Tarih: 17.10.2023 21:49

Almanya, yabancı işçi için dil şartını kaldırıyor

Facebook Twitter Linked-in

Almanya, yabancı işçi için dil şartını kaldırıyor

Hızla artan yaşlı nüfus Almanya'da iş gücü açığını zirveye çıkardı. Hükümet, yabancı işçilerin ülkeye gelişini ve vatandaşlığı kolaylaştıran adımlar atmaya devam ediyor. Almanya dil bilme şartını kaldırırken, yeni sosyal güvenceler de getiriyor.

Genç nüfusundaki yetersizlik gerekçesiyle 1960'lı yılların 'işçi göçü' politikasına dönüş yapan Almanya, yasa tasarısında kolaylığa gitti. Buna göre dil bilme şartı ve vatandaşlığa geçiş imkanını kolaylaştıran Almanya hükümeti, 55 bin liraya çalıştıracak işçi aradığını duyurdu.

Avrupa'nın süper devlerinden Almanya, genç nüfusundaki azalma nedeniyle işçi göçünü artırmaya yönelik çalışmalarını sürdüren adımlar attı. 1960'lı yılların 'işçi göçü' politikasına dönüş yapan Avrupa ülkesi, yasa tasarısını gevşetti.

Son olarak ülkeye gelen işçilerde zorunlu olan Almanca bilme şartını kaldıran ve vatandaşlığa geçiş imkanını kolaylaştıran yasa tasarısını duyuran Alman hükümeti, çeşitli birçok sektörde çalışacak binlerce işçi için sık sık ilan yayımlamakta.

İşte Almanya'da aranan yeni meslekler ve başvuru şartları:

Yasanın 1-2 ay içerisinde onaylanıp yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Sık sık işçi göçü alan Almanya'da, yukarıda yazılı sektörlerde nitelikli işgücü arandığı biliniyor. 18-45 yaş arası kişilerin başvurusuna açık olan bu sektörlerde, en düşük maaş asgari ücret olan 2 bin 100 Euro (yaklaşık 40 bin 194 lira) olurken en yüksek maaş ise 37 bin Euro (yaklaşık 708 bin 108 lira) olarak biliniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —