyor. 140 senelik tarihi boyunca marka; modern kronografı icat etti, ilk pilot saatini dairesel kaydırmalı cetveliyle donattı, ilk İsviçre kol saatini uzaya gönderdi ve ilk dalış kronografını hayata geçirdi. Ayrıca, ilk otomatik kronograf mekanizmasının geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı, saatteki ilk uluslararası acil durum sinyalini küçülttü, mekanizmalarını %100 COSC sertifikalı hale getiren ilk marka ünvanını kazandı, şimdilerde ise ilk izlenebilir saat ve onun Breitling Chronometrie’de tasarlanıp monte edilen çeşitli üretim mekanizmaları ve benzeri yeniliklerle çığır açmayı sürdürüyor. Bu ilerlemelerin ardındaki hikayeler, Breitling'in "İlklerin 140 Yılı" sloganıyla kutladığı -kilometre taşı niteliğindeki- yıl dönümü boyunca vurgulanacak.

 

 

 

 

2024’ün sonuna dek gerçekleştirilecek kutlamalar, mart ayında dünya etrafında 20 günden az bir sürede tur atmayı başarmış ilk balon olan Breitling Orbiter'ın 25. yıl dönümünde başlayıp Breitling'in arşivlerinden seçilmiş vintage saatlerin bir araya getirildiği Time Capsule sergisi gibi özel etkinliklerle devam etti. Sergi, önümüzdeki aylarda Avrupa, Asya, Amerika, Orta Doğu ve Avustralya'daki 50'den fazla Breitling butiğinde görülebilecek.

Kutlamaların interaktif bir parçası olarak Breitling, ilk pop-up müzesi Then & Now'ı açtı. Zürih'in kalbinde konumlanan müze, Breitling'in tarihini Hava, Kara ve Deniz evrenleri aracılığıyla keşfediyor. Üç dinamik kata yayılan müze, sokak seviyesindeki Breitling Café’yi de içeriyor. Aynı zamanda Breitling, hem popüler hem de daha az bilinen ilklerini anmak için sonbaharda Rizzoli tarafından yayımlanacak 140 Yılda 140 Hikaye adlı kitabı meraklılarıyla buluşturuyor. Breitling CEO'su Georges Kern, "İlklerin 140 Yılı’nı kutlamak, öncü ruhumuzu ve ezber bozan başarılarımızın altını çiziyor, geçmişimizi onurlandırırken geleceğimizi yönlendiriyor. Bu yılki her etkinlik, sergi ve hikaye, mükemmeliyetçiliği bir geleneğe dönüştürmemizi ve yeniliğe olan bağlılığımızı vurguluyor," diyor.

Kronograf tarihi: İlk tek ve çift buton

1915/1934

1915 yılında Breitling, saat 2 yönünde başlatma, durdurma ve sıfırlama işlevlerine olanak tanıyan bağımsız bir tuşa sahip ilk bilek kronografını tanıttı. 1934'te ise kronografın sıfırlama fonksiyonunu ayırıp modern kronografın tasarımını sağlamlaştıran ilk çift sürgü/itici/ sistemini piyasaya sürdü.

Premier: İşlevselliği stille birleştiren ilk kronograf

1943

II. Dünya Savaşı'nın ortasında Willy Breitling, kronografların işlevselliği zarafetle birleştirdiği bir geleceği hayal etti. Üstün işçiliği ve şık tasarımlarıyla ortaya çıkan Premier serisi, rafine zevklerin ve savaş sonrası iyimserliğin bir sembolü haline geldi.

Navitimer: Bileğe takılan ilk uçuş bilgisayarı

1952

Navitimer, pilotların uçuş hesaplamaları için gerek duydukları dairesel kaydırmalı cetvelini barındıran ilk kol saati olarak geliştirildi. Uçak Sahipleri ve Pilotlar Birliği (AOPA) tarafından resmen onaylanan saat, havacıların ikonik cihazı haline gelmenin yanı sıra, Miles Davis ve Serge Gainsbourg gibi ünlü isimlerin de favorisi oldu.

SuperOcean: İlk dalış kronografı

1957

Kronograf içeren ilk dalış saati Breitling SuperOcean, kendi kategorisinde önemli bir ilerleme kaydetti. Model, profesyonel dalgıçların ihtiyaçlarını karşılayan sağlam tasarımı ve su geçirmezlik özellikleriyle yeni standartlar belirledi.

Cosmonaute: Uzaydaki ilk İsviçreli kol saati

1962

24 saatlik kadranı ile özelleştirilmiş bir Navitimer olan Cosmonaute, astronot Scott Carpenter'a 24 Mart 1962'deki Aurora 7 görevinde eşlik ederek uzaya adım atmış ilk İsviçreli kol saati ünvanını kazandı.

Top Time: Kronografı tekrar havalı kılan ilk saat

1964

Breitling'in Top Time modeli, cesur tasarımlar ve gelişmiş kronograf işlevleriyle 1960'ların gençlik ruhunu yakaladı. Thunderball filminde James Bond'un bileğini süsleyerek havalılığın zirvesine ulaşan saat, geniş bir popülerlik elde etti.

Project 99: İlk otomatik kronograf mekanizması

1969

Project 99; Breitling, Heuer Leonidas, Hamilton Buren ve Dubois-Dépraz arasında, dünyanın ilk otomatik kronograf mekanizması Caliber 11'ı yaratmak üzere gerçekleştirilmiş bir iş birliğiydi. Bu inovasyon, otomatik kurma özelliğini kronograf işlevselliği ile birleştirerek saat üretimini kökten değiştirdi.

Chronomat: Mekanik rönesans döneminde bir ilk

1983

Quartz krizi sırasında Chronomat, Breitling'in mekanik saatlere olan bağlılığını simgeliyordu. Frecce Tricolori akrobasi ekibi için tasarlanmış saat, sağlam yapısı ve 15 dakikalık işaretlerde bulunan kabartmalı ibareleri ile mekanik kronograflara duyulan ilginin canlandığını müjdeledi.

Breitling Orbiter 3: Dünyanın etrafında durmaksızın uçan ilk balon

1999

1999 yılında Breitling Orbiter 3, dünyanın etrafında 45,633 km'lik bir mesafeyi 20 günden az bir sürede durmaksızın kateden ilk balon uçuşu tamamladı. Bertrand Piccard ve Brian Jones tarafından yönetilen bu tarihi yolculuk, Breitling'in maceracı ruhu ve teknik gelişmelere verdiği öneme dikkat çekti.

Breitling Chronometrie: İlk %100 COSC taahhüdü

1999

Saat yelpazesinin tamamının olağanüstü hassasiyet ve güvenilirliğini kanıtlayarak Breitling, tüm tasarımları COSC tarafından sertifikalandırılan ilk İsviçreli saat üreticisi konumuna geldi.

Avenger: Askeri havacılıkta ilk isim

2000

2000 yılında tanıtılan Avenger koleksiyonu, benzersiz bir dayanıklılık ve işlevsellik sunarak askeri havacılığın zorlu gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlandı. Saat bugün, askeri personel ve havacılık meraklıları için güvenilir bir yol arkadaşı olmaya devam ediyor.

Breitling, yeniliğin sınırlarını zorlamaya olan bağlılığını sürdürüyor ve 140 yıllık olağanüstü başarılarını kutlarken, marka önümüzdeki yıllar için yeni standartlar belirlemeye devam ediyor.

Breitling, zengin inovasyon geçmişine dayanarak saat yapımcılığının sınırlarını zorlama konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Marka, olağanüstü başarılarının 140. yılını kutlarken önümüzdeki yıllarda da yeni standartlar belirlemeye devam etmeye hazır.

 

BREITLING 

İsviçreli lider saat üreticisi Breitling, 1884 yılında kuruldu. Yenilikçi şirket, modern kronografı icat etti ve navigasyon görevi gören saati geliştirmenin öncülüğünü üstlendi. Dünyanın dört bir yanında endüstriyel-loft tarzında 240’ı aşkın perakende lokasyonu bulunan Breitling, günlük stile uygun, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir lüks marka olarak hala çığır açıyor. Hava, kara ve deniz üçlüsüne odaklanan tüm koleksiyonları, Breitling’in kendine özgü modern-retro tarzını destekliyor. Her saat mekanizmasının olağanüstü kalitesi COSC sertifikalı kronometre statüsü ile onaylanan marka, kendi mekanizmalarını üreten birkaç bağımsız saat tasarımcısı arasında yer alıyor. Bugün Breitling; daha iyi malzemeler, daha iyi üretim, daha iyi ambalaj ve baştan sona izlenebilirlik ilkesiyle harika ürün ve deneyimler yaratıp daha iyisini başarma misyonunu benimsiyor. Klasik saat yapımını en son ve en sürdürülebilir inovasyonlarla birleştiren Breitling; köklü tarihine sahip çıkarken, bir yandan da bakış açısını zamanının çok ötesine taşıyor.


 


Sakarya'da makarna fabrikasında patlama

Peruk altından uyuşturucu çıktı

Gençler, odalarından çıkmadan radikalleşiyor

ESBAŞ, su verimliliğini artırmak için seferberlik başlattı

Tasarruf Finansman sektörünün yıl sonu hedefi 400 milyar TL

İstanbul Metrosu müzisyenlerini seçiyor

İstanbul Modern Sinema’da sezon “Çok Kırmızı” başlıyor

Ege’nin inovasyon sinerjisi katlanarak büyüyor

Selen Beytekin Yaz Akşamlarına Cazın Büyüsünü Getirdi

İBB sahte parfüm satıcılarına göz açtırmıyor

Narin Güran Cinayeti | Silinen telefon kayıtları kurtarıldı

Narin Güran Cinayeti | Yeni detaylar ortaya çıktı

Çocukların beslenme çantalarını nasıl hazırlamalısınız?

Üsküdar'da çocuklar ve gençler için 'Mini Fest' başlıyor

İş Sanat’ın Cuma İş Çıkışı Konserleri Atiye ile Başlıyor

Narin Güran Cinayeti | Baba Arif Güran ilk kez konuştu

Kripto Dünyasında Ethereum ve Ripple ETF Rüzgârı

Uzmanlardan lavabo açıcılarla ilgili kritik uyarı!

Tek Limit şimdi İşCep’te

İBB Meclisi Cemevleri'ni ibadethane olarak tanıdı

36 Değil 336 Saatlik Pil Ömrü için 19 Eylül’ü Bekleyin!

PHANTOM V Flip2 5G özelliklerini duyurdu

Team Paribu, çocukların spor malzemesi ihtiyaçlarına destek olmak için Tunceli’deydi

Apex Legends Space Hunt Etkinliği çok yakında başlıyor!

Amazfit T-Rex 3, IFA 2024’te tanıtıldı

FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi İstanbul'da başlıyor

The Sims 4’ün heyecan verici yeni kit’leri açıklandı!

Yeterli su tüketiminin okul başarısına etkisi

Instagram’ın Creator Lab Live Türkiye buluşması gerçekleşti

İmamoğlu'ndan AB ülkelerine mülteci çağrısı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR