Tarih: 25.09.2024 12:27

Arzum ikinci çeyrek sonuçlarını paylaştı

Facebook Twitter Linked-in

Arzum ikinci çeyrek sonuçlarını paylaştı

 

Arzum, yılın ilk yarısında satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,2 artırarak 2,4 milyar TL’ye ulaştırdı. Faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) 242 milyon TL’yi bulurken, esas faaliyet kârı ise 190.6 milyon TL oldu.

 

Arzum 2024 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını KAP’a duyurdu. Firma, yılın geri kalanında olası riskleri de göz önünde tutarak, karlılığın ve nakit akış yönetiminin öne çıktığı istikrarlı bir politika çizileceğini belirtti.

 

Arzum Mali, Ticari ve Kurumsal İşlerden Sorumlu Genel Müdür Arda Altınok, “Yılın ikinci çeyreği, Türkiye ve dünya ekonomisinde zorlu şartların devam ettiği ve bizleri de etkilediği bir dönemdi. Sektörün yüzde 1 büyüdüğü, hane halkı tüketim harcamalarının yüzde 1,6 seviyesinde arttığı bu dönemde, satış gelirlerimizi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,2 artırarak 2,4 milyar TL’ye ulaştırdık. Global bir marka olma hedefimizle doğru orantılı, bu dönemde Türkiye ve yurt dışı pazarlardaki ekonomik, politik, siyasi, askeri ve sağlık gibi olası risk ve senaryoları göz önünde tutarak proaktif stratejiler kurguladık. Yurt dışı yeni pazarlar ve yeni ürün geliştirme odağımızı kaybetmedik. Pazarlama, satış sonrası hizmet ve e-ticaret kanallarımızda iyileştirici adımlar attık” açıklamalarında bulundu.  

 

“Yurt dışında yeni pazarlara açılma çalışmalarımıza ağırlık verdik”

Yurt dışı pazarlardan elde edilen satışların, Arzum için önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirten Altınok, “Yılın ilk altı ayında yurt dışı pazarlarda önemli satış rakamlarına ulaştık. Bu dönemde 55 ülkeye toplamda 160 bin adet/5 milyon dolar ürün sattık. Yurt dışı pazarlardaki en önemli temsilcimiz OKKA Rich Spin M Türk Kahvesi Makinesi ürünümüz olurken, en yüksek satışı ise Mısır’a gerçekleştirdik. Bu dönemde yurt dışı yeni pazarlara açılma ve mevcut pazarları güçlendirme çalışmalarımız da önceliğimizdeydi. Nisan ayında 135. Kanton Fuarı’nda (Çin İthalat ve İhracat Fuarı) yerimizi aldık. Yurt içinde ise Türkiye’nin en büyük iş dünyası organizasyonlarından Perakende Günleri’ne katıldık. Tüm bu organizasyonlarda yeni geliştirdiğimiz ürünlerimizi sergiledik, yeni iş birliklerinin önünü açacak fırsatlar yarattık. Bu dönemde e-ticaret kanallarına da önem vermeyi unutmadık. Web sitemiz www.arzum.com.tr üzerinden ve yer aldığımız diğer yerli ve uluslararası e-ticaret kanalları üzerinden e-ticaret satışlarımızı artırdık. Bu dönemde e-ticaret ile yurt içinde 625 bin adet ürün sattık. “ şeklinde konuştu.  

 

Arzum Thermogusto ilk üç ayında başarıyı da beraberinde getirdi

“Tasarım ve inovasyonla ürün geliştirmek Arzum için bir tutku” diyen Altınok, “Bu tutku doğrultusunda yılın ikinci çeyreğinde yeni ürünlerimizi piyasaya sunmaya devam ettik. Çok fonksiyonlu akıllı mutfak robotumuz Arzum Thermogusto’yu ikinci çeyrekte kullanıcılarımızla buluşturduk. Thermogusto’nun tüm kullanıcılarımızın sadece bugün değil gelecekteki ihtiyaçlarını da eksiksiz bir şekilde karşılaması adına 1 yıl boyunca Ar-Ge çalışması gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz lansmanla Thermogusto’yu tanıttık. Değişen trendler ve kullanıcı beklentileri, şehir hayatına bağlı olarak zamanın, evlerin küçülen metrekareleri dolayısıyla alanların çok daha değerli hale geldiği günümüzde, yine kullanıcıların ürünlerinde aradığı çoklu fonksiyon ihtiyaçlarına cevap veren Thermogusto ile 3 ay gibi kısa bir dönemde oldukça güzel satışlar yakaladık. Çoklu kanal stratejilerimizin de etkisiyle nisan ve haziran ayları arasında yurt içi ve yurt dışında toplam 754 adet Arzum Thermogusto sattık. Bu başarı bizlere yılın ilk altı ayında mutfak robotu kategorisinde yüzde 2,8 Pazar payı ve yüzde 7,4 ciro payı getirdi.” dedi.  

 

ECHO Awards’tan üç yıl üst üste ödülle döndü

Arzum olarak her anlamda ve her alanda fark yaratmaya çalıştıklarının altını çizen Altınok, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu anlayışla ürünlerimiz ve hizmetlerimizle kullanıcılarımıza her zaman ilkleri yaşatıyoruz. Sunduğumuz bu deneyim de bize yeni ödüller kazandırıyor. Arzum olarak, yıl boyunca müşterilerimize en iyi e-ticaret deneyimini sunarak ECHO Awards Küçük Ev Aletleri kategorisi ödülüne layık görüldük. E-ticaret kanalımıza verdiğimiz önemi, uçtan uca hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızın karşılığını, ECHO Awards’tan üç yıl üst üste ödül alarak taçlandırmış olduk. Fark yarattığımız bir diğer alan da yine Türk kahvesi oldu. Arzum’un sahiplendiği en değerli kültürel hazine olan Türk kahvesi kültürünün tanıtımı adına sponsorluklarımızı sürdürdük. Arzum OKKA ile Türk kahvesinin tanıtımının yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki baristaları ve kahve kültürlerini desteklemeye devam ettik. Bu yıl 27-29 Haziran tarihleri arasında World of Coffee kapsamında Kopenhag Bella Center’da düzenlenen Cezve/Ibrik Dünya Şampiyonası'nın ana sponsoru olduk. Ayrıca şampiyonada Türkiye adına mücadele eden, 2023 SCA Türkiye Ulusal Cezve/İbrik Şampiyonu Kevser Atmaca’nın da sponsorluğunu üstlendik.”    

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Hakkında:

Türkiye’nin önde gelen elektrikli ev aletleri markası Arzum, 57 yıllık sektör birikimiyle güvenilir ve yenilikçi bir marka. Türkiye ve dünyada, gıda hazırlama, pişirme ve kızartma, sıcak içecek hazırlama, temizlik, kişisel bakım, ütü olmak üzere 6 farklı ürün kategorisinde 650 ürünüyle milyonlarca kişiye satış gerçekleştiriyor. Türkiye’de ilklere imza atarak küçük ev aletleri sektörüne yön veren Arzum, tasarım ve inovasyonu vazgeçilmezi olarak görüyor. Bu vizyon ile, ulusal ve uluslararası birçok yarışmada prestijli ödüllerin sahibi olan Arzum aynı zamanda Arzum OKKA markasıyla Türk kahvesi kültürünün dünyaya yayılımını da misyon edindi. Doğrudan fincana servis, közde pişirilme ve kendi kendini yıkayabilme özellikleriyle dünyanın her yerinde ideal lezzetler sunan Arzum OKKA'lar, Türk kahvesinin globalleşme serüvenine makineli çözüm oldu. 2020’nin son aylarında gerçekleşen ve rekor talep gören halka arz ile gücüne güç katan Arzum, dünya markası olma hedefiyle yeni başarılara imza atma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —