• BIST 100

    9685,49%1,73
  • DOLAR

    33,89% 0,03
  • EURO

    37,57% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2813,91% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4526,23% 0,70

Bozcaada Caz Festivali başlıyor!

Merak uyandıran “Miselyum” teması etrafında şekillenen Bozcaada Caz Festivali’nin Keşif programının detayları belli oldu

KÜLTÜR - SANAT 5.09.2024 11:49:00 0
Bozcaada Caz Festivali başlıyor!

Bozcaada Caz Festivali başlıyor!

 

 

Katılımcılarını kendileri, birbirleri ve dünyayla yeni ve sağlam bağlar kurmaya davet eden Bozcaada Caz Festivali’nin sekizinci edisyonu için geri sayım başladı. 6-7-8 Eylül tarihlerinde Paribu ana sponsorluğunda, Kendine Has, Volkswagen, Jack Lives Here, CarrefourSA, Tchibo, ve Jotun’un katkılarıyla gerçekleşecek olan Bozcaada Caz Festivali, bu yıl biyoçeşitliliğin, sürdürülebilirliğin ve dayanıklılığın da doğal bir modeli olan “Miselyum” temasını odağına alarak, katılımcılarını bu yaklaşım çerçevesinde, birlikte büyümenin, dönüşmenin ve yaratmanın gücünü keşfe davet ediyor. Heyecan verici programı ile katılımcılarını her sene adanın özgün ruhunu caz ve disiplinlerarası etkinliklerle keşfetmeye davet eden Bozcaada Caz Festivali’nin Kombine biletleri tükendi, Günlük biletlere ise hala Biletix üzerinden ulaşılabilir.

 

Bu sene 3dots ve allaturca organizasyonuyla sekizinci edisyonu ile misafirlerini ağırlamaya hazırlanan Bozcaada Caz Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) katkılarıyla 6-7-8 Eylül tarihlerinde, biyoçeşitliliğin, sürdürülebilirliğin ve dayanıklılığın doğal bir modeli olan “Miselyum”u odağına alarak, katılımcılarını bu yaklaşım çerçevesinde, birlikte büyümenin, dönüşmenin ve yaratmanın gücünü keşfe davet ediyor. Üç gün boyunca gerçekleşecek atölye, panel, yürüyüş, tartışma, gösterim, pop-up konser, tadım gibi çeşitli alanlarda 30’u aşkın etkinliğin yer aldığı BCF Keşif programı ile katılımcılar toplulukları ve kendimizi nasıl dönüştürebileceğimiz üzerine odaklanma fırsatı yakalayacak. 

 

Paribu ana sponsorluğunda ve Kendine Has, Volkswagen, Jack Lives Here, CarrefourSA, Tchibo, e Jotun’un katkılarıyla düzenlenecek Bozcaada Caz Festivali’nde, “Miselyum” temasının izini hem sahnede hem de BCF Keşif etkinliklerinde sürmek mümkün. “Biz ne tür ağların üyesiyiz?”, “Parçası olduğumuz topluluklar ile birbirimizi karşılıklı olarak nasıl etkiliyoruz?”, “Bu simbiyotik ilişkide birbirimizi nasıl daha iyi besler, çeşitliliği ve dayanıklılığı nasıl destekleriz?” sorularının peşinden giden festival, BCF Keşif programıyla da katılımcılarını doğanın karmaşık bağlantılarını ve topluluklarımızın benzer yapılarını keşfetmeye davet ediyor. 

 

 

Güncel Meseleler, Yeni Olasılıklar

BCF Keşif etkinliklerinde üç gün boyunca Espas'ın kürasyonunda gerçekleşen ‘Güncel Meseleler, Yeni Olasılıklar’ programı ile katılımcılar, yaratıcı topluluklar ve içerik üreticileri ile savunuculuk alanlarımıza büyüteç tutma fırsatı bulacak.  Program kapsamında gerçekleşecek; ‘Bir İhtimam Denemesi’, ‘Ada Mutfağında Hazırlık’, ‘Mantarlardan Ne Öğrenebiliriz?’, ‘Öğretmenleri Birbirine Bağlamak’ ve ‘İlhamını Al Gel’ başlıklı etkinlikler ile katılımcılar, bireyler ve topluluklar arasında derin ve anlamlı bağlar keşfetmeye, kolektif enerjinin gücünü ele almaya ve yaratıcı güçlerle dünya için pozitif değişimler yapmaya odaklanabilecek.

 

6 Eylül Cuma günü; katılımcıların Gizem Kendik Önduygu’nun rehberliğinde, yeni bir ihtimam kültürü oluşturmanın ve bu kültürü yaymanın yollarını arayacakları ‘Bir İhtimal Denemesi’ çemberi saat 11.00’de Pavli’de gerçekleşirken, Bozcaada mutfağından ilham alan bir yemek uzmanı ve antropolog olan Ümit Hamlacıbaşı’nın yürütücülüğünde deneyimlenecek ‘Ada Mutfağında Hazırlık’ başlıklı atölye ve sohbet saat 16.00’da Ümit Hamlacıbaşı’nın Bağ Evi’nde gerçekleşecek. ‘Güncel Meseleler, Yeni Olasılıklar’ kürasyonu kapsamında 7 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de gerçekleşecek Mantarlardan Ne Öğrenebiliriz?’ oturumunda katılımcılar, döngüsel ekonomi prensiplerine uygun ve biyobozunur çözümler üreten HAU ekibinden Mehmet Çerkezoğlu ve Nurdan Alkan ile doğanın zekâsından nasıl ilham alabileceğimizi keşfedeceğimiz bir yürüyüş yapma ve sohbet etme fırsatı bulacak. Festivalin son günü olan 8 Eylül Pazar ise; saat 11.00’de Pavli’de gerçekleşecek ‘Öğretmenleri Birbirine Bağlamak’ oturumunda katılımcılar, Öğretmen Ağı’nın yeni eş koordinatörleri Irmak Akıncı Canbaz ve Yakup Yıldırım ile bir ağın parçası olduğumuzu fark etmeyi ve bu farkındalıkla nasıl hareket edebileceğimizi konuşma fırsatı bulurken, saat 13.00’de gerçekleşecek “İlhamını Al Gel” sohbetinde, Calling’in kurucusu Can Zeydan ve Bigumigu’nun kurucu ortağı Yalçın Pembecioğlu ile ilham sürecini ve bu ilhamı eyleme geçirme yollarını ele alma imkanı bulacak. 

 

Birlikte büyümenin, dönüşmenin ve yaratmanın gücünü keşfe davet eden BCF Keşif programının detayları;

 

6 EYLÜL CUMA 

Ada’da Festival: Adalılarla 

Moderatör: Serhan Ada

Konuşmacılar: Tuğçe Isıyel, Yahya Göztepe, Ülker Aral, Haluk Şahin        
 Bir festival nasıl “köklenir”? Nasıl, ne zaman, hangi program kadar kimlerle ve nereleri “yer” edineceği soruları da unutulmamalı... Soruların birlikte oluşturulması herkesin sahipleneceği cevapların ilk adımı olacak. 

13.00-14.00 @Salhane

 

Tchibo Şapka Boyama Atölyesi ile Renkleri Keşfet 

Cazın büyüleyici ritmi ve Tchibo kahvesinin sıcak kokusu eşliğinde, renklerin enerjisini keşfetmeye davetlisiniz! Kendi tasarımınızı yaratırken, bu keyifli deneyimle ruhunuzu şapkalara yansıtın. Zeynep Altuntaş̧ yürütücülüğünde gerçekleşecek atölye çalışmasında sezonun vazgeçilmez aksesuarı olan kanvas şapkalar, akrilik boyalarla yeniden hayat buluyor! 

16.30-18.00 @Salhane

Kendine Has Sunar: Korhan Futacı 

Bozcaada’nın eşsiz gün batımının tadını, Korhan Futacı’nın #KendineHas melodileri ile çıkarıyoruz! Bozcaada’da günün en güzel saatlerini büyülü̈ bir müzikle geçirmek ve festivalin #KendineHas anlarını yakalamak için Salhane’de buluşalım! Konsere katılım ücretsizdir. 

19.00-20.00 @Salhane      

 

Kendine Has x CarrefourSa Sunar: Emin Cem Sürer ve Gökhan Sabuncu ile Filtresiz Lezzet ve Eşlikçileri

Yürütücüler: Emin Cem Sürer, Gökhan Sabuncu  
 Lezzet ve keyif tutkumdur diyenler, festivalin tadı damağında kalanlar; Kendine Has x CarrefourSA desteğiyle gerçekleşecek tadım etkinliğine davetlisiniz! 

Gastronomi dünyasının meraklıları için #KendineHas bir deneyimi Emin Cem Sürer ve Gökhan Sabuncu ile yasayacağız! CarrefourSA Lezzet Arası restoran şeflerinin hazırladığı şahane yemekleri leziz biralar eşliğinde tadacak ayrıca yeni bira türleri üzerinde çalışan ve bir inovasyon merkezi olan Yenilik Atölyesi’nin farklı Kraft biralarını tatmak, hikayelerini dinlemek üzere buluşacağız. 

16.00-17.00 @Pavli           

 

Jotun x Onaranlar Kulübü Kolektif Mural Atölyesi 

Onaranlar Kulübü, Jotun ile adaya geri dönüyor!     

Bu atölyede, Uğur Acil'in "Miselyum" temasından ilhamla yaratılan tasarımları seninle tuvale yansıtacağız ve birlikte mural eserleri oluşturacağız. Kolektif bir ruhla gerçekleşecek bu deneyim hem bir birliktelik hem de yaratım süreci olacak. Ortaya çıkacak tuvaller, festival alanlarında sergilenerek festivalin atmosferine katkıda bulunacak. Üstelik, belki de bu tuvaller gelecek yıl ileri dönüştürülerek yeniden hayat bulacak. Sen de bu deneyimin bir parçası olmaya ne dersin? 

12.00-14.00 @Aral Tatil Çiftliği       

 

Jack Talks 

Kolaylaştırıcılar: Gülşah Güray, Kanat Atkaya,     
Görüşülecek sanatçılar: Önder Focan, Cenk Erdoğan      
 Jack Talks'ta Bozcaada Caz Festivali kapsamında Gülşah Güray ve Kanat Atkaya'ya Önder Foccan ve Cenk Erdoğan eşlik edecek! Türkiye’de Caz Kulüpleri ve festivale dair röportajlar ve daha fazlası Jack Talks'ta! Sınırlı sayıda izleyiciyle gerçekleşecek program çekimi 6 Eylül saat 16:00’da Aral’da! Kayıt yaptırmayı unutmayın. 

16.00-17.30 @Aral Tatil Çiftliği       

 

Jack Loves Movies 

Konuşmacılar: Boran Kuzum, Burçin Terzioğlu, Mehmet Sindel     
 Ayaklarımızın altındaki miselyum ağlarının büyüleyici dünyasına dalmak için bize katılın. Jack Lives Here'in desteklediği bu film gecesi, sanat, doğa ve zanaatkarlık arasındaki simbiyotik ilişkiyi kutluyor. Akşam boyunca, karakterlerin bir bardak viskiyle rahatladığı, düşünme ve yoldaşlık anlarını vurgulayan ikonik film sahneleri sunacağız. Bu sahneler, insan bağlantısını ve bizi birbirimize bağlayan karmaşık ağları analiz etmemize yardımcı olacak. Bugünkü̈ alışkanlıklarımız, savunduğumuz fikirler ve trendler geçmişten günümüze evrilmiş̧ ve globalleşmeyle tüm dünyaya yayılmıştır. Eskiden filmlerde viski içmek zenginlik ve kötü karakterlerle bağdaştırılırken, şimdi farklı bir imajı var. Bu değişimi ve nedenlerini tartışacağız. 

18.30-19.30 @Aral Tatil Çiftliği       

 

 

7 EYLÜL CUMARTESİ 

Paribu x Reflect Studio Sprey Boyama Atölyesi

Yürütücü: Selver Yıldırım

Bozcaada Caz Festivali’ne sayılı günler kala, Paribu’nun destekleriyle düzenlenecek Selver Yıldırım ile Sprey Boyama Atölyesi’nin detaylarına göz atın. Reflect Studio’nun yeni Basic ürünlerini tuval olarak kullanıp kendi tişörtlerimizi tasarlayacağımız atölye için kontenjan bitmeden yerinizi ayırtın.

1. Oturum 11.00-12.30 @Salhane

2. Oturum 14.30- 16.00 @Salhane

 

Paribu Pop-Up Konserler 

Nilipek / Kerem Akdağ DJ Set 

Bozcaada Caz Festivali kapsamında gerçekleşecek Paribu Pop-Up Konserleri kapsamında 7 Eylül Cumartesi akşamı Nilipek ve Kerem Akdağ sahnede olacak. Salhane’de gerçekleşecek performanslar tüm festival katılımcıları ve adalıların katılımına açık olacak.

Nilipek: 18.30-20.00 Kerem Akdağ Dj Set: 16.00-18.30/ 23.30-01.30

 

CIRCL Mobility

Yürütücü: Erçin Çaçan

CIRCL Mobility, vücudun fiziksel kısıtlamalarını serbest bırakmak için tasarlanmış bir hareket sistemidir. Erçin Çaçan yürütücülüğünde gerçekleşecek bu etkinlikte özel olarak tasarlanmış makro ve mikro hareketlilik bileşenleri sayesinde, vücudun hareket potansiyelini yenileyecek, daha iyi performans elde edecek ve daha hızlı iyileşeceksiniz. CIRCL Mobility, dengeyi geri kazandırarak, eklem hareketliliğini geliştirerek ve kas iyileşmesini artırarak vücudu besler. Ve en iyisi, iyi hissettirir! CIRCL Mobility, günlük yaşamınızda nasıl hareket ettiğinizi optimize etmek için tasarlanmış hareketlilik, esneklik ve nefes egzersizleri yoluyla vücudunuzun potansiyelini açığa çıkaracaktır.

09.00-10.00 @Aral Tatil Çiftliği

 

Tchibo Sunar: Ayça Oğuş ile Yüz Yogası

Yürütücü: Ayça Oğuş

Vücudumuzun sağlıklı ve formda kalmak için egzersize ihtiyacı olduğu gibi, yüzdeki 58 kas da doğal bir alternatif sağlamak için çalıştırılabilir. Bu uygulamalı eğlenceli atölyede, kırışıklıkları azaltmaya, yüz hatlarını kaldırmaya, sağlıklı bir ışıltı yaratmaya ve çok daha genç görünmeye yardımcı olmak için alından sırta kadar yüzün tüm bölgelerini kapsayan yüz egzersizleri ve masajdan oluşan pratiği derin bir rahatlama ile tamamlayacağız.

10.30-11.00 @Aral Tatil Çiftliği

 

Hollanda-Türkiye Yüzyılı: Müzik İşbirlikleri

Konuşmacılar: David Naves, Recep Tuna (moderatör), Duygu Mühürdar, Dicle Gülşahin, Frank Kimenai

Hollanda Krallığı Başkonsolosluğu'nun desteğiyle düzenlediğimiz yuvarlak masada, Hollanda ve Türkiye arasındaki sürdürülebilir müzikal işbirliklerini keşfedecek ve teşvik edeceğiz. Kültürel diplomasinin artan önemi ve müziğin kültürlerarası anlayışı pekiştirmedeki rolünden ilham alarak, diyalog platformları oluşturmayı, en iyi uygulamaları paylaşmayı ve yenilikçi yaklaşımları teşvik etmeyi hedefliyoruz. Yuvarlak masada, kültür yöneticisi Recep Tuna'nın moderatörlüğünde, etnomüzikolog ve müzik programcısı Duygu Mühürdar, DutchCulture İletişim ve Gelişim Danışmanı Dicle Gülşahin, bağımsız danışman ve araştırmacı Frank Kimenai ve Hollanda Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi David Naves ile müzikal işbirliklerinin ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliğini, ayrıca teknoloji ve yeniliğin kültürlerarası müzik iş birliklerini nasıl kolaylaştırdığını tartışacağız. Yuvarlak masa buluşmasından sonra, katılımcılarımızla bir networking etkinliği gerçekleştireceğiz. Böylece, hem tartışılan konuları daha derinlemesine ele alacak hem de farklı uzmanlarla doğrudan etkileşim kurarak olası işbirliklerinin temellerini atma fırsatı bulacağız.

11.00-14.00 @Pavli

 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Savunmak: Hafızayı İşlemek

Yürütücü: Damla Sandal (Karakutu Derneği)

UN Women işbirliğiyle düzenlediğimiz atölyede, hafızanın toplumsal cinsiyet eşitliğine etkilerini ve bu hafızayı nasıl işleyebileceğimizi keşfedeceğiz. Karakutu Derneği'nden Damla Sandal'ın rehberliğinde, katılımcılarla eski fotoğraflara renkli nakışlar işleyerek toplumsal cinsiyet eşitliği hafızasını yeniden yaratacağız. Atölyede, toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında bir ağın parçası olmanın anlamını tartışarak, hafızayı renklendireceğiz.

12.00-13.30 @Aral Tatil Çiftliği

 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Savunmak: Sanat ve Ötesi

Konuşmacılar: Meryem Tomak, Ebru Ağduk, Funda Lena, Çağıl Özdemir (moderatör)

UN Women işbirliğiyle düzenlediğimiz bu panelde, sanatın toplumsal cinsiyet eşitliği üzerindeki rolü ve etkilerini keşfedeceğiz. Çağıl Özdemir’in kolaylaştırıcılığında, UN Women Türkiye'den Program Yöneticisi Ebru Ağduk, Sisters Music Chain kurucusu Funda Lena ve ressam ve heykeltıraş Meryem Tomak, kendi deneyimlerini paylaşarak sanat yoluyla toplumsal cinsiyet eşitliği savunuculuğu yapmanın önemini tartışacaklar. Bu panel, sanat ve ötesinde toplumsal cinsiyet eşitliği için adım atanları dinlemek isteyenler için önemli bir buluşma noktası olacak.

15.00-16.30 @Pavli

 

For the Journey: Journey of the Cocktail

Yürütücü: Erhan Çamaş

Ardıç ruhunun tarihini ve günümüz kokteyl trendlerini farklı bir açıdan ele alacağımız bu atölyede, Erhan Çamaş’ın anlatımıyla hem For the Journey’nin günümüze olan yolculuğunu konuşacağız hem de bir klasik ve bir imza kokteyl tarifini deneyimleyeceğiz.

15.00-16.00 @Aral Tatil Çiftliği

 

Music & Cocktails x For the Journey

Yürütücüler: Erhan Çamaş, Eray Düzgünsoy

Keyifli hikayeler eşliğinde kendi kokteylinizi yapacağınızve sonrasında da Fine Tune Gusto bünyesinden Eray Düzgünsoy'un analog plak seçkisiyle gusto müzik zevkine kendinizi bırakacağınız bu atölyemizi, oldschool hip-hop, boogie ve kokteyl twistleri ile geçireceğiz.

17.00-18.00 @Aral Tatil Çiftliği

 

Tennessee Rüyası

Yürütücüler: Batuhan Yıldız, Eray Düzgünsoy

Kendine özgü ruhu ile Tennessee kategorisindeki özel seçkiler, tarihçe ve üretim teknikleriyle beraber Amerikan kültürünü damaklarınıza getiriyor. Batuhan Yıldız’ın keyifli anlatımı tat paletinizi keşfetmenize yardımcı olurken, Fine Tune Gusto bünyesinden Eray Düzgünsoy'un Plak seçkisi ile gerçekleştireceği müzik deneyimi de diğer bir duyunuza da hitap edecek.

18.00-19.00 @Aral Tatil Çiftliği

 

Bitkilerle Müzik

Sanatçı: Selim Siyami Sümer

Doğadan titreşimler ve yeşil sesler!

Kullandığı özel araçlarla bitki yaprakları ve ağaç gövdelerinden topladığı farklı frekansları ses dosyalarına çevirerek bizlere yeni bir algı kapısı açan müzisyen Selim Siyami Sümer’in “Music with Plants” performansını CarrefourSA ile deneyimlemek için bize katıl ve doğanın sesine #yaşamiçindoğrusu diyerek kulak ver. Bu performansta sanatçı; bitkilerden gelen elektrik iletimini canlı olarak ses tasarımlarına dönüştürerek bir ambient set dinletecek ve bu işleyişi merak edenlerin sorularını yanıtlayacak.

17.00-18.00 @Çınaraltı

 

Kendine Has Doğal Malzemelerle Kolaj Atölyesi

Yürütücü: Ayşegül Yılmaz

Yaratıcılığını konuşturmaya var mısın? Festivalin bu yılki teması “Miselyum” #KendineHas kolaj atölyesiyle buluşuyor! Kes, böl, parçala, yapıştır! Hayal gücünü özgür bırak! En #KendineHas tasarımı sen oluştur! Doğanın güzelliklerini kolaj sanatıyla buluşturacağımız bu deneyimi kaçırmamak için festivalde bizi takip etmeyi unutma!

16.00-17.00 @K Bozcaada Revma

 

Hep Yeni Kal ile Ada Lezzetleri Buluşması

Bozcaada’nın benzersiz yerel lezzetleri ve içecekleriyle donatılmış uzun bir sofra hayal edin. Vahit’in Yeri’nde, IWSA eğitmeni Emre Akgün’ün etkileyici anlatımı eşliğinde bu muazzam gastronomik deneyimi paylaşacağız. Bozcaada’da tadına doyulmaz bir gün bizleri bekliyor! 

17.30-19.30 @Vahit 

 

 

8 EYLÜL PAZAR 

Tchibo Sunar: Ayça Oğuş ile Yoga ve Kahve Arası

Yürütücü: Ayça Oğuş

Ayça Oğuş ile güne güzel ve anlamlı nefesler alarak başlıyoruz. Farklı disiplinleri bir araya getirerek oluşturulan akışlarla bedene ve ruha hitap eden atölye: “Ayça Oğuş ile Yoga ve Kahve Arası” Sabahın serinliğinde, seslerin sessizliğe karıştığı, doğanın kollarında, ağaçların altında eklemleri ısıtıp bedeni yumuşak ve keyifli bir akış ile güne hazırlanacağız.

10.00-11.00 @Aral Tatil Çiftliği

 

Caffisimo ile Kahvenin Köklerini Keşfet

Yürütücü: Kağan Giritli

Tchibo master baristası Kağan Giritli ile tek dokunuşla tüm kahve dileklerinizi gerçekleştirip, evinizin baristası olabilirsiniz. Cafissimo kapsül kahve makinelerinde yapacağımız kahveler ve french pressler eşliğinde köpürteceğimiz sütler ile kahve yapımı.

11.00-12.30 @Salhane

 

Selsil ile Onaran Atölyeler: Taşınabilir Piknik Masası

Yürütücü: Onaranlar Kulübü

Taşınabilir piknik masası yapıyoruz! Adada serinlemek için kendini attığın sahillerde veya güzel manzara alanlarında kendin ürettiğin bir masanın olmasını istemez miydin? Farklı üretim ve montaj tekniklerini de deneyimleyebileceğin taşınabilir bir ahşap piknik masası üretiyoruz.

14.00-15.00 @Salhane

 

Jotun x HAU: Miselyum Atölyesi

Yürütücüler: Mehmet Çerkezoğlu, Cihan Temiz

Atölyemizde, Hau tarafından üretilmiş özel miselyum dekoratif ürünleri Jotun’un çevre dostu ve yenilikçi boyalarıyla renklendireceğiz. Doğanın sürdürülebilir gücünü sanatla buluşturan bu etkinlik, doğa dostu üretimin ne kadar keyifli ve mümkün olduğunu gösterirken, topluluk bilincini de pekiştirecek. Katılımcılar, yaratıcı süreçlere aktif olarak katılarak kendi renkli dokunuşlarını yapma fırsatını bulacaklar. Siz de bu eşsiz deneyimin bir parçası olun ve kendi renkli hikayenizi doğanın dokunuşuyla yaratın!

15.00-16.00 @Aral Tatil Çiftliği

 

Selsil ile Onaran Atölyeler: Atıklardan Saksılık Üretim

Yürütücü: Onaranlar Kulübü

Atıklardan kendin ürettiğin bir saksılığın olmasını istemez miydin? Silikon tüpler, atık ahşaplar ve kişiselleştirme malzemelerinle bir dekoratif saksılık üretiyoruz.

16.00-17.00 @Salhane

 

Anadolu Meraları ile Yürüyüş: Ekosistem mi Egosistem mi?

Yürütücü: Yasemin Kireç

Doğayı insanlardan ayrı olarak konumlandıran sistemlerin pek çok krizle birlikte sürdürülemez hale geldiği, paradigma değişikliğine ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, insanları doğanın BİR PARÇASI olarak gören bir anlayıştan bahsetmek gerekiyor. Doğayı nasıl tanımladığımızın, onunla nasıl ilişki kurduğumuzu şekillendirip şekillendirmediğini; ekosistem ve egosistem arasındaki farkı ve daha onarıcı bir gelecek yaratmak için mevcut tanımlarımızda yapmamız gereken değişiklikleri, doğayı gözlemleyerek konuşup değerlendireceğiz. İhtiyacımız olan paradigma değişikliğini, "onarıcı" bir bakış açısıyla, sistemlerimize bütüncül bir yaklaşım getirerek ve ego ile eko kavramlarını tartışarak daha iyi anlayacak ve yönlendireceğiz.

16.00-17.00 @Pavli

 

Kendine Has Mama Kabı Atölyesi

Yürütücü: Rabia Aslıhan Başkurt

İster evdeki evcil hayvanlarımız için ister sokaktaki hayvanlar için olsun, sevgimizi el emeğimizle birleştiriyor ve onlara harika mama kapları armağan ediyoruz! #KendineHas tarzımızı seramik mama kaplarını boyayarak gösteriyoruz. Bu kapları ister evimize ister kapımızın önüne yerleştiriyoruz!

16.00-17.00 @K Bozcaada Revma

 

Bin Yıllık Gelenek - Bozcaada Şarapçılığı

Anadolu şaraplarının Fransa'daki yeni nesil temsilcisi ve degüstatör Vildan Elif Bozkurt rehberliğinde, Bozcaada’nın antik çağlardan günümüze uzanan bağcılık ve şarapçılık tarihini konuşacak ve Bozcaada’nın yerel üzümlerinden üretilen şaraplarını tadacağız. Ayrıca üzümün şaraba dönüşme öyküsünü dinlerken koku ve tat alma duyularımızı nasıl geliştireceğimizi de öğreneceğiz.

18.00-19.00 @Salhane 

 

 

Festivalin hızla tükenen biletleri Biletix’te!

Paribu ana sponsorluğunda, Kendine Has, Volkswagen, Jack Lives Here, CarrefourSA, Tchibo,ve Jotun’un katkılarıyla, düzenlenen Bozcaada Caz Festivali’nin sekizinci edisyonu için geri sayım başladı. 

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) katkılarıyla, 3dots ve allaturca tarafından hayata geçirilen 8. Bozcaada Caz Festivali’nin BCF Keşif programı seçkisinde yer alan tüm ücretsiz etkinliklerin yanı sıra biletli gerçekleşecek etkinlik ve konser biletlerini Biletix’ten satın alabilirsiniz.


Tour Of İstanbul'un şampiyonu Burgaudeau

Toplumsal Hafızamızda önemli bir yer | Alman Hastanesi

Sakarya'da makarna fabrikasında patlama

Peruk altından uyuşturucu çıktı

Gençler, odalarından çıkmadan radikalleşiyor

ESBAŞ, su verimliliğini artırmak için seferberlik başlattı

Tasarruf Finansman sektörünün yıl sonu hedefi 400 milyar TL

İstanbul Metrosu müzisyenlerini seçiyor

İstanbul Modern Sinema’da sezon “Çok Kırmızı” başlıyor

Ege’nin inovasyon sinerjisi katlanarak büyüyor

Selen Beytekin Yaz Akşamlarına Cazın Büyüsünü Getirdi

İBB sahte parfüm satıcılarına göz açtırmıyor

Narin Güran Cinayeti | Silinen telefon kayıtları kurtarıldı

Narin Güran Cinayeti | Yeni detaylar ortaya çıktı

Çocukların beslenme çantalarını nasıl hazırlamalısınız?

Üsküdar'da çocuklar ve gençler için 'Mini Fest' başlıyor

İş Sanat’ın Cuma İş Çıkışı Konserleri Atiye ile Başlıyor

Narin Güran Cinayeti | Baba Arif Güran ilk kez konuştu

Kripto Dünyasında Ethereum ve Ripple ETF Rüzgârı

Uzmanlardan lavabo açıcılarla ilgili kritik uyarı!

Tek Limit şimdi İşCep’te

İBB Meclisi Cemevleri'ni ibadethane olarak tanıdı

36 Değil 336 Saatlik Pil Ömrü için 19 Eylül’ü Bekleyin!

PHANTOM V Flip2 5G özelliklerini duyurdu

Team Paribu, çocukların spor malzemesi ihtiyaçlarına destek olmak için Tunceli’deydi

Apex Legends Space Hunt Etkinliği çok yakında başlıyor!

Amazfit T-Rex 3, IFA 2024’te tanıtıldı

FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi İstanbul'da başlıyor

The Sims 4’ün heyecan verici yeni kit’leri açıklandı!

Yeterli su tüketiminin okul başarısına etkisi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR