Tarih: 16.06.2024 20:21

Avukat Serkan Bayram kimdir?

Facebook Twitter Linked-in

Avukat Serkan Bayram kimdir?


Av.Serkan BAYRAM. 1 Nisan 1974 tarihinde Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nden Yüksek Lisans derecesi aldı. Hayatı boyunca karşılaştığım birçok zorluğa rağmen azim ve kararlılıkla engelleri aşarak ülkesine ve dünyaya ilham kaynağı olmak için çabaladı.

Savcı olma hayaliyle yıllarca çalıştı. Ancak 1997 yılında gerçekleşen hâkimlik ve savcılık sınavında 84 puan almasına rağmen mülakatta elendi. Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 8. maddesine göre "alışılmışın dışında çevrenin yadırgayacağı vücut bozukluğunun olmaması" kriteri nedeniyle elendi. 
Bunun üzerine AK Parti'den İstanbul milletvekili olarak göreve başladı. 2021 yılında Türkiye'de engelli bireylerin de savcı ve hâkim olabilmesini sağlayacak kanun değişikliğinin yapılmasında etkili oldu. Bu eşsiz çaba, engelli bireyler için adalet ve eşitliğin sembolü haline geldi.

Tek parmak 50 yıllık hikâyemin umudu, ışığı ve insan haklarını temsil edeceğini düşünerek 2022 yılında ekibiyle birlikte "Buğday Tanesi" filmini tüm dünyaya ulaştırdı. Hayat hikayesini ve mücadelesini anlatan film, Türkiye'deki 10 milyon, dünyadaki 1,5 milyar engelli için bir umut filmi oldu. 
Bu film başarıya ulaşmış bir sosyal sorumluluk projesi haline geldi. Gösterimin yapıldığı her yere kendi fikir ve imkanlarıyla ulaşarak Türkiye’nin tanıtımına büyük katkıda bulundu. Adeta bütçesi ve personeli olmayan bir Bakan gibi insanlara ulaşmaya ve umut olmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —