Tarih: 19.06.2024 13:08

Atatürk Anıtı'na saldıran manyak kendini mesih ilan etti

Facebook Twitter Linked-in

Atatürk Anıtı'na saldıran manyak kendini mesih ilan etti


 


Kayseri'de mübarek Kurban Bayramı'nın ilk günü Atatürk Anıtı'na balta ile zarar verdikleri gerekçesiyle tutuklanan Yaşar Kılıçkaya (59) ile yeğeni Zeynep Abdullah'ın (31) ifadeleri ortaya çıktı. Yaşar Kılıçkaya’nın İbrahim’ peygamberi rüyasında gördüğünü ve kendisinin Mesih olduğunu söylediği iddia etti. Atatürk düşmanlarının yoğun olarak sığındığı yalana sarılan Yaşar Kılıçkaya'nın yeğenin de kendisine yardım ettiğini söyledi. Kılıçkaya Atatürk anıtını put olarak gördüğünü söyledi.

Olay, Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 16 Haziran saat 11.30 sıralarında Kocasinan ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda meydana geldi. Yaşar Kılıçkaya ile Zeynep Abdullah, balta ile Atatürk Anıtı'na vurmaya başladı.

Meydanda görev yapan Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri 2 şüpheliye müdahale etti. Ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Dayı- yeğen oldukları belirlenen 2 şüpheli gözaltına alınırken, ekiplerin yaptığı çalışmada anıtta 13 balta darbesi tespit edildi. Yaşar Kılıçkaya ve yeğeni Zeynep Abdullah, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Yaşar Kılıçkaya ile yeğeni Abdullah'ın ifadeleri ortaya çıktı. İfadede Yaşar Kılıçkaya’nın Hazreti İbrahim’i rüyasında gördüğünü ve kendisinin Mesih olduğunu söylediği belirtildi.

Zeynep Abdullah'ın ise dayısı Kılıçkaya'yı 'Mesih' olarak gördüğünü söylediği ifade edildi. Yaşar Kılıçkaya ve yeğeni Zeynep Abdullah’ın ifadelerinde ayrıca, "Hazreti İbrahim'in putları yıktığı gibi biz de yıkmak istedik. Pişman değiliz" dediği belirtildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —