BÖCEK İLAÇLAMA

BÖCEK İLAÇLAMA

Yaz mevsimi geldi, sıcaklarla birlikte ortaya çıkan böceklerin zararlarından kurtulmanın en kolay yolu ilaçlama...

Böcek ilaçlama, Böcek ilaçlama nasıl yapılır, en etkili böcek ilaçlama yöntemleri,


Ülkemizde insanlar yaşamlarının altıncı yılında okulla tanışmaktadır. Okula tanıştıkları ilk yıl onlar için çok önemlidir. Çünkü o güne kadar evden çıkmayan çocuklarımız çıktıkları anda bir çok kişi iile karşılaşmaktadır. Bu karşılaşmada ise kendilerinde bulunan güçsüz vücudun yanında bakterilerle dolu ortamlar ve bakterilerle dolu arkadaşlarla karşılaşmaktadır. Bu arkadaşlardan kurtulmak gibi bir ayrıcalığımız olmadığı için korunmanın yollarını araştırıp sorunlarımıza çözüm bulmalıyız. Bakteriler insanlara özellikle savunmasız vücutlarıyla çocuklarımıza sinsice girebilmektedir. Bakteriler genellikle birikmiş ve beklemiş sularda bulunmaktadır. Örneğin bardaklarımızda, şişelerimizde ve duş için kullandığımız şofbenlerin sifonlarında bulunmaktadır. Buradaki sular ağız yoluyla alındığında sindirim sistemi tarafından sindirildiği için insanlara verecek zararı kalmamaktadır. Ancak burnumuzdan alındığında sindirim sistemine uğramadığı için direk ciğerlere yapışmaktadır bu ise zatüre hastalığına neden olmaktadır. Bu durumda anında müdahale edilir çare bulunursa insanlar büyük sorunlarla karşılaşmamaktadır. 

Ancak hemen çare bulunmazsa ölümle sonuçlanabilmektedir. Bakteriler genellikle nükleer santrallerinin soğutma kulelerinde kısmi basınçlar neticesinde gerçekleşmektedir. Burada oluşan lejyoner bakteriler yakın çevredeki evlere gidebilmektedir. Bu durumda alınabilecek önlemler ilk olarak nükleer santral, jeotermal santral gibi büyük kuruluşların yakınlarına mülkiyet edinmemek,  bir diğer yöntemde ilaçlama yapmaktır. Sular içerisinde bulunan bakteriler için genellikle belediyeler ilaçlama yapmaktadır. Yöntemlerini açıklayacak olursak: birinci yöntem dezenfeksiyondur. Dezenfeksiyon yönteminde uygulanan alt dallarda bulunmaktadır. Alt dallardan birisi ultra viyole ışınları ile temizlemedir. UV ışınları ile sular arındırılarak içme suları elde edilmektedir. Özellikle su kıtlığı çeken ülkelerde deniz sularından içme suyu elde edilmektedir. Ancak bu yöntem çok maliyetli olduğu için sadece ekonomisi yüksek olan ülkeler uygulayabilmektedir. Böcek ilaçlama da bir diğer alt dal ise ozonlama yöntemidir.

Bu yöntem İstanbul gibi anakentlerde uygulanmaktadır. Ozon kısa mesafede etkisi yok etmektedir bu yüzden çok uygulanan bir yöntem değildir ancak nüfusu çok olan şehirlerde uygulanmaktadır. Uygulanan bir diğer alt dal ise asit ve gazların giderilmesidir. Eğer bunlar giderilebilirse su arındırılmış ve temizlenmiş olacaktır. Dolayısıyla bakterilerden de arındırılmış olacaktır. İlaçlama için kullanılan dezenfeksiyondan başka bir de klorlama yöntemi kullanılmaktadır. Klorlama işlemi uygu fiyatlı olup etkili bir yöntem olduğu için bir çok şehirde kullanılmaktadır. Bakteriler etkilerini sinsice göstermekte iken böcekler etkilerini açıkça gösterebilmektedir.

Böcekler yaz aylarının da yaklaşması ile birlikte parklarda, piknik alanlarında, tavan aralarında fazlaca bulunmaktadırlar. Burada bulundukları anlarda insanlara zarar vererek yaşayabilmektedirler. Yaşamlarını insanların kanlarını emerek sağlarlar emdikleri yerlere ise zehir bırakmaktadırlar. Bu zehirleri insanlarda hemen tedavi edilmezse ölümle sonuçlanmaktadır. Şişlik ve kızarıklığın olduğu noktada ilk yardım için buz konulmalıdır. Buz ancak mikrobun, bakterinin dağılmasını engelleyecektir. Bakterinin yok olmasını sağlamayacağı için en yakı sağlık kuruluşuna bir götürmek çare olacaktır. Böcekler, fareler gibi zararlı canlılardan korunmak için muhakkak fare ilaçlama yapılmalıdır. İlaçlama işlemi son yıllarda her bakteri ve böcek türü için ayrı ayrı üretilmesine rağmen genel olarak iki yöntem kullanılmaktadır. Bunlardan ilki kuru ilaç türü diğer ise sıvı ilaç türüdür. Kuru ilaç türü bakteri, böcek, fareleri yok etme konusunda yüzde kırk ya da elli civarında muvaffak olabilmektedir. Dolayısıyla ancak bu zararlı canlılar çok nadir çıkıyorsa bu yöntem kullanılabilir.

Yapacak kişiye zarar vermemesi ise kuru ilaç türünün iyi özelliğidir. Dolayısıyla bu ilaç türü kullanılacaksa kişi ilaçlamayı kendi yapabilir. Bir diğer ilaç türü ise sıvı ilaç türüdür. Sıvı ilaç türü zararlı canlıları yok etme konusunda yüzde doksan başarılı olduğu için evinizi fareler bastığında kullanmalısınız.



Togg, Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

Şahika Ercüment, Baykal Gölü'nde buz altına dalacak

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde Podyumda!

Almanya'da İstanbul için tarihi imza

Şampiyon Takım Kupasını Nigel Hayes-Davis’ten Aldı

Derbi maçı öncesi uzmanı uyardı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin masa tenisi sporcusundan üstün başarı

Galatasaray zoru başarabilecek mi? Fenerbahçe tura çok yakın

“Bu istikrarsızlık benim kabahatim mi?”

Otonom Araçlarda Sınırları Zorlayan Yarışlar Başlıyor!

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Uyuşturucu iddiası | Polat çifti avukatından açıklama

İsmail Türüt | Onlar gibi şarkı yapsam köprüden atlar intihar ederim

Üsküdar'da Sevgi Pazarı kuruluyor

Göknur Sevgililer Günü için söyleyecek

Beste Acar'ın telefonundan çıkan böceğin sırrı!

Mahmut Tuncer'in Kayınvalidesi Yüksel Özsoy hayatını kaybetti

Kız Kardeşim Projesi Yeni Yıldızlarını Arıyor

Seydi Taş | Eğlence modeli değişmeli

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

Erdoğan'a oy verdim diyen İYİ Partiyi vekil CHP'ye katılacak

Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener'i suçladı

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yalnızlığa ‘robot eş’ çözümü korkutuyor!

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

TEKNOFEST 2025’te Yepyeni Bir Yarışma

İşten çıkarılmadınız, dolandırıldınız!

Geleceğin Sağlık Çözümleri TEKNOFEST Gençleri Tarafından Şekillenecek!

TECH İstanbul dijital dönüşümün zirvesinde

Sarsılmaz, Enforce Tac ve IWA’da fark yaratıyor

TEKNOFEST Robolig Yarışmasına Başvuru İçin Son 8 Gün!

Sahte iş teklifleriyle tuzak kuruyorlar Serbest çalışan yazılımcılar hedefte

‘R’ Harfini Söyleyemeyen Çocuklar İçin Gizli Neden: Dil Bağı

Bahar aylarında artan alerjik burun akıntısına dikkat!

Spora yeni başlayacak çocukların yapması gerekenler!

Sahurda ne kadar su içmeli?

Şehir Hayatı Kalbinizi Yoruyor

Su arıtma cihazları, yararlı mineralleri öldürüyor mu?

Bel ve bacak ağrılarınızın sebebi ‘spinal stenoz’ olabilir!

Böbrek sağlığını korumanın 8 yolu

Ramazan’da iftarda hızlı yemek kilo aldırıyor!

Sağlıklı iftar sofrası için 10 öneri

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Her Şey Çok Güzel Olacak Berkay tutuklandı

Kartalkaya faciası | Ruhsat veren müdür gözaltında

AKP'li Mücahit Birinci'ye tepki yağdı

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Saraçhane meydanı 5. gününde doldu | 15 milyon oy kullandı

Silivri'de İmamoğlu - Özdağ karşılaşması

İmamoğlu'na karar muamması! Yandaşlar servis etti, savcılık yalanladı

Ekrem İmamoğlu tutuklandı | Türkiye'ye yazık oldu

İBB soruşturmasında tutuklanan isimler açıklanıyor

Saraçhane'de polisten gazlı müdahale, yaralılar var

Mansur Yavaş, TOMA'ların ıslattığı öğrencilere battaniye

Keşke bu bariyerleri kaçaklara karşı sınırlara kursaydınız

İstanbul'a giriş çıkışlara sınırlama getirildi

Zafer Partisi, meydanlara geri dönüyor

İmamoğlu'ndan manifesto gibi ifade | Kasıtlı bir pusu staretejisi

Ankara'da ulaşıma İmamoğlu yasağı | ODTÜ'ye ulaşım yasak

İmamoğlu gözaltına alındı, Cengiz'e arazi yağdı

‘R’ Harfini Söyleyemeyen Çocuklar İçin Gizli Neden: Dil Bağı

Öfke kontrolu eğitimi ile trafik kazaları yüzde 50’den fazla azalır!

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

Serdar Haydanlı serbest bırakıldı | Kilit isim demişlerdi

Zeynep Bastık'tan ODTÜ öğrencilerine destek

Türkiye sokakta, Habertürk'te Cübbeli var

Engellemeler, polis barikatları, TOMA'lar yüz binleri durduramadı

Ekrem İmamoğlu | Bu soruyu muhattap almıyorum

Yükleniyor